Eindhoven heeft alles van robot in de zaak tot 3D geprint vlees

Techniek, kennis en design, Eindhoven blijft het roepen... en wij blijven gillen dat ook ambacht er in onze stad toe doet. Zeker omdat die techniek wat ons betreft in de Eindhovense horeca nog best uitbleef. Niks nie robotisering of high-tech snufjes in onze bourgondische stad...

Tot voor kort! Wij hebben de eerste robot in Eindje gespot, jij?

Tadoeeedaaadoeeeee of ta-Dadawan! Bij Dadawan doen robots een rondje.  'Worldy food, small town prices' en dan dus door een robot door de zaak gesjeest. Iets met te weinig personeel. En dan kun je maar beter in oplossingen denken. Dadawan doet dat. Je haat het of je bent er gek op, over Dadawan is veel te zeggen, maar innovatief zijn ze.  Maar liefst 3 knoeperts van robots zijn gespot in de Heuvel bij Dadawan. Heb jij je al laten bedienen door deze slimme guys? Of zijn het girls? Geen idee eigenlijk, misschien ook wel gewoon neutraal, lekker trending. 

Redefine meat is wat je in eindje eat...

Een door een 3D printer gemaakte biefstuk, jaja Loetje goes for it. Plantaardig en dus diervriendelijk. Vega(n)s konden bij Loetje heus een alternatief scoren, maar een biefstuk was tot voor kort niet mogelijk. Tadadieee veranderingen alom. Loetje toont lef. Na jaren steggelen, proeven, testen en printen is de plantaardige biestuk Bali een feit. Voor wie Loetje niet kent; een giga keten bekend om haar steaks. Ook in Eindje loopt Loetje lekker. Of de plantaardige biefstuk in de smaak valt, mag je zelf gaan testen.


Online lifestyle magazine Amayzine is enthousiast:

Niet alleen de smaak, ook de structuur en het mondgevoel van de nieuwe Loetjes Biefstuk Bali 0.0 zijn van hoogstaande kwaliteit. Het sist in de pan, er lopen "vleessappen" uit en het is gekaramelliseerd aan de buitenkant en rosé vanbinnen. Het ruikt en smaakt naar biefstuk en combineert perfect met de befaamde sambaljus.

Wij vonden het een gevalletje mwa... liever een echte bief Bali. Een knoflook kanon van jewelste, maar oh zo lekker.

Nog even een belangrijke noot, het gerecht is niet vegan proof.  Het is een vegetarisch gerecht maar dus niet veganistisch. Dat komt omdat er nog geen alternatief gevonden is voor de margarine die Loetje gebruikt voor de jus. Vooralsnog kunnen ze alleen met margarine hetzelfde ‘schuimende’ effect bereiken en hoge kwaliteit garanderen die ze nastreven.

Totaal geen zin in technisch geneuzel en liever gewoon uiteten, zonder gekkigheid?

 Dan vind je op deze pagina lijstjes vol lekkers.