Borrelen in Eindhoven; hier een leuke lijst!

Borrelen in Eindhoven! Wat zijn de hotspots? We krijgen de vraag wekelijks, maar het antwoord is echt afhankelijk van specifiekere wensen ;-) Want hoe wil je borrelen? Wil je zuipen? Wil je nippen? Wil je er ook een hapje bij? Wil je zwoele muziek of geboink? Wil je de allerbeste (en dure wijnen) Wil je hossen? Wil je oesters of is een bitterbal genoeg? 

Dus peepz, het is niet zo makkelijk om dus zonder details het beste antwoord te geven. Dus sommen we hier een paar opties op met een beknopte omschrijving. Lief hè!

Bar Proast.

Hot! Sinds Stan er met zijn harem ingetrokken is, is het booming! Uitgaan it is. Niet stijfjes en braaf aan een tafeltje hangen, maar ook dansjes. Wekelijks een leuk programma welke ze op hun socials bekend maken. Fashionista's en mooi-boys zijn hier te spotten.

Stadsbrouwerij 100 watt

De beste bieren, want zelf gebrouwen. Dit zijn niet zo'n schreeuwerds. Je hoort en ziet er weinig over (onder de locals) maar booming business is deze bierspot! Dat mag gezegd worden. Altijd goed, altijd gezellig. Proef hier de beste bieren, maar ook lekkernijen van bites tot dikke vette maaltjes die vullend zijn. Hier kom je een mix van expats, wizzkids, vrolijke vrijgezellengroepen, en romantische stelletjes tegen. Iedereen voelt zich hier thuis!

The Revellers

Een vlotte cocktailbar met een stout randje. Niet fout, stout! De boys zijn komisch, gastvrij, kenners van de beste blends en hebben lef. Lef in smaak en vermaak. Gewoon eens doen, erg leuke plek. Geliefd bij veel Eindhovenaren. De koppies achter de bar hebben een heel groot netwerk aka vriendengroep. Met jarenlang hoppen in de horeca kent men hun wel. Gevalletje voor iedereen leuk! Ook met collega's of je Tinder date. 

Biergarten

Heel hip! Heel amicaal, niet stijf en niet chique. Dit is een hotspot op Strijp-S die vanaf hun opening kei hot & happening is. Leuke events, maar ook voor doordeweeks. Het doet ons denken aan Berlijn en New-York, maar dan wel met het vleugje Brabantse gezelligheid. Alternatives en hippies, badboys en knappe chicks. Hier spot je jeugdige en volwassen levensgenieters.

Thym by Parkzicht

Is dat een plek om te borrelen? Joejoe, wake-up. Yes it is! Absoluut en zekersteweten. Gaan! Want, tussen twee restaurantgedeeltes is een leuke ruimte bij de bar gemaakt met hoge tafels en dus meteen een fijne borrelpose. Onze tip? Met een clubje gaan en dan de chefstable bij de bar vragen. Soort stamtafel met het beste uitzicht over de hele zaak. Klassieke bites, maar stiekem ook een soepje ofzo, is mogelijk. Iets van de menukaart uit het restaurant? Doen ze ook niet moeilijk over. Fancy chique publiek hiero!

Fifth NRE

Ruig, industrieel interieur en heel veel mogelijkheden voor vermaak. Hier kun je brunchen, lunchen, dineren, borrelen, feestjes geven en feestjes bezoeken. Allemaal in een fancy sfeer. Niet chique, maar zeker ook geen sloeber. Schuif ook hier gerust eens aan bij THE BAR voor een borrel. Hapje? Hebben ze ook. Jong en oud. Veel bewoners uit de wijk en muziekliefhebbers schuiven aan. Jazzy nights zijn hier te beleven, maar ook dj's draaien er graag een plaatje.

Wijnbar L'Avenue

Die wil je nu. Flauwe zin, maar die flappen we er altijd uit als L'Avenue hardop zeggen. L' Avenue is een iconische wijnbar op de hoek van De Kleine berg. Een hotspot en altijd gewild. Eindje gaat hier borrelen en bijten. Want ook heerlijkheden om te happen. Lekker Frans en stoms een tikkeltje anders, dus heus niet alleen escargots enzo. Veel meer... Vooral het ruime overdekte terras is een liefke voor velen. Daar borrel en rook je ;-) en ja er zijn mensen die nog roken en dat nu eenmaal met een borrel graag samen doen. hier zit het typerende 'Kleine-Berg-Publiek', sorry, ik kan het niet anders brengen. En nie miepen, ik kom er ook dus het is niet lullig bedoeld.

Radegast 040

Een echte bierspot (natuurlijk meer dranken op de kaart) maar dat sfeertje hangt er nu eenmaal. Ook dat Berlijnse sfeertje. No nonsense, leuk, lekker en gezellig. Kun je gerust eens bezoeken. Badboys die van bier houden, die spot je hier. Mannen met baarden en skon vrouwkes. Jong en oud.

Thomas Eindhoven

Jaja, kent iedereen al, weten we. Maar wist je dat zij op zondagen dus big en booming zijn? Hun thema-invulling van de zondag: Unlimited Tipsy Tea (zonder thee hoor!) is geweldig! En bommetje vol. Hip & happening en oprecht tof. Onbeperkt proosten met cava, wijn of cocktails onder de noemer 'high-tea'. Goede smoes voor thuis; schat ik heb een hightea zondag met de meiden #doei. Anyway, doe maar eens een keer. Voor een totaalprijs van €45,50 ben je 2,5 uur voorzien van happen en dranken. Je kan dus katje lam naar huis als je wilt ;-)
Bloedmooie meiden, fashionista's, Instagrammers en de Tiktokkers gaan hier loessoe, dus dat is zo'n beetje het publiek wat je kunt verwachten.

SSSST- SPEAKEASY BAR

Wat is dat nou weer? Barretjes waar je enkel mag fluiteren? Nope gastjes, dikke vette nope. Het zijn verstopte parels! In de jaren twintig nog omdat alcohol drinken verboden was. Nu, in onze tijd een nieuwe opkomende trend of hype, net hoe je het noemen wilt ;-) In de jaren twintig mochten deze barren namelijk echt niet worden ontdekt. Hele foute boel als je gepakt werd, niet alleen een boete ook gewoon een gevangenisstraf. Een barman of vrouw riep dan ook regelmatig sssst SPEAKEASY GUYS!! Nu is fluisteren in deze bars geen uitdaging. Het vinden van deze barren vaak wel.

In andere steden is de speak easy meer besproken dan bij ons. Daar moet je echt zoeken en vind je ze wellicht achter een wasserette, in een bank, ondergronds of... In Eindhoven gastvrij en lui dat we zijn zijn ze veel gemakkelijker te vinden ;-)

Ginscal
Twist Eindhoven
Skybar Vane