Herfstvakantie tips Eindhoven; wat is er waar te doen en te proeven.

De herfst is begonnen! Het lijkt erop dat de kids snakken naar een welverdiende vakantie, waarin ze zich kunnen uitleven, plezier kunnen maken en hun ouders tot het uiterste kunnen drijven. Leuke dingen met de kids doe je volgens de kenners hier:

INDOOR; das leuk en lekker binnen.

Perfect voor de regenachtige dagen: indoor speeltuinen! In Eindhoven zijn verschillende binnenspeeltuinen waar grote en kleine kinderen zich zeker een paar uur goed kunnen vermaken. Hieronder een klein lijstje:

  1. MonkeyTown 
  2. JumpSquare 
  3. Bounce Valley
  4. Dippie doe

Kindertheaterweek: hoofd in de wolken!

Van 15 tot en met 25 oktober is het landelijke KinderTheaterWeek. Alle kinderen zijn welkom, kom kijken, luisteren en meedoen bij het ParkTheater in Eindhoven. Beleef een gezellige middag of avond met het hele gezin. Het theater is aangekleed in het thema: Met je hoofd in de wolken. Stap binnen in de bijzondere wereld van het theater en laat je verwonderen. 

Klik hier voor meer informatie over de KinderTheaterWeek.

DATA MUSEUM KIDS FACTORY

Tijdens Museum Kids Factory worden kinderen volledig ondergedompeld in de boeiende wereld van techniek. Ze krijgen de kans om zelf een werkend zaklampje, een brandweerauto of zelfs een vliegtuig met een draaiende propeller te bouwen. Kinderen tussen 8 en 12 jaar oud kunnen hun handen uit de mouwen steken en zich bezighouden met een scala aan activiteiten. Maar ook voor de jongere kinderen van 5 tot 8 jaar zijn er voldoende leuke dingen te ontdekken. Museum Kids Factory vindt plaats van 14 oktober tot en met 18 oktober. 

Reserveer op tijd een kaartje, want vol = vol.

Klik hier voor meer informatie over de KinderTheaterWeek.

GRIEZELEN tussen de dieren bij boeh!

Kom tijdens BOEH! In de ZOO griezelen tussen de dieren van 30 september tot en met 29 oktober in Dierenrijk, Mierlo. Sluip door de spooktunnel, sta oog in oog met vogelverschrikkers tijdens de spooky speurtocht en dwaal langs het kerkhof – waar je meer leert over uitgestorven dieren. 

Durf jij het aan?

Klik hier voor meer informatie over BOEH! in de ZOO.


Betoverende Halloween avonturen bij motion experience!

Van 14 tot en met 30 oktober is Motion Experience weer omgetoverd in Happy Halloween sferen. Wil je een betoverende wereld vol licht en interactie ontdekken tijdens deze spookachtige periode? Nodig je vrienden en familie uit om samen de Halloween-editie van Motion Experience te beleven. Voor de jongere avonturiers tot 12 jaar is er ook Happy Halloween Kids Time op iedere woensdagmiddag en zaterdag- en zondagochtend. Trek je engste kostuum aan, laat je schminken en neem deel aan een spannende speurtocht!

Klik hier voor meer informatie & tickets.

De ontdekfabriek en prehistorisch dorp 

De Ontdekfabriek: Spelen, leren, bouwen, genieten, bouwen, ontmoeten en ontdekken. Met blokken bouwen, vliegtuigen in elkaar zetten, timmeren, klauteren, klimmen, maken en hersens kraken. Hier wordt jouw kind een heuse ontdekker, de tijd staat hier even stil. Zorgeloos spelen en ontdekken. 

Klik hier voor meer informatie over de Ontdekfabriek op Strijp-S.

Het Prehistorisch dorp: Wat als vroeger even nu kan worden? Neem je kind even mee terug in de tijd. In dit openlucht museum zit je niet gekluisterd aan een stoeleke naar saaie verhalen te luisteren, maar gaan de kinderen (+ ouders als ze willen) zelf op ontdekking. Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Klik hier voor informatie over het Prehistorisch Dorp.

Kidsproof horeca in eindhoven 

Blijkt niet zo makkelijk hoor, met je kroost en kinderwagens een fijn plekkie in de stad vinden waar spelen, eten, drinken en een veilige omgeving samen gaan. Het liefst een spot waar mama met vriendinnen even bij kan kletsen en waar dus de kids zich even kunnen (en mogen!) vermaken.

Paviljoen Genneper Parken.
Toch echt de plek voor jong en oud, lief en stout. Zelfs met hond ben je welkom. Hier spelen de kleuters en koters buiten. Hangen de pubers te patsen en  zit jij als ouder te nippen en dippen. Alles is er, dus voor iedereen leuk.

Mr. Brown Cafe 
Een brillenwinkel & koffiecafé in een. Leuk als je nog eye-catcher wil scoren, maar de koter vacay heeft ;-)
Hierheen! Leuke koffiecorner voor kids en veel lekkernijen. Kiddo's kunnen hier zelf de barista's uithangen

Welke nog meer leuk is? Anne & Max volgens menig moeder. Ikzelf heb geen kinderen om kom om die reden juist minder graag bij Anne en Max ;-) gotta say, kidsproof it is. Hier komen de moekes samen. Hier flaneren de papa's vol trots, want kind stil omdat ze zich vermaken.

En dan Het Stadspaviljoen, lekker in het groen, parkeren pal voor de deur, eerst een rondje park (moe maken die handel) en dan aanschuiven op banken, lange tafels, ronde tafels, hoge tafels, binnen of buiten. Keuze genoeg, zo ook op de kaart.

Ook bij De Lichttoren kun je zorgeloos met kinderen terecht. De Lichttoren biedt verschillende ruimtes die ideaal zijn voor gezinnen. In de speelhoek kunnen kinderen zich vermaken terwijl ouders genieten van een hapje en drankje. En wist je dat zowel tijdens de lunch als het diner er een speciale menukaart voor kinderen is?