Wijnen: hip, hot and happening en soms wel duizenden euro's! Ook in Eindhoven...

Hip, hot and happening; wijnen!

We willen er alles over weten. We willen kwaliteit, soms duur, echt naar het extreme, skyhigh prijzen! Soms liever de betaalbare parels. Een fles wijn van een paar honderd euro is in enkele zaken in Eindhoven dagelijkse kost, maar wist je dat er ook bij enkele fancy spots wijnen worden geopend van duizenden euro’s?!!

Duizenden euro’s!

Is dus het geval, hè! We ‘bezitten’ in Eindhoven stiekem best wat rijkelijk gevulde wijnkelders waar niet over geschreeuwd wordt, maar waar kenners van over de hele wereld voor naar de Lichtstad komen. Bij die wijnkelders horen vakidioten die deze vullen, die dagelijks bezig zijn met de trends, de toppers en de parels.
Vaklui, man en vrouw. Want, vroeger…was de wijnwereld voor en door mannen, anno 2024 staan er heel veel vrouwen aan het roer in de wijnwereld.
 

We willen ‘aan tafel’ niet overkomen als leek, je wil niet voor lul staan ;-).

Ook thuis serveren we steeds betere wijnen. We vergaren kennis, we nemen de moeite om naar goede wijnwinkels te gaan en ons te laten informeren. Misschien is dat fenomeen tijdens de covidcrisis wat meer ontpopt?


Wijnen gaan viral!

Wijnkenners volgen op TikTok is geen gekheid, en serieus leuk om te doen. Ben je nog van de generatie instagram? Dan is Judi Veldwijk een leuke om te volgen. Met heel veel humor, iets joligs deelt ze haar kennis en haar tripjes. Instapage: @judiveldwijk. Won recent trouwens ook de Talent of the year award van de #hotellotop.

Wijntrends zijn booming!

Toch bestellen we tegenwoordig blijkbaar minder snel een wijnarrangement in een restaurant en liever een goede fles, waar we ons de hele avond aan vasthouden. Oké, uitstapjes van wit naar rood maken we heus nog, hoor. Maar een heel arrangement met steeds weer een wisseling? Mwa, niet meer bij iedereen even geliefd.

Vergaren van kennis! Waar?

Onze tip? Reis eens af naar Heeze! Hier zit MENEER VAN DE WIJN. Nog niet zo lang geleden een bekende slijterij, nu full focus op wijn en dus een wijnwinkel. Parel van een pand! Echt cool. Feestje om hier te shoppen, of dus aan wijnproeverijen mee te doen.

MENEER VAN DE WIJN; Van slijterij naar snoepwinkel. 

Voor de wijnliefhebber, leek of kenner … parkeren kan heel, heel dichtbij. Thuisleveren? Doen ze ook. Wijnen afstemmen op het diner bij jou thuis? No problemo, proeverij voor een groep? Idem! Lekker makkelijk allemaal. Geen gek gedoe, het kan complex maar ook erg toegankelijk.

Veelgestelde vraag aan ons; waar kun je een leuke proeverij doen?

In Heeze dus, wij zullen de events van De MENEER VAN DE WIJN dan ook op onze agenda – pagina gaan benoemen. Meneer van de Wijn dus in een notendop:

 • Wijnwinkel
 • Proeverij
 • Advies
 • Horeca levering
 • Webshop
 • Groepsarrangementen
 • Groepsarrangementen
 • Proeverij aan huis
 • Sommelier voor diner
 • Wijn opleiding
 • Thuisbezorging

Trends van het moment, we vroegen het aan CHAT - AI.

No & Low, de meeste huiveren bij alcoholvrije wijnen, toch is het booming. Alle wijnbladen staan er vol mee, zo ook opkomst van natuurlijke wijnen. Deze wijnen, geproduceerd met minimale interventie in zowel de wijngaard als de wijnkelder, winnen snel aan populariteit onder wijnliefhebbers over de hele wereld. Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in wijnen die biologisch of biodynamisch worden geproduceerd, zonder toevoegingen van chemicaliën of sulfieten. Natuurlijke wijnen worden gewaardeerd om hun puurheid, authenticiteit en unieke smaken die het terroir en de druivensoort tot uitdrukking brengen. Deze trend weerspiegelt een groeiende bewustwording van duurzaamheid, gezondheid en kwaliteit in de wijnindustrie, en het is naar verwachting een belangrijke ontwikkeling die de komende jaren zal blijven groeien.

We vroegen het ook aan Meneer van de Wijn:

Zijn antwoord was menselijker en kordater; Orange wine, eigenwijze wijnen uit met name Oost-Europa, rode wijnen koud drinken. Meest verkocht? Die was lastiger, hij speelt in op moment, wens en mens, maar kan wel zeggen wijnen in de prijsklasse tussen 8 en 12 euro. De afgelopen periode zien we wel dat de wijnen van Nederlandse bodem en van Nederlandse families uit Frankrijk het bij ons enorm goed doen. Die wijnen zijn erg goed en er zit een goed verhaal bij.

Nu zijn wij benieuwd...
Willen jullie dat wij meer wijnfacts, trends en must buy of order tips delen?