Tags: bier, diner, kip, kip restaurant, lunch, vriendengroep, weekend

Malse kippetjes bij kiprestaurant Van ‘t Spit

Een half kippetje, een heel kippetje... Er is voor iedereen wat wils! Maar één ding is zeker, bij het kiprestaurant Van 't Spit in Eindhoven serveren ze malse kippetjes om je vingers bij af te likken.

Doordeweekse dagen; druilerig, niet al te rooskleurig, tikkeltje fris weer, krijgen we nog zomerse dagen? Of is het gedaan? Ook wij zijn wel eens giga chag en niet in ons hum hoor, hoe we dat oplossen? Eten! Bij Van 't Spit, want Joop... en Jip... Enfin de draaiende, druipende kippetjes zien er niet alleen gezellig uit, de geur van kipkruiden ruik je door het hele restaurant. Hoe lekker is dat?! Dan is dat gemok zo over.

Je hoeft niet de hele stad door te SPITten

We konden het niet laten en zijn gezwicht voor al het lekkers op de lunchkaart. Wist je dat Van 't Spit sinds 3 maanden op zaterdag en zondag ook tijdens de lunch 'draaien'? Een tafeltje vol met lekkere lunchgerechten. Onze favoriet? De gegrilde kip natuurlijk! Oke, to be honest, als echte bourgondiërs kozen wij voor de borrelplank met DE gegrilde kip, malse ribs en een gekruide worst. Lekker met verse frietjes en homemade appelmoes. Hoe dan ook, de keuze is reuze en wij hebben een top middag gehad!

Chef-kok Joop ambitieus as hell, ubergezellig en goedlachs. Zonder te veel poespas, maar altijd de kwalteit in acht nemend, weet hij de lekkerste kippies op tafel te zetten. Dat kan haast ook niet anders, want we hebben het hier over echte Brabantse kippen. Opgegroeid op een fijne boerderij met ruime stallen en geheel antibiotica vrij. Wij zijn blij, want dit proef je!

Een gezellig kippenhok

'Goed eten zorgt voor een goed humeur en een gezellige sfeer. Als ik hieraan bij kan dragen, is mijn dag weer goed,' zegt restaurant Jip. Daarom presenteert hij de gerechten altijd met een lach. En dat kunnen we wel gebruiken gezien de rare tijden, hedendaags. Bij Van 't Spit zit je lekker binnen, geniet je van een mals kippetje en een top middag/avond met vrienden, vriendinnen of familie. Heb jij zin in kip, maar je chickie heeft meer zin in een ander stukkie vlees? Geen paniek, er is meer om van te genieten. 

Om je middag/avond echt goed af te sluiten, tok je na het uitbuiken nog even naar de overkant. Daar vind je de Drinkerspub. Zij hebben meer dan 1000 verschillende biertjes in het assortiment. Ongetwijfeld staat er iets lekkers op de bierkaart. Maar hé, recht naar huis hé jongens ;)


Nog meer smuladressen nodig?

Slapen en uiteten bij Sophie

De nieuwe Carrousel

Van pizza HOUT iedereen!