Met kerst uiteten of uitgaan in Eindhoven

Met kerst uiteten? Waar kan dat in Eindhoven? Hier smaakvolle en vermakelijke tips. In dit artikel behoorlijk wat opties; van spicy, Frans, hip & happening tot fijne flair.


Fijne Flair: 

 1. Bij Bistro Sophie kun je genieten van een elegant kerstdiner. Tenminste, als je heel heel rapido bent want de beschikbaarheid is inmiddels beperkt! Met nog slechts 4 tafels op de teller moet je dus echt vlug zijn. Wanneer? Eerste kerstdag!
 2. Brasserie Bellevue: Niet alleen nu, ook met de feestdagen!

  De elite van Eindhoven schuift aan bij gastvrouw en vakvrouw Claire. Bij Bellevue Franse smaken en sferen ten top. Op kerstavond & tweede kerstdag geopend voor lunch en diner.
 3. Dineren op sterniveau bij Restaurant Eden in V'wrd

 4. Hier serveren ze op 1e en 2e kerstdag fantastische menu's tijdens de lunch en het diner. Bestaande uit 5, 6, 7 of 8 gangen (prijzen staan op de website). Na de kerst op 30 December 2023 hebben ze in V-town een kliekjesdag omdat ze een paar dagen dicht gaan. Om voedselverspilling tegen te gaan verkopen ze dan de inhoud van hun koelingen tegen een gereduceerde prijs. En... op 31 december verkopen ze sterwaardige oliebollen (noteren die hap).
 5. Bourgondische Beleving met extra magie

 6. Op hoog niveau genieten bij VANE Restaurantmet een panorama-uitzicht over de stad. Dát is de moeite met kerst. Geniet van een 6-gangen diner bereid door Top chef Carlo Chantrel en kies de speciaal geselecteerde wijnen door Maitre-Sommelier Ruud Verspaget. 6-gangen + aperitief van het huis per persoon EUR. 125,- Wijnarrangement EUR. 65,- Geselecteerde wijnen zijn ook per glas te bestellen. Bourgondisch genieten kun je hier op Kerstavond en 1ste Kerstdag vanaf 18:00 uur. Let wel op dat er maximaal 50 zitplaatsen beschikbaar zijn, dus reserveer snel voor een culinaire kerst op niveau.

  Christmas by Thym

  Dit jaar ben je weer van harte welkom om kerst met en bij Thym te vieren, omgeven door een warme sfeer, sprankelende lichtjes, versierde kerstbomen, heerlijke geuren, feestelijke tafels, vriendelijke bediening en een gezellig gezelschap. PLUS! Echt een dikke plus, hier is je diner te combineren met een wandeling in de Eindhovense stadsparken. Pre party of after, jij mag kiezen ;-)

 7. Op kerstavond & eerste en tweede kerstdag serveren ze een heerlijk kerstmenu.
  Voor reserveringen en meer informatie neem contact op via: thym@hotelparkzicht.nl 040 211 48 88

  Kazerne Eindhoven

 8. Daar waar design en ontzettend lekker eten samen gaan. Een niet zo'n hele bekende spot onder de Eindhovenaren, maar de Internationals en toeristen uit andere steden zijn er dol op! Een avond uit en echt eens een keer wat anders PLUS wijnbar!

  25 en 26 december zijn ze vanaf 17.00 geopend
  Christmas Special: Van 22 t/m 26 december serveren ze een feestelijk kerstmenu in vier of vijf gangen
  Reservering via website of telefonisch +31 40 207 37 30
 9. Hip en Happening: 

 10. Strijk op Kerstavond neer in Spanje bij Lucie Cocina voor een kerstervaring met Spaanse gerechten.
  Alle andere feestdagen is deze parel gesloten; REN dus NU naar je telefoon om voor kerstavond nog een spot te claimen.
 11. Geen zin in gedoe, wel in gewoon gezellig? Schuif aan bij Josh!

  Pal op het Wilhelminaplein serveren ze hier leuks en lekkers. Oh ennuh voor de singels is het hier extra leuk. Geen depri gebeuren waarbij je alleen maar geconfronteerd wordt met wat jij niet hebt, nope! Gezellig bijten en borrelen in no-nonsense sferen. Ook megaleuk voor groepen trouwens.
 12. The Harbour Club presents Christmas with Jill!

  De Eindhovense Jill Helena zingt de sterren van de hemel, de meeste wisten dat al. Nu ook tijdens de feestdagen bij de fancy hotspot The Harbour Club. Hier kun je terecht op 24 december voor een diner, op 25 december voor een lunch en diner en op 26 december idem voor beide.

UITETEN, GEWOON VAN DE KAART

Zoals we het gewend zijn, geen ree, geen flappie, geen uren durende arrangementen, wel gewoon a la carte en lekker wijnen met hapjes? Dat kan bij Le Cozy en L'Avenue. Love it! Dát zou mijn ideale kerst zijn. Bij L'Avenue en Le Cozy zijn ze de 24e en de 26e geopend. (25e dicht). Wie schuift er op kerstavond aan voor een kerstborrel met ons?

Sfeervolle Steaks en een after...

Smullen bij The Roast Club op de Kleine Berg en daarna door voor een borrel bij de overburen. Sounds good right? The Roast Club 'roast' magische gerechten op niveau. Bar Proast haalt hetzelfde niveau in ambiance. Meine gutten wat is dit in razend tempo weer een hotspot.

Pittige Plek: 

Spice up je kerst bij Restaurant Mei Wah aan de Leenderweg. Let wel, dit kan hier alleen op 2e kerstdag, dan zijn ze vanaf 13:00 uur geopend. Lunchen, dunchen lunchen of dineren Asian style!

Lekker Low-Key: 

 1. Voor no-nonsense ontspanning en vermaak voor het hele gezin bezoek je Paviljoen Genneper Parken. Paviljoen Genneper Parken wordt omgetoverd tot Winter Wonder Park! Een gezellige combi voor een frisse parkwandeling, potje midget golf of potje bier en glühwein in de Kersttent. Good to know is dat kids tot 12 jaar 50% korting krijgen en kids tot 2 jaar zelfs gratis genieten! Misschien verklappen we te veel, maar we hebben vernomen dat de ukkies ook een klein presentje krijgen.

  Om jullie een hoop speurwerk te ontnemen hieronder een hele beknopte samenvatting van het aanbod bij het Paviljoen:


  24ste Kerstbrunch op tafel € 28,5. In 3 gangen geserveerd.
  Kerstdiner 4 gangen € 48,5; verfijnd maar vertrouwd, inclusief leuk kindermenu en midget golf
  1e Kerstdag: Kerstbrunch in buffetvorm € 28,5. Inclusief midget golf en met een heerlijk toetjesbuffet
  Kerstdiner 4 gangen € 48,5; verfijnd maar vertrouwd, inclusief leuk kindermenu en midget golf
  2e Kerstdag: Kerstbrunch in buffetvorm € 28,5. Inclusief midget golf en met een heerlijk toetjesbuffet
  Kerstdiner 4 gangen € 48,5; verfijnd, maar vertrouwd, inclusief leuk kindermenu en midget golf

  Meer details over het aanbod bij Paviljoen Genneper Parken? Volg ze dan op insta of neem contact op met de zaak voor antwoorden.
 2. Stappen: 

Café Staceys knalt het café op sommige dagen eerder open omdat de kerstborrels daar booming zijn.

 1. Logisch, want je vakantie wil je met je collega's natuurlijk wel even goed inluiden. Op donderdag 21 december zijn ze vanaf 17:00 geopend en op vrijdag 22 december al vanaf 12:00 uur. Kerstavond zijn ze geopend van 13:00 tot 18:00 en daarna zijn ze weer geopend vanaf 21:00 uur tot 04:00. 1ste Kerstdag zijn ze geopend van 22:00 tot 02:00 uur, en tweede kerstdag van 21:00 uur tot 04:00. Dat je het weet ;-)

 2. Café 't Lempke is natuurlijk altijd ultiem uitgaan!

 3. Alle feestdagen geopend, met als kers op de taart een heel dik feest op 3e kerstdag! De meeste hebben immers vakantie, waarom zou je dan niet op stap gaan!

 4. Eindhovens leukste nieuwjaarsborrel is dit jaar bij Bar Proast op 1 januari.

 5. Liever thuis? Maar dan wel ontzorgt?

Hotpot at home is je bestie! De tweede onderneming van Anouk en Taks Yuen (Ja! van Restaurant Mei Wah). Check hier hun socials voor een impressie van de Hotpot at home.

Laat die buikriem maar vieren, Eindhoven staat klaar om je te verwennen!

Denk jij als horeca ondernemer nu; HEY EN IK DAN? Neem eens contact op, wij bijten niet ;-)
Online en offline kunnen wij behoorlijk wat voor je betekenen, al zeggen we het zelf. Een mailtje naar info@eindhovensrondje.nl  is lifechanging voor jouw onderneming.