Hot topic Philips Dynastie triggerde ons om op onderzoek te gaan!

Een docuserie over Philips verovert Neerlands tv. En ‘onze’ Eline zat onlangs o.a. bij Jinek aan tafel! Ze spat van het scherm in de serie Philips Dynastie. Meer weten? Klik dan hier

Waarom we Eline ‘van ons’ noemen is, omdat deze geboren beauty steevast ons model is; foodmodel noemen we dat. En nee dat is aan haar lijntje niet te lezen ;-) Ze is een beauty! Eline heeft een bourgondische DNA dat is zeker, een voorliefde voor Eindhoven en is dus toevallig een Philips ‘meisje’...

Wie is toch die giga beauty?

Eline Hintzen, onze wonderschone, neemt eenieder in haar serie mee in de verhalen over de familie Philips en as we all know: EINDHOVEN = PHILIPS. Gênant hoe weinig we erover weten. Na een poll op kantoor en een poll op onze socials bleek gelukkig dat we niet de enige zijn! 83% van de stemmers liet blijken nog nooit in het Philips-museum te zijn geweest.

Wat is dat toch met eigen stad en musea?!

Doen we een citytrip buiten onze woon- en leefzone bezoeken we ze massaal, maar in eigen stad ho maar! Wij trokken op een strontchagrijnige regenachtige dag onze jacket aan en waggelde naar het museum. Zonder inleiding, zonder oordeel, zonder enig idee wat ons te wachten stond. En dat was toch COOL!!!

Alleen al de prijzen in de kantine, maar dat terzijde ;-)

Wij ontdekten Het Philips Museum en vonden het een betoverende beleving van Innovatie en geschiedenis! Van huishoudelijk apparatuur waarvan de jonkies nog nooit gehoord hadden tot ons kapot lachen om feiten die onze oren deden flapperen.

We stapten binnen in de wereld van Gerard Philips, want naast Anton is ook hij grondlegger en het museum vond het tijd om ook hem eens een podium te bieden.

Het Philips Museum is zoveel meer dan alleen een museum.

Hier ontdek je niet alleen de rijke geschiedenis van Eindhoven, maar ook de impact die Philips heeft gehad op de wereld van technologie en innovatie. Ervaar hoe deze visionaire ondernemers de stad Eindhoven heeft gevormd tot wat het vandaag de dag is. En das nondeju veul!

Ook een vette cadeautip trouwens!

Naast het verkennen van de tentoonstellingen en het bewonderen van de iconische Philips-producten, biedt het museum ook verschillende activiteiten en lessen aan. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens een workshop waar je leert hoe je zelf elektronische gadgets kunt maken. Of verdiep je in de fascinerende wereld van licht en geluid tijdens een interactieve presentatie. Het Philips Museum prikkelt niet alleen je verbeelding, maar ook je kennis en vaardigheden.

Nog even over dat spotgoedkope food aanbod.

In de gezellige en gastvrije ‘kantine’ van het Philips Museum kun je genieten van heerlijke lunches tegen betaalbare prijzen. Laad jezelf op met een smakelijke hap voordat je verder gaat met je ontdekkingsreis door het museum.

Wij pleiten voor meer museumbezoeken! Wij pleiten voor een beetje kennis vergaren en daarna kunnen delen. Want hoe leuk is het om op een verjaardag of netwerkevent te kunnen patsen met weetjes over jouw eigen stad?!

Een eerlijk antwoord op de vraag of we het nu echt zo leuk vonden is een DIKKE JA!

Met de iPad in de hand hebben we alle vragen beantwoord, ieder hoekje van het museum gezien, lieve mensen gesproken die vrijwillig vette verhalen vertellen en hebben we voor schermen gestaan die ongelooflijk slim waren. Zelf heengaan dan snap je wat we bedoelen.