Dit wil jij als student (w)eten in Eindhoven!

Alle hotspots op een rij, van vette bek tot fancy food. Wij tippen waar ze de sterren van de hemel koken en waar jij sterren gaat zien van ranzige shotjes. Waar je aan een rad kan draaien voor bier en plezier, waar je je ouders in een degelijk hotel laat slapen en waar je op date gaat met je Tinder of nieuwe studiemaatje.

Hieronder een lijst met yum-yum, budget en badass Eindje tips! Volg ons ook op Instagram voor dagelijkse tips; smakelijk en vermakelijk.

Rad Draaien en bier winnen... 

Wil je als student toch? Kan bij de Kix op Stratumseind, gewoon een keer doen. Dan snap je wat we bedoelen.

Budget badass! ⁠

Sla deze op! Hier eet je (enigszins) budgetproof in onze fijne lichtstad. Wat exact budgetproof is, is natuurlijk nogal een punt van discussie. De een 'zunne portemonnee zit mee, de ander heeft DUO, leningen en 100 bijbanen'. Wij gaan voor de gulden middenweg.


3 gangen voor je snufferd voor € 24,95. Overdag een leuk stadscafé en 's avonds een studenten hotspots van jewelste. Hier scoor je zo'n beetje alles. Van 100-en bieren, een cool terras, degelijke menukaart met budgetproof gerechten tot shotjes, hot chickies en gappies tot de leukste Dj's en optredens.

 • The Trafalgar pub / Dommelstraat

'A bit of Britain in The Trafalgar Pub' en dat dan weer gewoon in Eindhoven, hè. Hier ga je pinten British style en eet je alsof je een strijd gestreden hebt. In jullie geval gestudeerd hebt. Na een dag muffe Fontys of TU/Eindhoven vibes hebben jij en je maten zin in 'veul vur weinig' en dus bier. Van Guinnes tot andere en onbekende soorten vind je hier. Wist je dat ze hier vooral voordelige groepsarrangementen hebben?


Vanaf 10 personen een keuzemenu voor de gehele groep. Keuzes van gerechten worden aan tafel opgenomen. Menukeuze Kings of Royal doorgeven bij het maken van de reservering! Kings Menu: € 24,95 of het Royal Menu: € 29,95. Joejoe hier wil je heen! 

 • 'T Vonderke

Elke woensdag cocktails voor € 6? Joejoe even stukje om, maar zoooo gezel! Dus kla-di-la-di (voor de boomers onder ons; klap die laptop dicht) en breek de week op woensdag bij ‘t Vonderke met een Esma of een Poma.

Eten, drinken, slapen. Het kan allemaal hier! Dus ook een leuke stek om je ouders te droppen als ze een keer ‘je nieuwe leven willen beproeven’. Wat nog meer? Foodspecials! Dagelijkse aanbiedingen waar je u tegen zegt, de een nog lekkerder dan de ander en sommige echt belachelijk cheap. Volg ze even op Insta!


We want more he?!

Komt ie:

 1. Café Centraal midden op de markt.
 2. Café 't Rozenknopje, iets uit de stad maar de allerleukste! Oldschool bruincafé.
 3. Beste burgers van Eindhoven? De Burger aan de Kerkstraat, kruipafstand van Stratumseind.
 4. Een Foodmarket waar je je internationale lol op kan? DownTown Gourmet Market. Eindhovens trots als het over veel food onder een dak gaat.
 5. Ordinair en snel tegen een fair price pizza's klappen? Pizza Beppe! En ja lekker, heus. Niet voor niets landelijk een hype met veel vestigingen.
 6. Daghappie bij Proeflokaal de Gaper is ook een fijn tippie. Snel, betaalbaar, vullend en in een te gek bruin café op het Wilhelminaplein.

Een one stop shop voor een vette bek na het stappen?

Eetcafé de Hoek! Kent iedereen in Eindje. Why? Op de hoek van het Stratumseind, dus je komt er hoe dan ook langs. ALLES op de kaart van broodjes, pizza's, shoarma, panini's, schotels tot cola. Oh, geen bieren trouwens, maar de momenten dat je hier even een pitstop maakt zul je echt geen alcohol meer wegkrijgen. Believe us. Wat jij als nieuwe student wel moet weten is dat je hier niks moet uitvreten. Gedraag je respectvol, dan vreet je veel lekkers, loop je te kwallen, dan kun je vertrekken en... voorlopig niet terugkomen.


Van een vette bek kunnen wij natuurlijk niet genoeg krijgen, want hoe vetter de better! Dus kijk ook eens bij deze zaken.


 1. CHAJIÄ, zodra een horecazaak "Het leven is bitter, het leven is zuur. Alles smaakt beter uit de frituur" op de muur heeft staan weet je genoeg ;).
 2. Amazing Oriental Eindhoven. Een heerlijke bara of toch uitkateren met een saoto soep. Alles is hier HEERLIE DE PEERLIE!
 3. De Frietbar. De lekkerste frietjes eet je hier! Maar ehh, ook de snacks zijn hier om je vingers bij af te likken. Ga eens voor de Bikfriks want een delleke a day keeps the doctor away toch?!
 4. Vegan Junk Food Bar. Heel stout, heel vettig, dat wel. De naam zegt al genoeg. Fancy kleurrijke burgers tot Seafood. Ideaal om je dikke vetter kater weg te eten.
 5. Vegan Heroes, toegankelijker dan de Junk Bar hierboven genoemd en heeeeeeel dicht bij ons kantoor. Kei lekker! Doen hoor. 
 6. Soju Bar op de Kerkstraat, hier kluif je kippies alsof je leven er vanaf hangt. Niet al te duur, snel en altijd druk!

nog even naar dat droppen van je ouders...

Komen ze een dagje over? Een weekendje Brabant proeven? Donder ze dan in een van deze hotels. En hierbij is het simpel, mag jij mee in het hotel dan kies je een van de bovenste. Slaap jij in je studenten-stink-holletje en wil je more money to spend met je ouders dan frot je ze in een van de fijnste budget hotels in hartje centrum. Want ouders en rijden in Eindhoven... Ouders en parkeren... NO GO! Plus je wil lekker met ze aan de A-Versnaperingen toch? Papa betaald dus GO.


 1. NH Collection Hotel
 2. Hotel Parkzicht (Echt onze aanbeveling!)
 3. Westcord Hotel
 4. Hotel the Match
 5. B&B Florentino
 6. Blue Collar Hotel
 7. Pullman Hotel

Slapen is voor apen? Hell no, slaap is heilig! Hieronder een lijst met de leukste slaapplekken voor de oudjes. Van rock en roll comfort tot blitse boetiekhotels. Ideaal voor de "lamme bever" ochtend.


Klik hier voor meer hoteltips.

wIL JE ZELF NU OOK MEER LUXE, MEER LUSTEN EN DE LASTEN GEWOON DIKKE PRIMA KUNNEN DOKKEN?

Dan hebben wij een reeks (bij)banen op deze pagina staan. Totaal onbekend in Eindje en wil je wel werken (in de horeca) maar heb je echt geen idee welke zaak bij je past? Dan spelen wij wel even voor cupido hoor! Wij kennen alle zaken! Stuur ons een mailtje en wij informeren je over wat waar te doen is, wie welke banen heeft, wat je waar kunt verdienen en... waar jij past! Want werken moet leuk zijn. Dus ontbijt of lunchroom? Liever bar? Luxe restaurants of verstoppen in de afwas? Barjunkje spelen of marathon trainen en terras rondjes rennen? Let us know wij matchen, of neem eerst hier een kijkje.

DE INTERNATIONALE KEUKEN IS IN EINDJE TROUWENS OOK GOED VERTEGENWOORDIGD.

Trek in sushi, ramen noodles, pizza of mezze? We want it all! Als je net zo'n avontuurlijke eter bent als wij, dan zit je in Eindhoven goed. Van Japans tot Indiase keuken, Eindhoven heeft het allemaal. Hieronder een lijstje met enkele must-visits:


 1. Tukami
 2. Foodgasm 
 3. Flavor and Spice
 4. Berlage Kitchen & Bar
 5. Saffraan
 6. Chomicha
 7. Nev Restaurant