De beste wijnspots in Eindhoven

Wijnen in Eindhoven! Snelle shortlist met coole wijnspots die de moeite waard zijn eens te bezoeken. 

L'Avenue - Kleine Berg

Een Franse wijnbar gevestigd op de hoek van de Kleine Berg. L'Avenue heeft een ruim aanbod aan heerlijke wijnen. Geniet hier binnen en buiten (overdekt terras) van Franse lekkernijen.

Bellevue – Kleine Berg

Een hippe Stadsbrasserie gelegen in het Bergen gebied. Bij Bellevue zijn Franse klassiekers een feit. Claire Kruijssen is de gastvrouw en wat een topper is dat joh, vakvrouw van het jaar als je het ons vraagt. Met passie en gevoel voor gastvrijheid maakt Bellevue het verschil. Franse delicatessen, uitmuntende, bijzondere en toegankelijken wijnen en gerechten. Dikke vette parel!

Lucie Cocina – Kleine Berg

Loop binnen bij Lucie en je zult meteen versteld staan. Ben ik in Spanje? Niet in Spanje exact de vibes die we van de Costa del Sol en andere Spaanse streken herkennen. De authentieke sfeer van een Cocina bar. Klein maar fijn. Intiem, met alle ruimte voor het goede leven. Je kunt hier van 's ochtends vroeg tot 's avond laat genieten van de Spaanse keuken. Vergeet niet de heerlijke Spaanse wijnen die ze te bieden hebben. Zeker een aanrader!

Skybar Vane – Vestdijk

De enige echte Skybar in Eindhoven! Het hoogste punt en hoogtepunt. Je moet hier een keer geweest zijn als Eindhovenaar. Wijnen met je vriend of vriendin met een uitzicht over de stad waar jullie zijn opgegroeid of graag komen. Dat kan toch haast niet beter? Breng zeker een bezoekje en laat je verrassen door de wijnen of ga volle bak aan de cocktails. Want daar blinken ze hier echt in uit. Vergeet niet te instagrammen en van het uitzicht te genieten he. Fotobomb waardig hiero. 

Trattoria Mangiare – Kleine Berg

Als je het woord Trattoria hoort waar denk je dan aan? Pizza, pasta, Italië, Rome en waarschijnlijk nog veel meer. Hier schuif je aan voor een stevig maal, een snelle bite of dus een borrel. Kan ook gewoon en nog gezellig ook. Bestel om te beginnen bij Pino de Valpolicella en bijvoorbeeld de focaccia met parmaham. Hopsakeee dikke doei tegen de honger en dorst ;-) 

Bodega by Zarzo – Geldropseweg

Je hebt wijn, en WIJN! Dikke wauwie voor Bodega want wat hebben ze hier dikke WIJNEN. Adrian Zarzo's geheime bar verstopt naast Restaurant Zuid is eigenlijk ookwel een speakeasy bar. Je komt er niet zomaar, niet iedereen kent het en het lijkt alsof het soms geheim gehouden wordt. Wat ze hier serveren? De absolute klassiekers, onverwachtse parels en dat alles met een topper van een wijn-spijs. Hier ga je geen spijt van krijgen, hooguit de portemonnee, maar nondeju wat is het het waard. De Bodega draait niet altijd als open bar, dus beschikbaarheid even checken. Wat dan wel? Wat dacht je van een borrel organiseren voor vrienden en gewoon de hele bar afhuren? Of je Bday, kraamborrel of weet ik veel wat hier vieren...

Aprazivel – Bergstraat

Een restaurant welke nog niet veel is genoemd door ons, zonde! Want wel echt heel goed. In dit lijstje past die zeker. Je kunt hier genieten van vele wijnen die ze met zorg hebben uitgekozen. Kom langs om te lunchen of te dineren. Menu of à la carte is hier mogelijk. 

The harbour club - Sumatralaan 

Bij The Harbour Club is er keuze aan wijnen van over de hele wereld. Frankrijk, Zuid-Afrika, Portugal, ga zo nog maar even door. Hevige keuzestress krijgt men van de wijnkaart. Gelukkig staan er echte toppers in de bediening, zij hebben er genoeg verstand van en helpen jou graag een handje. 

DE LICHTTOREN - emmasingel

Een van de meest iconische plekken in Eindhoven, in het hart van de stad. Dit historisch grand café biedt een warme en uitnodigende sfeer waar je kunt ontspannen en genieten van een breed scala aan heerlijke wijnen!


Bekijk ook even de pareltjes in de buurt!

Hier sla je zelf je eigen voorraad topwijnen in:

Luva Wijnen (Son en Breugel)
Parallel Wijnen 
(Son en Breugel)
Varna Wijnen (Eindhoven)

Kleine disclaimer; de foto's staan lekker door elkaar en zijn van de zaken die we in dit artikel noemen.

Weten waar je op een andere manier kunt uitgaan in Eindhoven? Waar te borrelen, bieren of hoempapa muziek mee te zingen? Lees dan dit artikel.

Reacties

Louis Klomp

En nu ook bij Ost, op de Paradijslaan!