Alles over Woensel West


Sow die ging viral! Recent plaatsten wij een instagram bericht over Woensel West en daar kregen we toch veel reacties op. Onze inbox ontploften met tips van zaken die nog meer echt de moeite waard zijn om naar Woensel West te gaan.


Wisten we al lang hoor ;-) We noemden in dat specifieke bericht slechts enkele zaken en legden Smaakmakers extra in de watten. Jullie stuurden massaal alle andere winkels en horecazaken toe die de moeite zijn om te bezoeken aan de Westside. Dus, lief als we zijn even een opsomming voor jullie met heel makkelijk leesbaar wie wat te bieden heeft in deze te gekke wijk.

Sociaal, smakelijk en vermakelijk

Voor jong en oud! Dikke vette pret, veel leuks en lekkers. Woensel West is een wijk vol verrassingen en unieke ervaringen die je niet gemakkelijk elders zo compact bij elkaar zult vinden. Hier, weg van de drukte van de binnenstad, vind je een bruisende gemeenschap die bekend staat om diversiteit en authenticiteit. Smakelijk, vermakelijk en sociaal, dat is voor ons Woensel West. 

Geen ketens, geen standaard

Allemaal bijzondere parels die wachten om ontdekt te worden. Dus het antwoord op waarom je deze wijk een keer zou moeten bezoeken is simpel; dit is hoe verborgen parels moeten zijn; de moeite, leuk, uniek, lekker en gezellig.

We sommen enkele meest opwindende winkels en eetgelegenheden op, maar er is meer! 

Lees snel door en laat je verleiden eens buiten jouw gebaande banen te gaan struinen, shoppen en proeven....

Horeca: Een smeltkroes van smaken...

Van Alles en Co: waar alles mogelijk is!

Unieke items en vintage schatten, lokale kunst, eten en drinken. Bovenal een ongekende hartelijkheid van de twee heren die iedereen in de watten leggen. Op zoek naar iets bijzonders? Vintage lover? Geen tijd voor de brocante markten in Parijs? Dit is je schatkamer om de hoek. Rondsnuffelen mag ook! 

Jungle Café; een oase van rust, gezelligheid en ook nog eens kidsproof

Tussen het winkelen in 'West' neerstrijken bij Jungle Café, thank me later. Een charmant en trendy tent met originele gerechten! Geniet van lekkers terwijl je de levendige sfeer van de wijk Woensel West in je opneemt en geniet van diervriendelijke, kleurrijke, smaakvolle gerechten. Ook deze tent weer supersociaal. Niet alleen sociaal naar mens ook naar klimaat en dieren.



Whiskylab; voor de liefhebbers van verfijning

Whiskylab040 is voor de liefhebbers van verfijning en smaak een paradijs! Een speciaalzaak welke een joekel van een selectie aan beste whisky's, bourbon en andere sterke dranken biedt. Zo ook deskundig advies en proeverijen. Heel cool om met een groep vrienden of collega's te doen.

Valli's Corner: Een smakelijke reis naar Maleisië

Op reis, om de hoek. Smaken uit Maleisië, waar proef je die?! In Woensel West. Een gezellig eetcafé met kruidige curry's, smaakvolle satés en meer. Allemaal authentiek en volgens traditionele recepturen. Een smaakwalhalla! 

La Chomicha: Marokko in het hart van Woensel West

La Chomicha is dé plek om traditionele Marokkaanse smaken te ontdekken, en dat in het hart van Woensel West. Hier word je verwend met authentieke gerechten en kruidige smaken die je meevoeren naar de levendige markten van Marrakech. Van couscous tot tajines en verrukkelijke zoetigheden, elk gerecht is een eerbetoon aan de rijke tradities van Marokko en 100% halal. Typerend, traditioneel en een echte aanwinst voor de wijk!

Smaakmakers: Een onvergetelijke koffie

Voor een onvergetelijke ervaring bezoek je Smaakmakers, op het levendige Edisonplein. Een gezellig huiselijk koffiecafé met een hartverwarmend concept die de dementiezorg in het zonnetje zet. Bij Smaakmakers ligt de focus op alles wat wél kan.  

Geniet van de lekkerste lunchgerechten en natuurlijk een goede kop koffie! Jouw kopje koffie, gebakje of lunch wordt bereid en geserveerd met de liefde, aandacht en hulp van mensen met dementie. In deze huiselijke setting staan deze mensen vol in de maatschappij!

Trattoria il Salotto: Italiaanse smaken, sferen en meer...

Ciao a tutti, een traditioneel Italiaans restaurant, traiteur en delicatessenwinkel in één. Bij Trattoria il Salotto geniet je van Italiaanse gastvrijheid en gerechten, bereid met verse ingrediënten. Van smeuïge pasta's tot knapperige pizza's en verrukkelijke antipasti, elke hap is een reis naar het zonnige Italië. Buon appetito!

SHOPPEN: Fashion, candy, KAARSEN, PLANTEN, food en MEER...

Wanted by Das; laat mij hier niet los!

Loop je door het centrum van Eindhoven dan spot je slechts enkele goede boetiekjes, loop je door Woensel West dan verovert Wanted by Das je hart! Alle Fashionlovers verzamelen, geloof me. Ik kan hier niet naar buiten lopen zonder iets gekocht te hebben. Ibiza vibes, trendy kleding, hoeden, sieraden, accessoires en meer. Vette tafelstyling en statement pieces. Shop hier je juweeltjes waar niet iedereen mee voor de dag komt. 

Luz Vivir; daar rijdt je voor om. 

Kleurrijke decoraties en geschenken. Dus cadeau nodig? Ren naar West: Luz Vivir brengt kleur in jouw leven of dat van de mensen om je heen. Hier MOET je iets kopen, geloof me je bent niet te stoppen. Van handgemaakte sieraden tot artistieke interieurartikelen. Fleur jezelf op; visit Luz Vivir.

Poppy's ijssalon; niet zomaar een ijsje...

Poppy's ijssalon is lief, lekker, stout, zoet en ... alles! Poppy's is niet zo handig wanneer je verslavingsgevoelig bent! Van klassieke smaken tot de badass bolletjes. Hier lekker ambachtelijk ijs en heel vriendelijk, vrolijk personeel. Tip: kiddo meenemen tijdens je rondje Woensel West en belonen als ze zich het hele rondje gedragen! Jij blij, kind blij ;-) 

The Shakery; waar gezondheid en gemak hand in hand gaan

In onze drukke levensstijl is het vinden van gezonde voeding soms een uitdaging, maar bij The Shakery maken we gezond eten moeiteloos toegankelijk voor iedereen. Met een focus op evenwichtige voeding en eiwitrijke opties, bieden we een scala aan heerlijke smoothies, sappen, bowls en salades die niet alleen voedzaam zijn, maar ook verrukkelijk smaken. Of je nu onderweg bent of even de tijd neemt om te ontspannen, bij The Shakery staat een gezonde traktatie altijd voor je klaar. Kom langs en ontdek een wereld van gezonde genoegens!

Fashion from heaven; mode met een hemelse twist

Misschien kennen jullie Wendy wel, die dame die jarenlang in de Eindhovense horeca bij de parels werkten, heeft ze oog voor. Nu jaren later heeft ze haar eigen winkel. Of noem het boetiek, komt veel beter overeen. Een winkel voor leuks, moois en betaalbaars, wil je. Tassen, sieraden, sjaals, kleding en meer. Wendy helpt je als je daar behoefte aan hebt of laat je lekker tussen haar parels struinen. 

Lola; waar trends en keypieces samenkomen

Bij Lola shop je keypieces die je dierbaar worden, aangevuld met trendy vaak wat tijdelijkere mode. Bij Lola ben je aan het juiste adres. Klassieke jurken, sportieve basics, chique stukken voor feestjes en partijen of eigentijdse accessoires. Lola is een lieveling voor mode-mensen! Met haar eclectische selectie valt Lola op in eenvoud en afwisseling. 

Het Groene thuis; groen leven en duurzaam

Voor degene die een groenere leven stijl naleven; Het Groene Thuis is jouw place to be. Deze winkel biedt een scala aan duurzame producten en ecologische oplossingen voor thuis, variërend van biologische schoonmaakmiddelen tot milieuvriendelijke gadgets en te gekke planten.

Coco Loco; een uber happy kinderwinkel

Parel-alert! Zelf zeggen ze 'de leukste kinderwinkel' wij vinden het de ALLER leukste! Man, man wat is dit een cool concept. Ze hebben topkwaliteit 2e hands- en nieuwe merkkinderkleding & speelgoed voor kids van 0 t/m 16 jaar. Mucho hippe merkjes voor fijne prijsjes EN iedere dag verse aanvoer!

Ei ei ei wat zijn we blij, want we hebben nog veel meer in the house. Terwijl je heerlijk relaxed geniet van een cappuccino met een huisgemaakte tosti, spelen de kids ondertussen aan de vet coole treintafel. Ga hier ook heen voor de tofste kinderfeestjes op maat, snoep zonder troep, coole events & interessante workshops. Shop, speel & lunch plezier onder 1 dak. Come in and find out! Check de site, volg ze op Facebook & Instagram en stay tuned about what happens at Coco Loco!

ViraSling; draag je baby in stijl

ViraSling is dé favoriete spot voor ouders die op zoek zijn naar comfort en stijl! Ontdek het grote scala aan babybenodigdheden, van schattige kleding tot draagzakken. Of je nu op zoek bent naar een perfect cadeau voor een babyshower of gewoon zelf wat nieuwe spulletjes nodig hebt, bij Vira Sling vind je altijd iets speciaals. Dus, kom langs en laat je verwonderen door onze selectie voor de allerkleinsten!

Crone Boeken: eigenwijze boekenwinkel!

Bij Crone Boeken loop je binnen voor een boek, een cadeautje of gewoon voor een gezellige boekenbabbel. Deze unieke winkel maakt zelf de keuzes in aanbod, dus je vindt er unieke titels waar je misschien nog niet bekend mee bent. Klein van formaat, groot in aandacht en service, dat is wat deze boekenshop zo geweldig maakt!

KURK Organic Wines: voor de duurzame (w)fijnproevers onder ons

Kurk Organic, is een winkel voor fijnproevers en liefhebbers van biologische kwaliteitsproducten. De shop biedt alleen gecertificeerde biologische wijnen en andere dranken aan die zorgvuldig zijn geselecteerd. Alles draait om duurzaamheid en pure smaken, perfect voor wie bewuste én smaakvolle keuzes wil maken. 

Doğal Esin: groen genieten

Doğal Esin is dé plek om duurzame en biologische producten te scoren. Met een groot aanbod van enkel natuurlijke etenswaren staat duurzaamheid centraal, en dat voor een goed betaalbare prijs. Bij deze winkel kun je ook gemakkelijk online bestellen, wanneer je even geen tijd hebt!

Bizim Manav: dé groentewinkel in West

Bizim Manav is dé groentewinkel in West! Shop hier heerlijk verse groentes, fruit maar ook eieren en brood. Sinds kort bezorgen zij ook aan huis, wel enkel en alleen in Eindhoven en omgeving, om de producten zo vers mogelijk te houden ;)

De gulle griek; reis af naar Griekenland zonder te vliegen...

De Gulle griek is the place to be voor de Griekenland fanclub! Verwacht traditionele gerechten zoals souvlaki, moussaka en gyros, bereid met verse ingrediënten en authentieke smaken.

Woensel West heeft alles voor een leuk rondje. Woensel West is the place to be voor smaken en goede winkels; boetiekjes en eetwinkels, geen ketens! Woensel West is een smeltkroes van culturen. Iedereen voelt zich hier thuis.  Wist je dat ze hier regelmatig gave markten houden? Leuke events worden gehost en de vrijdagavond - koopavond is hier een feestje!