SCOOP: Bistro Sophie heeft een nieuwe eigenaar

Bistro Sophie heeft een nieuwe eigenaar! En een hele leuke waar wij al heel lang fan van zijn. Goedlachs, getalenteerd, geen onbekende en ondernemend zo blijkt...


Dejan Gavric

Hij begon zijn stage op het Wilhelminaplein, ging verder op verkenning bij een ander bedrijf, maar wist niet hoe snel hij terug moest naar zijn favoriete werkgevers en ondernemers duo Will en Desiree Ermens.

Al twintig jaar zijn Will en Desiree eigenaren van een imposante horeca locatie aan het Wilhelminaplein. Het cozy, uiterst gastvrije en ontzettend aangename Bistro Sophie heeft 20 jaar lang onder de vleugels van twee fijne mensen op zonder poeha en geschreeuw goed gedraaid.

In balans! Geen gedoe, doen wat je beloofd, kwaliteit leveren en daar van genieten. Dejan ambieert niet veel anders. "Ik draai hier nu alweer 7 jaar mee en ben trots op wat we samen neergezet hebben, ik neem de zaak over omdat het mijn roeping is en dit is wat ik wil. Daar behoeven niet veel veranderingen voor. Wat we doen is goed!"

Snelle feiten:

  • De overname is officieel per 1 april
  • De nieuwe eigenaar is nog een jonkie op de levensteller, komt namelijk uit 1992
  • Partner Rachel Bierings zal achter de schermen haar swing en skills meegeven. 
  • Het huidige team blijft!

Wie is dat team dan? 

Want vele kwamen stiekem toch ook voor Rik, blijft hij? Jazeker, Rik is niet weg te slaan bij 'zijn' Sophie. Wie wordt de rechterhand van chefkok en eigenaar Dejan dan? Jordi, was hij al en blijft hij.

Wat is er dan nog wel verrassend? Dejan gniffelt even; mijn tweelingbroer! Hij is de sommelier bij Sophie en het is soms hilarisch hoe mensen zich verkijken op ons. We hebben eens een gast gehad die niet zag dat we tweeling waren en zich maar bleef afvragen hoe het mogelijk was dat iemand in de keuken en in de service aan tafel stond...


Een jong doch gebalanceerd team. Daar waar leeftijdsgenoten onstuimig(er) door het leven gaan. Hebben hier de relatief jonge mensen heel helder voor geest wat ze samen willen, hoe ze dat willen en dat dat vooral samen en alleen bij Sophie kan.

Samengevat zijn dit mijn (rechter)handen:

Jordi Van Kruijsdijk: sous-chef, 26 jaar
Jacob Cuijpers: patissier, 39 jaar
Rik Gehlen: Bedrijfsleider
Bojan Gavric: Sommelier, TWEELINGBROER!!

Over de toekomst

Dejan wil in alle rust zijn ambities vorm geven, niet gek, wel fine dining met bourgondische sfeer en ultieme gastvrijheid. Wat we nu doen, maar wellicht met kleine touch-ups wat veranderingen.

Dejan wil in het bijzonder nadruk leggen op zijn dankbaarheid voor Will & Desiree. Zij hebben het 20 jaar gedaan en gunnen het mij nu. Hun telg, zoals zij hem noemen. Ze hebben samen gebouwd en het moment is hier en nu. In onze iconische Spaanse boutique bar: Lucie Cocina aan de Kleine Berg, blijven wij het gezicht en eigenaren.

Bij Sophie zat er liefde in, blijft er liefde in.