Scoop: 17 (nieuwe) zaken die Eindhoven gaan veroveren...

Nieuwe zaken! Als paddenstoelen. Ongekend, wie dacht dat er een crisis door het Eindhovense horeca landschap zou blazen heeft het (vooralsnog) mis. Sluit er een zaak, dan is deze ook snel weer een nieuwe eigenaar rijker.
Wij lullen maar wat graag alles door, dus hier een kanjer van een lijst met nieuwe zaken.

1.Grandcafé Josh. 

Dit is echt HET-nieuws van de dag! Nobody knows, until today. Grandcafé Josh. Op het Wilhelminaplein (Voorheen Bloom en Wacko's) zal medio juni zijn deuren openen. ZIJN, dat lees je goed, mannelijk! Goodvibe guy Joshua is de gelukkige nieuwe eigenaar van dit geweldige pand. Waar je Joshua van zou kunnen kennen? De Thomas! Jazeker, die vrolijke goedlachse manager. Soon more. Blijf ons volgen ;-) Op de hoogte blijven van Josh'news? Klik dan hier.

2. Asian Food Corner Eindhoven (Mecklenburgstraat) 

Ook deze mister is reeds bekend! Met een allersmakelijkste foodcourt in de Down Town Gourmet Market had hij bourgondisch Eindhoven zo in the pocket. Uitbreiding dus, en wel op de Mecklenburgstraat. Je weet wel die bekende hoek voor fastfood... Ook hierover soon more. 

3. Turkish Tale

Bij Turkish Tale geniet je binnenkort van heerlijk homemade Turks eten. Kom jij échte cultuur proeven? Klik hier voor meer leuke info. Gaan wij van door het dak, want deze dame is ons als tijden aan het verleiden met cateringen thuis of zakelijk... Check vooral haar insta alvast.

4. Man Nam Bar // Korean Food

Bij Man Nam proeven we straks authentiek Koreaans erfgoed, namelijk het Koreaanse eten. Bij Man Nam kunnen mensen elkaar en verschillende culturen ontmoeten in een comfortabele sfeer naar eigen zeggen. Bring it on, we love K-food!

5. Grandcafé Floryn

Het fantastische Grandcafé Floryn uit Uden... Komt nu naar Eindhoven! Hier kun je terecht voor allerlei gelegenheden en momenten: van de vroege koffie en lunch tot diner en avondborrel. Waar? Op de Markt. 

6. Biergarten Eindhoven

Goudgele rakkers drinken in Duitse sferen. Dat kan binnenkort ook in Eindhoven! Naar verwachting opent Biergarten de deuren midden mei op Het Ketelhuisplein op Strijp S. Houten bankjes en leuke lampjes, ga jij langs? Meet Berlijn, Meet bier!

7. Today 040

Niet helemaal meer new in town, wel super gaaf. Vanaf januari is ToDay 040 geopend op het Frederik van Eedenplein. Een restaurant ingericht in Amerikaanse vibes. Scrambled eggs, hamburgers, pancakes, wafels en milkshakes. Aan keuze sowieso geen gebrek ToDay ;)

8. Nico's Mexican Food

Op 12 februari opende Nicolas, geboren in San Diego, en Vera Oudejans uit Den Bosch, de eerste internationale Nico's in Eindhoven! Het menu bevat een mix tussen recepten uit Zuidwest-Amerika en Noord-Mexico.  De smaken komen samen in een heerlijk verse huisgemaakte tortilla, snel proeven dus. 

9. Churro's

Een heerlijk zoete nieuwe hotspot! In hetzelfde pand als Pizzani vindt je nu ook Churro's. Aan de ene helft van de zaak haal je pizza en aan de andere kant dus nu deze lekkernij: Churro's. Met Nutella, kaneel, poedersuiker en veel meer. 

10. Django's Pizza Bar

Pizzalovers opgelet! Want sinds vorige week hebben we er weer een topper van een pizzabakker bij. Django's Pizza & Bar. Pizza wit, pizza rood en pizza vegan, allemaal uit de steenoven.

11. Casper // Strijpsestraat

Spookrestaurant Casper in Eindhoven! Bestel hier van pasta tot burgers tot taco's, hoppakee vanuit je stoel. Niet voor niks heeft Casper al zoveel locaties in Nederland en België. Probeer jij 'm uit?

12. Takumi Vestiging nummer 2 in Eindhoven

Takumi nummer 2 in Eindhoven! Na het succes bij vestiging 1 openen zij een tweede restaurant op de Nieuwstraat 20. Bij Takumi eet je heerlijke chicken ramen met kei veel verschillende keuze aan toppings. Dat ze het bezorgen maar weer rapido oppakken, want boy & girl dat hebben wij gemist joh.

13. Nieuwe eigenaar Bistro Sophie

Na 20 jaar dragen Will en Desiree Ermens hun oh zo geliefde Bistro Sophie over aan Dejan Gavric. Dejan is al jaren de chefkok bij Sophie en neemt nu (samen met partner Rachel) de prachtige Franse bistro over. Benieuwd of er veranderingen gaan plaatsvinden op het Wilhelminaplein? Volg @bistro_sophie op Instagram en you will know! 

14. van Mr. Meat naar Mr. No Meat 

Van Mr. Meat naar Mr. no Meat, gevestigd in Down Town Gourmet Market. Dezelfde eigenaar maar met een compleet nieuw concept. De passie en energie blijft, maar dan duurzamer, leuker, diervriendelijker en superlekker. Probeer de heerlijke nieuwe veganistische en vegetarische gerechten. 

15. crepetown bij downtown

We blijven nog even bij de geliefde foodhall, want vanaf februari heeft Down Town Gourmet Market er een nieuwe aanwinst bij. Het pannenkoekenrestaurant Crepetown! Smul van crêpes met keuze tussen zoet en hartig. 

16. Paviljoen Genneper Parken.

Daarover lees je alles in deze scoop. Snel gaan. Zo toegankelijk, zo gezellig. 

17. De Lichttoren
(voorheen Usine en Cafe Restaurant Eindhoven)

Daarover lees je meer in deze scoop.


Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste scoops, nieuwtjes en roddels? Dan is het downloaden van onze gratis app echt een waardevolle tip. Je bent dan als eerste op de hoogte. Hoe cool?!
De app is te vinden in de appstores en voor iedere telefoon toegankelijk.