Borrelen, wijnen, bieren a.k.a. uitgaan in Eindhoven for grown'ups

Kindjes in het mandje bij opa en oma of het buurmeisje dat oppast en hopsaladie-dee een avondje uit! Gaan met die banaan en dan niet alleen tussen het jong grut hoeven te manoeuvreren.


Dus wat doe je als 25+'er? Festivallekes en fiskes plan je (vaak) ruim van tevoren, rest de vraag waar spendeer je die spontane avond uit? Niet vastgeklampt aan tafel á la diner setting, wel het borrelgehalte....

Hier een paar leuke opties (volgens ons) voor een leuk avondje uit in Eindhoven:

stadsoase (pop-up)

Zongenoten, Bontgenoten, Shelina, Kylie... 2 mokkels die kansen zien en het daar niet bij laten. Van festival organisatie naar een horecazaak. Ze tunen werkelijk alles om tot het feestgehalte; party party XXL. Nu dus ook de oude At the Movies met hun Stadsoase Pop up bar aan de Vestdijk.

HEY DAYS

Eerst eten en dan blijven plakken. Mediterraanse gerechten helemaal voor jezelf of om te delen. Boek een tafel of schuif aan aan de bar. En dat laatste doen wij het liefst. Zeker als we een beetje wakker willen blijven. Wat ons verraste? De vele cocktail opties en goede wijnen.

Gastrobar Luzt

Lust, liefde, passie en beleving komen hier samen. Of je nu in een hoekje intiem aan een ronde tafel zit te fieselevozelen of vanaf de chef's table naar elkaar gaat zitten lonken. Met vriendinnen aan een hoge tafel of vooraan in deze unieke Gastrobar. Met de allerhipste en nieuwste cocktails zet je hier een goede toon voor een gezellige avond.

The Harbour Club

Noem het decadent, patserig, paradepaardjes, expensive, of whatever you like. Het entertainmentgehalte is hier dikke prima. De lunches in het weekend zijn hot topic, niemand gaat na de lunch recht naar huis, allemaal linea recta naar de dansvloer. Doordeweeks lunchen, dineren, borrelen kan ook. Oh, en cocktails van Deveron.

Bar PROAST

It's friday night! Dan willen we klingelen, kletsen en een klein dansje doen. Proast gaat ervoor! Met hun (after) dinner club spatten ze niet alleen van het scherm, ook van de Kleine Berg. Hier namelijk wel het gevoel van uitgaan en niet alleen uiteten. Want dat wordt gemist. Borrelen, beats, bites...

Mathilde food & Drinks

Potje bier en een plank voor lekkers en naarmate de avond vordert iets luidere beats. Echt schuifelen en dansen hebben wij nog niet gespot, maar reuring en gezelligheid alom.

Café Staceys

Hoempapa! Hollandstalige hitjes, knappe dames achter de bar. Intiem, klein, bommetje vol... Wat zeg ik tot de nok vol, dus op tijd zijn anders geen plek. Absoluut een favoriet van team Eindhovens Rondje. Al gaan we zelf liever op donderdag en zondag i.v.m. de drukte in het weekend ;-) 

the little one bar

Jazzy, Blues, rocky sounds, baarden en bier. Een allerfijnst en klein café voor mannen en omdat die rijkelijk aanwezig zijn is het voor vrouwen ook weer aantrekkelijk ;-) Stoer, bruin café en dansjes, want ja de zwoelio's bewegen zich hier ook gewoon lekker op de aanstekelijke beats.

Trekt fancy je wel? Ga dan eens naar deze skybar

SKYBAR Vane verstopt in het NH Hotel aan de Vestdijk is dé intiemste cocktailbar in onze stad met het adembenemendste uitzicht. Schaarste, dat wel. Want niet al te veel plekken aan de bar en je moet reserveren. Spontaan naar binnen? Try it, maar weet dat je hiervoor de lift naar de 13e etage moet nemen (nog 1 trappetje op moet) en de kans groot is dat je geen plekkie krijgt. Doordeweeks maak je nog enigszins kans ;-)

Maar fancy it is!