Tags: borrel, brasserie, diner, franse keuken, klassieke keuken, lunch, nieuw, opening, wijnbar, wijnen

Brasserie Bloom: De passiebloem van De Bergen

Zo kleurrijk, boho chique en knus kende wij 'm in Eindhoven nog niet. Brasserie Bloom opende 2 weken geleden een zaak van plezier, passie en kleur in deze barre horeca tijden. Deze brasserie op het Wilhelminaplein verraste ons met heerlijke gerechten plus de details waar wij o zo blij van worden. 

Frederique Hurks, de trotse eigenaresse, beaamt:  'We hebben eindeloos gezocht naar het mooiste gouden bestek en daarbij passende messing wijnkoelers en waxinelichthouders'. Dat noemen wij geen doorslaan, maar oog voor detail en concept.

Groei, bloem, rijkdom en passie

Dat brasserie concept is sterk, maar meer per ongeluk blijkt. Bij de vraag aan Frederique waar de naam Bloom vandaan komt, vertelt ze dat het kleurenplan, het kekke behang en zachte interieur er eerder waren dan de naam. De naam staat voor haar voor groei, bloei, rijkdom en passie. Dat gaat verder dan een boeket op de bar en siert en typeert het ontstaan en de sfeer in/van deze zaak. 

Trendy toegankelijk

"Bij deze bloeiende hotspot gelegen in 'De Bergen' in Eindhoven geniet je van culinaire smaaksensaties in een authentieke - en tegelijkertijd - trendy setting. Dé plek voor een ongedwongen lunch, borrel of verrassend diner."

Well, let's try! Getriggered door vele prachtige kiekjes die we online voorbij zagen komen, de prachtige website en de toegankelijke menukaart met een mix van classics en verrassingen waren ook wij benieuwd. We zouden Eindhovens Rondje niet zijn, als wij ons niet volledig zouden hebben laten onderdompelen in deze nieuwe hotspot ;). Met rommelende magen, een open nieuwsgierige blik en telefoons op camerastand in de aanslag...

Smullen van alle smaken, geuren en kleuren

Wij gingen voor sharing is caring (aka: zoveel mogelijk verschillende dingen proeven ;)). Starten met de mix aan voorgerechtjes, gevolgd door een combi van lunch- én hoofdgerechten, afsluiten met zoet en kaas, vieren met bubbels! Je bent niet weg te krijgen als je eenmaal bij Brasserie Bloom zit. Onze favorieten na dit eerste bezoek? Filet du Knokke, Zeebaars en de brioche Bavette. Vers, goed op smaak en mooi op het bord. 

Voor elk moment, met vent, vrienden of familie

Een dag- of avondvullend 'programma' is er geen probleem en een dikke aanrader. Je zit er fijn met vriendinnen tijdens een bijklets-lunch op woensdagmiddag, knus en luxe tijdens een diner met familie aan een ronde tafel of romantisch en een tikkie duister in een sfeervol hoekje met je lover. 

Wij wensen Bloom alle succes en gaan zeker nog eens terug. Lees aanstaande zondag; yup, sorry, niks over gelogen.

Oh en heb jij bij Bloom de Barentz al gespot?

Recht voor je neus ;). Dus moeilijk is deze zoektocht niet. Op onze social media staat een winactie met een te gekke verrassingsbox vol met Barentz-toppers. Check hier de winactie en doe mee!


Nog nieuwsgierig? Check deze nieuwtjes eens!

Café Restaurant Eindhoven; vóór Eindhoven, dóór Eindhoven!

Amen! Werelds, sociaal en samen...

De nieuwe Carrousel