Foodies opgelet! Te gekke foodwinkels.

Foodwinkels, foodies, foodporn! Zijn er genoeg van, zijn super leuk. Echte delicatessen, om in huis te halen en er zelf iets fantastisch van te maken. Moet je wel een oogje voor hebben natuurlijk. Waar je begint? Bij deze winkels.


ui & knoflook

Met elke week een hoogwaardig weekmenu, verdienen zij zeker een plekje in deze lijst. Aspergestrudel, Caponata of doperwten-muntsoep. Renske bakt, braadt, roert en zwaait de scepter in deze intieme en oh zo smakelijke foodwinkel in het Philipsdorp. Eerlijk en heerlijk!

Check hier hun Instagram voor het weekmenu en andere inspiratie!

viola's Patisserie

Dé klassieke, keto en vegan patissier in Eindhoven. Zij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten. Hier kijk je écht je ogen uit. Probeer dan maar eens een keuze te maken. Oh ennuh... bekend aan het worden deze dame. Want, je ziet ze overal, je hoort er overal over ennuh zelfs in ziekenhuizen is haar 'gezondere smul optie' te verkrijgen. Let er maar eens op...

Check hier hun Instagram voor de mooiste creaties!

bakker meelmuts

Heerlijke broden, broodjes, koeken, noem het maar op. Vijf generaties bakkers; dan weet je wel dat je goed zit. Anne Meelmuts, die eigenlijk een hele andere achternaam heeft maar wel door iedereen zo genoemd wordt, staat nu aan het bakkersroer van deze eerlijke onderneming. Geen poespas, geen onnodige toevoegingen.... Heeft ook niet meer uitleg nodig.

Check hier hun Instagram voor inspiratie.

houben worstenbrood

Puur Brabants; worstenbroodjes! Ook meer: kazen, biertjes, hele borrelplanken. Foodshoppen en smullen kan bij Houben op de Willemstraat. Toevallig zitten wij in de nok van hetzelfde pand dus kunnen wel wat aanbevelingen doen. Onze favo's de broodjes (wat niet veel mensen weten) vooral de Tosti pulled chicken! Verders het kippen-worstenbroodjes en een babbeltje met Bart. Want die kan me een partijtje inspirerend vertellen. En altijd goedgemutst, wel zo leuk.

Check hier hun Instagram voor te gekke beelden.

la semolina

Dagelijks vers gemaakte pasta bij La Semolina. Ongevuld, gevuld, met speciale sauzen. Maar ook andere Italiaanse specialiteiten. Tip van ons: de carpaccio of mortadella! Shop je rond, letterlijk en figuurlijk, want yam-yum-yam.

Check hier hun Instagram voor de lekkerste Italiaanse vibes.

bob's traiteur

Voor echte fijnproevers en bourgondiërs, zoals Bob het zelf zegt. Zijn niet alledaagse selectie van charcuterie, wijnen, olies en met passie bereide maaltijden, noemt Bob zijn ultieme favorieten. Te vinden op de Kleine Berg, waar hij oh zo geliefd is om charmes en smaken. 

Check hier hun Instagram voor heerlijke beelden.

jokkmokk

Een overvloed aan kazen bij Jokkmokk. Boeren kazen, nederlandse kaasjes of internationale kazen. Om een kaasplankje van te maken waar je u tegen zegt. Net iets buiten de binnenstad, maar is het tochtje wel waard. 

Check hier voor hun Instagram met te gekke kazen.

L'uva wijnen

Wijn liefhebbers, gekken en goeroes opgelet: naar L'uva in Son en Breugel! Een assortiment waar je niet op uitgekeken raakt, en wijnproeverijen waar je wel even zoet mee bent. De echte toppers zijn hier wel te vinden. Ook super leuk om te geven!

Check hier hun Instagram voor heerlijke wijnen.

van vis

Na Son en Breugel even doorrijden richting Nuenen. Recht van de bron aangeleverd, verser dan dit vind je het niet snel. Verse vis, gebakken vis, haring, salades, schaal- en schelpdieren... Wij zijn al aan het fantaseren wat voor fantastische visschotels hier uit zouden kunnen komen...

Check hier hun Instagram voor wat inspiratie!

FOODIES IN HEELS

Romantisch diner, verjaardagsetentje, kerstdiner, noem het maar op. Hoe je van je eigen plekje net zo'n food paradijsje maakt als in een restaurant? Met een perfect gestylde tafel van Foodies in Heels. Keukenlinnen, borrelplateaus, glaswerk... Dé kers op de taart. Kijk alleen al eens op hun Instagram, daarna meteen naar de Kleine Berg!

Check hier hun Instagram om je ogen uit te kijken!