K-Town: Dit k-rachtige nieuwe concept k-omt naar Eindhoven!!

Koreaanse smaken komen Eindhoven veroveren en of dat lang stil blijft, is voor ons geen vraag. Wij verwachten dat deze nieuwe formule een hit in onze oh zo internationale stad gaat worden.


K-taste zijn Koreaanse smaken en maken behoorlijk hun opmars.
Foodbranche kenners voorspellen dat dit een giga hit gaat worden, ook in Nederland en natuurlijk blijft Eindhoven niet uit.

Newsflash

In het oude pand van So de Jus op de hoek van de Grote Berg zal K-Town haar deuren gaan openen voor een all you can eat concept. De Koreaanse keuken is de laatste jaren megapopiejopie aan het worden, met name door bekende series en bijvoorbeeld de tiktokhit mukbang. Ken je dat?

Even side sprong naar de Mukbang, want leuk om te weten.

Mukbang is een verschijnsel uit Zuid-Korea. Het woord is een samenstelling van 'eten' (muoakda) en 'uitzenden' (bang song); met andere woorden een uiting/uitzending van eten. Mensen filmen zichzelf terwijl ze joekels van porties en opties voor hun hongerige neuskes hebben. Kletsen, smakken, boeren het mag allemaal. Miljoenen mensen kijken (met name op Youtube en Tiktok) mukbang video's. Misschien moeten wij ons er ook eens aan gaan wagen?

Terug naar de Koreaanse keuken.

De Koreaanse keuken is behoorlijk populair aan het worden. Waar de meeste rillingen krijgen van  'all you can eat' concepten gaat deze keuken jullie het tegendeel bewijzen. All you can eat, kan echt ook 'all good' zijn.  Waarom de Koreaanse keuken ineens zo popie is? Wij vermoeden door de vele series en de K-pop cultuur. Wat dacht je van de immens bekeken en besproken serie Squid game? 

K-Eindje

K-taste, K-pop, K-film, K-food... Achter de K (van Korean) kan zowat alles. K-Eindje dus ook. Wanneer K-Town open gaat, is nog een raadsel (althans voor ons) Wel hebben ze al een instagram account en een facebookpagina waar te volgen wanneer de big opening zal plaatsvinden. 

Wat gaan we eten bij K-Town?

In een Urban street look stijl, krijgen we diverse grill- en sushi gerechten tegen een vaste prijs. Onbeperkt K-orean kanen dus! Gedurende 2 uur geniet je van sushi's, bimbimbap, soep, salades, rauwe vis en vlees om zelf te grillen. K-pop hitjes op de achtergrond en knabbelen maar. Ingrediënten die je gaat grillen zijn geen gourmet-coupletjes. Nope andere K-oek! 

Banchan en gogigui. Banchan zijn de bijgerechten zoals gepekelde rettich, komkommer of k-imchi. De gogigui is het vlees, de vis en de groenten. Wanneer je grill spektakel klaar is rol je het in een blaadje sla en dip je het in een sausje...

K-anjer!

Zo, nu ben je enigszins voorbereid op een K-anjer van een nieuw concept in hartje Eindhoven. Meer lezen over nieuwe zaken? Download onze app en je mist niets meer. De directe link naar scoops vind je hier