Hopsalakiele naar Heeze; Niet zomaar een hutje op de hei!

Meer dan een hutje op de hei in Heeze! Echt eens proberen, dichtbij Eindhoven, gemoedelijk, smakelijk, leuk voor jong en oud. Vanaf Eindje leuk om met de fiets te bezoeken.SSSSTTTT...

Daar waar de heide fluistert en de bomen hun verhalen delen, ligt De Boschwachter in Heeze als een goed bewaard geheim. Verwacht hier geen hutje op de hei, maar een oase van smaken en gezelligheid die je binnen een half uurtje vanuit Eindhoven bereikt.

Hier een wijnbar en assortiment waar mensen voor om fietsen. Fietsen ja! Want, Heeze is via de heide helemaal niet zo ver als je denkt. Binnen een half uur sta je namelijk met je snufferd in de bosrijke omgeving mét een dijk van een zaak.

Big BOY BOSCHWACHTER

Een die mijn hart gestolen heeft. De florisante ‘Boschwachter’ Jeroen wacht je hier op. Geen echte boschwachter hoor ;-) Wel een boom van een vent. Wat hem drijft? 

Goed gastheerschap, een warm onthaal en verrassende kwaliteit uitten in degelijke gerechten. Degelijk? Saai dus? Nope, goed. De ene carpaccio is de andere niet. Halve bak bevroren dunne lapjes met laffe sla en klieders overheersende sauzen? Hier heeft de vleessmaak. De broodjes rijkelijk belegd, de soep? Die komt met een cool (zelfgemaakt) plateau met lekkere broodjes (geen saaie bollekes dus) en de dineropties? GOED.

‌En als wij het zeggen (gniffel) dan is het zo.

EVEN OVER DIE Speciale wijnbar...

Ze schenken er 20 mooie wijnen per glas. Van een mooie fruitige pinot Grigio tot een volle bloemige bourgogne. Van een lichtkruidige Primitivo tot een droge Valpolicella met een sterke body. En uiteraard ontbreken de bubbels niet, van rosé tot champagne! Een kekke spot die je hier niet verwacht. Heeze's eerste wijnbar blijkt wanneer we doorvragen. 

Hier bieden ze een high-wine! Leuk met vrienden. Je proeft enkele wijnen met bijpassende gerechten. Leuk en lekker. Op de website van de Boschwachter staat hierover meer informatie. 

Is het waar dat mensen hier voor om fietsen? 

Jazeker, want wij werden al door menig liefhebber getipt; das een leuke spot voor een High-wine. Dus, wij naar Heeze en wat zien we, mensen aan de wijnbar, die gaaf is! Allerhande clubjes eten, drinken, genieten en smiespelen hier. Een enkeling bij de haard, een 4tje dat oogt als collega's, 5 vriendinnen aan de thee met tafel vol lekkers. Een gemêleerd clubje van 8 die al proostend van de high-wine genieten, iemand die binnenwipt voor een cadeaubon en in een hoekje nog een ouder stel, met beide hun rollators dicht aangeschoven. Oh en boven in een aparte ruimte een club van circa 20 of meer gasten die wat te vieren hebben.

Maar nee, das nog nie alles! Tipje van ons; Dowload de app route.nl, vraag onze medewerker de inloggegevens, kies je route en begin aan een gezellige wandeling in de bosrijke omgeving. Daarna een lekker kopje koffie of thee samen met een bourgondisch stuk appelgebak. Of geniet van een uitgebreide lunch ;)

Goed, degelijk en smaakvol, dat is waar De Boschwachter voor staat. Maar saai? Dat woord staat niet in hun woordenboek. Of je nu komt voor een brunch met Mamsie, een zakelijke lunch, een highwine met vriendinnen (bekijk vooral de foto's!), een gezellige borrel op het terras, of een culinaire fietstocht langs uitmuntende wijnen (ja, je leest het goed), hier zit je altijd goed.

Wanneer ga jij naar Heeze? Ontsnap aan de dagelijkse drukte en duik in de betoverende ambiance van De Boschwachter. En als wij zeggen dat het de moeite waard is (met een gniffel), dan kun je erop rekenen dat het dat ook écht is. Zien we je binnenkort tussen de bomen en de wijnen?