23 nieuwe horecazaken in Eindhoven!

Nondeju dat is niet niets hé, en maar denken dat er een crisis komt... Hier een lijst met maar liefst 22 nieuwe zaken vanaf (medio mei) in Eindje de gekste! Veelal met een internationale twist... typisch Eindje toch?

Even nog over die crisis...

Eerder deze week lees ik op Food Inspiration Magazine dat een Faillissementsgolf (nog) uit blijft, maar het aantal stoppers stijgt. "Door stijgende kosten staan de winstmarges in de horeca onder druk. Vaak vechten ondernemers in stilte. Ze laten het niet aankomen op een faillissement, maar gooien zelf de handdoek in de ring". Lees het hele artikel hier. In Eindje stopt men, want er gaan deuren dicht. In Eindje gaan de deuren ook weer open... Hieronder 22 nieuwe zaken! 

Twee Turkse toppers 'around the corner'

Voor deze twee zaken maak je een ommetje. Dat ze dicht bij elkaar zitten is denk ik toeval. Dat ze beide de moeite zijn met ongelooflijk lieve gastvrije mensen aan het roer is een feit. 

1. Nev Restaurant

Moderne Turkse keuken op het Stratumseind. Ga voor het 5-6 of 6 gangenmenu of kies à la carte, lekker zelf!
Allemaal Turkse toppers met een eigenwijze twist. Volg het insta account en laat je verleiden.

Stratumseind 87.
Telefoonnummer 0627422741

2. Turkish Tale

Hier zit een leuk verhaal achter! Hale Amus Vermeulen is een Expat die zich even een partijtje inburgert in het Eindhovense, nondepie respect voor hoor. Niet alleen schreef ze het boek: De Bijbel van de Turkse keuken, ook verzorgende zij cateringen waar je u tegen zegt. Dit groeide uit tot een restaurant in tadaaa Eindje, genaamd Turkish Tale waar Hale chef en owner is. Want zoals hun insta zegt: Woman owned Turkish restaurant in Eindhoven serving diverse flavors from all over Turkey

Stratumsedijk 1. Check hier haar insta account


Down Town Gourmet Market geeft gas met 3 nieuwe concepten!

3. Libee

Hier proef je Midden-Oosterse smaken in een comfy bijna streetstyle jackie.  
Zo'n alledaagse jas; want dit kan altijd!

Down Town Gourmet Market/ Smalle haven
Klik hier voor hun insta

4. Beef

Vlees van hoge kwaliteit uit Brabant en Limburg. Dat belooft wat voor de meatlovers.
Tested door ons team dikke yum-yammie-lekkah!

Down Town Gourmet Market/ Smalle haven
Klik hier voor hun insta

5. The Don American  Streetfood

Met op hun socials slechts 1 post houden ze alles lekker geheimzinnig. Gewoon de Smalle haven bezoeken en gaan proeven dus. Wij hebben het nog niet getest, dus benieuwd naar jullie belevingen. 

Down Town Gourmet Market/ Smalle haven
Klik hier voor hun insta

En Nog MEER NIEUWE INTERNATIONALE keukens...

6. Trattoria ik Salotto

Das een shop en resto in 1; want traiteur! JEUJ!
Deze krijgt een extra dik podium van ons, want Sandra! Een aller-amicaalste lekkerbek. Bij Sandra schuifje aan voor smakelijkheden en gezelligheid, bij Sandra kom je terug omdat je ze simpelweg niet vergeet. Gewaagd als ze is, opende ze haar eigen spot buiten de Vershal, want jaja daar kennen we ze van. Che Bonta, weet je nog met die goddelijke Italiaanse gerechten. Nou vamos naar het Celsiusplein want... SANDRA! En dus vele meters meer om heerlijkheden uit de Italiaanse keuken te proeven. Uit en thuis, dat is dus SANDRA, die denkt echt aan alles.

Celsiusplein 47-48
Insta klik hier

7. Churro's 

Al iets langer geopend, maar de moeite om te noemen. Milkshakes, iceacreams en echte Spaanse CHURRO'S!
Je weet wel van die VET lekkere die ze in Spanje veelal als ontbijt verslinden, maar die je in Eindhoven op de Demer all day kan scoren.

Demer 47
Klik hier voor hun insta

8. Django's

Hier snappen ze het! Hier is het dan ook vanaf dag 1 druk! Gezellig druk, want niet alleen het eten is heerlijk ook van de Socials spatten de goede vibes en aandacht van het scherm. Een hotspot die op je lijst moet! Thank us later.

Gestelsestraat 9
Neem hier maar eens een kijkje

Aziatische keukens veroveren Eindhoven!

Alsof het onkruid is, wat zijn er veel Asian spots in Eindhoven hè. Wel lekker onkruid! Want oehalala wat is deze keuken een walhalla van smaak en spice. Eindhoven kan weer 3 nieuwe Aziatische foodspots aan haar lijst toevoegen. En eentje die een kleine verandering heeft doorgevoerd. Mood Streetfood (jaja iets met Rico Verhoeven) is namelijk overgestapt naar een Korean BBQ concept... Al getest? Let us know, wij zijn rete nieuwsgierig hoe het is. Anyway, hier de 3 nieuwe spots op een rijtje.

9. Mannam Bar

Catharinaplein 37.
Insta klik hier

10. Soju Bar

Kerkstraat 28
Insta klik hier

11. Samurai Eindhoven

Nieuwe Emmasingel 92
Insta klik hier

What else do we have!?

Sportief, ijs, cocktails, een 'goed voor de hele dag en nacht hotspot', een door AI gestuurd restaurant, een Super-markt, een biertuin en meer! Hieronder de rest van de zaken die nieuw zijn in Eindje. Klik je op de naam dan word je doorverwezen naar hun instagramaccounts.

12. Poppys ice
13. Mainstreet Eindhoven
14. The Revellers
15. De Lichttoren
16. Bar Proast
17. Frank Woensel West
18. Restaurant BUNKR
19. Grandcafé Josh
20. Teds Place all day brunch
21. Super markt
22. Biergarten
23. Tres Eindhoven


Ben jij die nieuwe ondernemer achter een van deze zaken en benieuwd hoe je bekend kan worden in de Lichtstad? Wij schreeuwen van de daken wie je bent en waar je zit! Wil je. Meer weten? Mail ons even dan connecten we asap. info@eindhovensrondje.nl