Waar eet je pannenkoeken in Eindhoven?

Pannenkoeken! Zijn al eeuwen oud, maar zijn we met z'n allen nogsteeds dol op. Ook de kids! Ook deze gaan mee met de tijd nu je ook American pancakes, 'cloud' pancakes uit Japan en natuurlijk Franse Crêpes terug ziet komen in Nederland. Wij geven je een lijstje waar je in Eindhoven terecht kunt. 

pannenkoekenhuis de proeftuin

Pannenkoeken eten met een schitterend uitzicht over de boomgaard. Deze bestel je dan ook met appels en peren uit de eigen boomgaard en andere streekproducten uit de Landwinkel. Tip voor de kids: hou hier je kinderfeestje! Loop de speurtocht en geniet daarna van je zelfversierde pannenkoek. Te gek.

meneer de boer

Geniet bij Meneer de Boer van de lekkerste American pancakes met een homemade Strawberry-Orange iced tea (onze favoriet). De scones zijn hier ook heerlijk, de wafels, de wentelteefjes... we dwalen af. We gaan door. 

the happiness café

Homemade berry pancakes of nutella pancakes met de lekkerste happiness granola. Voor de kids een pancake party: bananenpannenkoekjes met fruit en marshmallows. The Happiness Café weet er wel weer een instagrammable bordje van te maken.

Crêpe shack

Nog redelijk nieuw op de Kruisstraat: Crêpe Shack! Hartige en zoete crêpes waar je nog nooit van hebt gehoord. De Brazilian Chicken of BBQ Chicken, willen wij wel voor je uitproberen. Ook zelf samen te stellen, kun je er je eigen feestje van maken.

brownies & downies

Bij Brownies & Downies, waar ze lunchen leuker maken en je altijd met een glimlach naar buiten loopt. Hier ook 3 American pancakes toppers: de browniecrumble, rood fruit of blondiecrumble. Ook al zulke goede combi's...

Crêpetown

Als afsluiter: Crêpetown. Zit sinds februari dit jaar in Down Town Gourmet Market, is een echte topper. Hier kun je pancakes van over de hele wereld vinden. Wat dacht je van een pancake roti jala uit Maleisië? Gewoon een tipje hoor.