10 x bijzonder uiteten of drinken in Eindhoven

Sommige voor de daredevils, sommige niet voor mensen met epilepsie of hoogtevrees, de meeste wel supercool en bijzonder. En natuurlijk ook wat tips die voor iedereen toegankelijk zijn.

Dit zijn hotspots die je echt een keer zou moeten bezoeken voor een ervaring die je niet vlug vergeet. Dus vliegensvlug door scrollen en opslaan die handel! 

Pippens

Hier schuif je niet zomaar even aan, deze reserveer je tijdig vooraf en het liefst neem je wat gasten mee waarop je indruk wil maken. Pippens (by Pepijn) bestaat uit een etalage en een innovatie ruimte. Storytelling is key en thema's doen hier hun werk. Tot in detail uitgedacht, gerechten op hoog niveau, wine pairings die gewaagd zijn en een ambiance waar je u tegen zegt. Maar dan wel gewoon gezel natuurlijk! 

Dinner in Motion

Wat als het héél anders kon? Eten in verschillende fantasiewerelden, zonder dat je zelf van tafel gaat. Niet aan een tafeltje voor twee, maar aan een hele lange tafel. Uiteraard naast jouw vriend, vriendin, familie, buurman of collega en mogelijk langs je toekomstige schoonmoeder. Het kan gek lopen bij zo'n oog- en tongstrelende show. En het beste? Ieder gerecht matcht met de virtuele show om je heen, dat is echt AL je zintuigen verwennen.

Dinner in Motion bevindt zich midden in het centrum van Eindhoven, in de Piazza. Met meerdere parkeergelegenheden in de buurt en het NS station op steenworp afstand is dit een ideale locatie!

Vane Restaurant

Het culinaire hoogtepunt van Eindhoven, met een gloedjenieuwe chef en sommelier hebben ze besloten nu ook voor hoog haalbare erkenningen te gaan. Vane Restaurant heeft een internationale allure, maar de Brabantse gastvrijheid (en dat typisch Eindhovense uitzicht!) zijn ze zeker niet vergeten. Dit is fancy, high-end in alle opzichten en een gegarandeerd geslaagde avond. 

Fifth NRE

Ruig, Jazz en vele andere tunes. Podia, bar, pizza en fancy diner opties. Feest geven? Babyshower? Vergaderen? Of met vrienden gezellig uit?Bij Fifth NRE kan alles.

Vijf culinaire en zintuig prikkelende concepten onder één industrieel dak. Het NRE terrein, industrieel erfgoed (oude gasfabriek uit 1858) in de binnenstad van Eindhoven, is omgetoverd tot een plek om te eten en drinken, feesten, leren, inspireren en meer!

- MAIN: restaurant, bar, livemuziek;
- STAGE: evenementenzaal, entertainment, bar;
- BAR: booze & bites;
- ROAST: specialty coffee koffiebranderij;
- ROOM: privéruimte, private & social

 Volg bij Fifth NRE vooral de agenda voor leuke, mooie, bijzondere avonden uit.

EL PUENTE

Bijzonder goed! En daarom ook op deze lijst. Luxe dineren zonder de rekening die je bij sterrenchefs krijgt. Echt goed, fancy, little bit chique, geen belachelijk dure wijnopties, wel bijzonder goede. Het terras is 'onne of the finest', de extra opties zoals het vergader arrangement en locatie afhuren voor events maken dat El Puente geen standaard service biedt en geen standaard aanbod op de markt slingert. Bijzonder dus.

Pastry Club

Stoer en zoet, kan dat samen? Bij de Pastry Club doen ze niet anders! In de oude machinekamer op Strijp-S (goed verstopt) komen zoetigheden en ruige randjes samen. Hier maken ze kunst en houden ze zich bezig met patisserie, chocolaterie, confiserie, proeverijen en een coole ijssalon. Alleen al voor de inrichting de moeite waard om binnen te wippen, en als je dan met een eetbaar kunstwerkje naar buiten loopt horen we je vast niet klagen. 

PinkIE PatiSserie

Zacht, zoet, roze. Pink lovers en instagrammers opgelet. Pinkie Patisserie is de hotspot voor zoetigheden in een mooie omgeving. Camera opgeladen en vamos. Aanschuiven, snoepen en kiekjes schieten. De Hightea is hier overigens echt geweldig.

Intelligentia

Ijs, design, Eindhoven.. Van worstenbrood ijs, barbie ijs, glitter en goud of complete Harry Potter style high-tea's. Intelligentia is de grote trots van Eindhoven als het gaat om hyperspecialisatie, ambacht, innovatie en kunst. Mooi meegenomen dat het ook altijd erg lekker en gezellig is ;-) 

Het Ketelhuis

Rondje op Strijp gedaan? Aanschuiven bij Het Ketelhuis en losgaan op de diverse bieren, borrelplanken en vele andere opties. Het liefst gemaakt van producten 'uit de buurt'. Een huiskamersfeer, een geweldig en chill terras en ook borrelen is hier tof. Tikkeltje alternatief volk, of liever gezegd creatief. Want hier smelten smaken en creaties samen. 

Ost Bar & Kitchen

Voor vele een onbekend terrein, maar geen onbekende mannen. Vakmannen hiero. Ost is een amicale en vrije spot op Sectie-C. Denk aan bier, wijn, kaas en meer. De Kaart? Bijzonder! Ruig, eerlijk en heerlijk. Welke momenten je hier goed vertoeft? Lunch, borrel en diner. Of een fiske. Kan ook want Ost biedt ook veel mogelijkheden voor evenementen. 

Kelderman en van Noort

Met studio’s, exposities en een bar in het groen. Voor vorm en inhoud, gasten en vrienden, fijnproevers en cultuursnuivers. Kelderman en van Noort / KEVN werd in 2008 geboren in de Keldermanstraat. Groeide op aan het NRE-terrein — en woont nu in Woensel-West.

Natlab

Daar komen toch alleen geiten wollen sokken types?! Hell no folk. Hier wil jij ook geweest zijn. Niet zozeer omdat alles high-end en fancy ingericht is, wel vanwege de unieke programmering in bijvoorbeeld de bioscoopzalen. Klassiekers, hitjes die niet op de grote markt (Pathé etc.) gedraaid worden, creaties van locals en heel veel meer. 

Wat dacht je van een buitenfilm en drag-avond? Natlab doet echt meer vets dan je denkt. Natlab is echt voor iedereen. Ook voor de tutjes, knottenmeiden, hoge hakken, dikke bakken types.

Boules BItes BAR

Bietje ballen en bieren. Balletje smijten en ketsen en elkaar uitdagen. Lachen, gieren en proosten. Niks nie stijf hier. Plankje met borrelhapjes en met elkaar bezig zijn. De combinatie van food, drink, jeu de boules en gezelligheid in een urban ambiance. Boules Bites Bar is een ideaal uitje voor groepen, verjaardagen, personeels- of bedrijfsuitjes, maar ook voor andere groepsactiviteiten zoals een familiedag of een originele teamactiviteit. Een beleving voor jong en oud!