Lul dit door: Een rondje kneiterknallende liefde!

Willen jullie even deze post delen? Willen jullie deze actie onder de aandacht brengen? Ik ben mijn sleutel verloren op Stratumseind kunnen jullie een oproep plaatsen? Iemand heeft mijn jas uit het café meegenomen, plaatsen jullie even een post? Willen jullie dit goede doel steunen? Mag ik op jullie platform? Onze kat is vermist wil je dat delen? 


Op alles zouden we het liefst ja zeggen: volmondig. Maar dat gaat nu eenmaal niet. Er is geen beginnen aan. Toch tob ik vaak dagen of ik het wel of niet moet doen. Uitkomst na tig vriendinnen te hebben geappt: niet doen. Tot ik dit initiatief tegenkwam... En nee ze vroegen het niet zelf aan me! 

Christel Molkenboer, zo'n lekker vlotte hippe en knappe Eindhovense chick die op haar eigen socials een magisch leven met prachtige kids en fijne vakanties leeft. 

Lijkt alles te hebben die meid... Het mooie is dat bij haar de liefde voor anderen zo extreem borrelt dat ze tijdens de laatste vakantie vastberaden besloot; ik ga wat betekenen voor hun die tekort komen. 

Ik, Christel ga mensen die tekortkomen, die het zwaar hebben, die hun kids wel willen verwennen, maar het niet kunnen iets bieden...  Een cadeautje uit eigen portemonnee aan 1 gezin volstaat niet bij deze dappere dame, nope! Groter! Veel groter! Iedereen mag meegenieten van het magisch fijne gevoel van geven of ontvangen. 

Geen zin om verder te lezen, maar wel benieuwd naar de actie? Klik hier voor de flyer.


Want geven is minstens zo leuk als krijgen!

En zo geschiedde, madame Molkenboer sloeg de handen ineen met moeder Marjan. Bikkelde en beefden, want oops dan hebben we ook een website nodig en hoe verspreiden we het initiatief? Melden zich er wel genoeg gevers? Durven gezinnen die het vreselijk  goed kunnen gebruiken zich wel aan te melden? Zoveel mogelijk moet anoniem, hoe doen we dat?

Christel en Marjan zijn twee tovenaren! 

Allebei moeder en allebei zo, zo, zo intens lief. Zij bouwden met eigen handjes het 'platform' Secret Santa op.
Dat sinds enkele dagen een aardige opmars maakt in Eindhoven en omgeving. Voor mensen die cadeautjes willen geven aan hun kinderen, maar het niet kunnen. Voor de beter bedeelden die iets liefs willen  doen.

Secret Santa is dus voor iedereen!

Het idee? Je kunt een kerstpakket ontvangen van een anonieme gever of een kerstpakket anoniem zelf weggeven! Klinkt simpel zo, is het ook. Geen complex gedoe, geen zware lasten of verplichtingen. Als gever kies je aan welke gezinsgrootte je een pakket wilt schenken. Een gezin met 1 kind? Met 2, 3, 4 of 5? Toch fantastisch om armere gezinnen iets te schenken? 

Dezer dagen lees je in het nieuws dat veel minder kids een zwemdiploma hebben, ik dacht HUH? das leuk voor in het pakket voor de 3 kids die ik heb gekozen... Kosten? Tussen de 700,- en 1300,- PER KIND! SERIEUS!?! Hoe kan een gezin dat onder of zelfs een modaal inkomen heeft dit in hemelsnaam betalen? Hockey? Leuk, maar wat denk je dat alleen al een tenue kost? Een gymschoen voor tijdens de verplichte lessen kan al een uitdaging zijn, laat staan een telefoon, laptop en Ipad. Ik schrok me een hoedje. Ik ben geen ritch-bitch, maar heb het goed, supergoed. Ik kan namelijk uiteten zo vaak ik wil. Wist je dat er heel veel families niet eens 1 x per jaar uiteten kunnen? Toch te gek als jij een pakket kan samenstellen voor een kindje dat wel eens verwend zou mogen worden? Ennuh, niks nie tweedehands, hè! Dat is niet de bedoeling, echt een keer iets nieuws! 

Hoe Secret Santa het zelf omschrijft:

"Wij gunnen ieder kindje een kerstverrassing onder de boom, maar om heel verschillende redenen is niet ieder gezin daartoe in staat. Wij koppelen deze gezinnen aan mensen die graag een pakket samen willen stellen en iets extra's willen doen voor een ander.

Schrijf je in om een pakket te versturen of te ontvangen en je krijgt van ons een bericht zodra de match is gemaakt. De Secret Santa gaat aan de slag met het verzamelen van leuke kerstcadeaus en het gezin kan uitkijken naar het moment waarop ze een pakket kunnen verwachten."

Ik ga 'm afkappen, want het wordt een veel te lange tekst ;-)

Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat de goed bedeelden bezoekers en bewoners van Eindhoven, onze volgers, lezers en vrienden meedoen aan deze geweldige actie. Ik hoop dat de mensen die het (even) wat zwaarder hebben zich aanmelden! Christel en Marjan zijn zo betrouwbaar als maar zijn kan. Ik sta voor ze in ;-) Christel en Marjan verdienen een heel groot podium en applaus met deze actie; LUL DIT DOOR!

Lieve groet en sorry voor het scheldwoord! 

Maar...  dat is een trucje he, dan lees je sneller wat we eigenlijk door megafoons door de stad zouden willen schreeuwen.