Van pizza HOUT iedereen!

De nieuwe pizza hotspot in Eindhoven 'HOUT' bakt echt de allerlekkerste. HOUT is kidsproof én schenkt belachelijk goede wijnen.

Eindhoven zit al bomvol met Italiaanse hotspots. Wat is er dan zo speciaal aan HOUT? Let us tell you! 


Bij HOUT kun je terecht voor een Napolitaanse pizza (pizza in 'Napels-stijl') uit een hout gestookte oven

Ze werken met bijzonder deeg. Dé basis voor een goede pizza. Met alleen het beste bloem, Brabants water, verse gist en wat zout. Dan een grove portie geduld, liefde en tijd en je krijgt bij HOUT de lekkerste bodem. De beauty van een gloeiendhete hout gestookte steenoven maakt razendsnel een verse pizza met dunne bodem, romige kaas en de zachte, typische hoge korst. 

Oooooh pizza... En meer!

HOUT is gespecialiseerd in de Napolitaanse pizza, daar waar pizza allemaal begonnen is. Leuk weetje: deze staan zelfs op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco. En wij snappen wel waarom! Deze goddelijke, sappige zonnetjes zijn er in verschillende smaken en twee versies: bianco (zonder tomatensaus) of rosso (mét tomatensaus). Allemaal super classic en op en top Italiaans. Hier geen gekke uitspattingen van ananasschijven bijvoorbeeld :). Eneet je vegetarisch of vegan; no problemo! Ook dan kan je met een gerust hart plaatsnemen. 

's Middags kun je er terecht voor een lekker dik gevulde focaccia, een tafeltje vol antipasti en een lekker glas bier erbij. 's Avonds kom je buiten de antipasti, ook voor een goed glas wijn bij de beste Napolitaanse pizza's, tagliata di manzo en goddelijke desserts. HOUT is er dus voor idere moment en iedere maag ;)

Daarnaast hebben ze echt top antipasti waarbij de focaccia met houtskool- en prosciuttoboter, de bruschetta, de suppli en de antipasti misto nu al Eindje's grote favorieten zijn.

Vol zit je er niet van! Want tiramisu, daar is toch altijd plek voor? De tiramisu of cannolo scomposto met lokaal gemaakte limoncello is 'to die for' en verdient echt nog een laatste plekje. 


Bambini proof? Super kidsproof!

Jazeker, gewoon proberen. Elk kind maak je blij met een pizza, toch? Hier geen jongetjes met de naam Neestijn of Neefleur. Hoe vaak horen we niet de ouders mopperen dat de kinderen 'gewoon pizza' willen, maar pap en mam toch echt liever een goed glas wijn in plaats van bocht drinken... En vervolgens de kids meenemen naar een fancy restaurant, de kok onmogelijke taken voor de kids krijgt, met een fancy pizza komt wat voor de kids geen pizza is. Oh, en ze het vervolgens voor andere gasten niet per se aangenamer maken... Nee-Stijn, Nee-Stijn, Nee-Stijn (haha sorry must said)! Vanaf nu, lieve ouders, ga naar HOUT op de Leenderweg.

Pizza's en een wijnkaart die shockeren!

Er moet natuurlijk iets gedronken worden bij de pizza... De wijnkaart is er een die je van je stoel laat vallen! Van degelijke en smaakvolle huiswijn tot de exclusieve Rossj Bass, Gaja, Piëmonte €98,- (6 maanden hout, geparfumeerde wijn, honing, mooie afdronk) Yup! Dat dus... Bij een pizzeria! Alleszeggend; deze ondernemers zijn slimmeriken, hier zit ervaring en een dosis lef achter. Een goed oor en oog oor wat de Eindhovenaar nou echt nog mist, doet wonderen als je het ons vraagt.

De wijnkaart is een verzameldocument met Nicky's passies en uitmuntende smaken. Co-owner Nicky van Westenbrugge, ook bekend van Hotel Parkzicht en Thym by Parkzicht, is niet de minste. Ze volgt zelf de een na de andere opleiding (wijn and more) en zorgt dat het personeel van alle zaken ook de nodige (of wenselijke) trainingen krijgt. 


Wij vrogen co-owner Nicky de wijnkaart toe te lichten:

"Buiten de kwalitatief goede schenkwijnen (7 verschillende) bieden we ook prachtige wijnen van Alto Adige tot Puglia, van Barolo tot Brunello di Montalcino en meer, alles voor een hele mooie betaalbare en eerlijke prijs. Dus of je nou even 'een pizzaatje met een birra motetti of speciaalbier van de Stadsbrouwerij' komt genieten of uitgebreid 3-gangen met luxe wijnen, alles kan! En genieten zal je zeker".


Benieuwd naar andere hotspots in Eindhoven?

Slapen en uiteten bij Sophie

Malse kippetjes bij kiprestaurant Van 't Spit

Luzt iederen - wil iedereen!