It's all in the family: deze horeca zaken hebben een broer of zus in Eindhoven

Wist je dat er in de Eindhovense horeca ook families zijn? Een aantal ondernemers zijn net rupsjes-nooit-genoeg, voor hen is één zaak runnen niet voldoende. Nee, in één concept kunnen ze hun ei, talent en passie niet kwijt...
Hollaholladiejeee deze ondernemers hebben 2 (of 3 of 4...) horeca zaken! Soms compleet tegenovergesteld, soms een duidelijk familiegevoel, maar stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

Restaurant Zarzo / Restaurant Zuid

Zo die Zarzo blijft de sterren binnenhalen in Eindhoven. Dat sterrenchef Adrian Zarzo graag onderneemt en dat als geen ander doet mag duidelijk zijn, zo ook in zijn tweede zaak: restaurant Zuid. Letterlijk om de hoek, dezelfde hoogstaande kwaliteit die je van Zarzo gewend bent, maar dan een tikkeltje toegankelijker.

Zowel Zarzo als Zuid stralen met de beste ingrediënten, wijn en en service. Voor van die onvergetelijke avonden waar we er allemaal wel wat meer van kunnen gebruiken. 

Bistro Sophie / Lucie Cocina

In bistro sferen intiem genieten op het Wilhelminaplein of met Spaanse temperamenten op de Kleine Berg in Eindhovens enige Boutique Bar. Bistro Sophie en Lucie Cocina mogen dan zusjes zijn, op elkaar lijken doen ze niet. What's so fun bij beide? Goed ondernemerschap! Je proeft het, je ruikt het, je voelt het, je beleeft het; in beide zaken! Knap staaltje werk als je het ons vraagt. 

L'Avenue / Le Cozy

Wijnen met bites, of uiteten in Franse Sferen. Bij deze twee zaken van Jos van Riel zit je goed, eet je goed, fijne ambiance en cozy sfeer. In Le Cozy zwaait zoonlief Robin de scepter, bij L'Avenue is het de vriendin van Robin; Sabrina van der Linden. Alle drie rasechte ondernemers. Zij spelen in op wat Eindhovense bourgondiërs wensen; goed eten, goede wijn, goede sfeer.

Brasserie Bellevue / BAGUETTERIE

Franser krijg je het niet! Allerbeste service en fine dining bij Brasserie Bellevue, allerlekkerste baguettes in het buurpand. Twee totaal verschillende concepten, zelfde eigenaresse. En laat die nu net een van de meest fantástico gastvrouwen zijn die wij kennen. Succes gegarandeerd toch. 

BAGEL & JUICE x 2; Strijp en Kleine Berg

Rond met een gaatje in het midden. Easy to copy, zou je zeggen. Maar de Kleine Berg is Strijp-S niet, dus in beide zaken hangt een totaal verschillende vibe. De kaart? Die bevat op beide locaties wel de hardlopers maar ze spelen soms wel in op district en wens. Op Strijp-S namelijk net wat meer internationale gasten en daar is het aanbod dan ook naar. 

Gastrobar luzt / stadsbrouwerij 100 watt

Bij de een fancy nippen aan de meest bijzondere, trendy en smaakvolle cocktails in een interieur waar je u tegen zegt, bij de ander bier, bier, bier. Potten bier, flessen bier, bier van de tap, bier naar het seizoen, bier met prijzen. Het kan hier niet op. De bruisende rakkers brouwen ze zelf en dat proef je. 

Eigenaren Youri en Iris zijn overigens Herman & Hermien de Blijker van het zuiden want ook 'iets' in Tilburg dat de moeite is: Albatros (streetfood concept) én Stadsbrouwerij 013. Nogal wat lef he?! Maar ze rocken het, stuk voor stuk vette concepten met sublieme service. 

The Roast Club / Bar Republic

Mondje vol meat proppen en in polonaise naar de After Dinner Club bij Bar Republic. Of andersom. Pre-dinner cocktails bij Bar Republic en kruipend naar The Roast Club voor tasty, smokey lekkernijen. Het zijn dezelfde eigenaren en ze houden jou maar wat graag in toko's


Oversteken! Meer hoef je niet te doen. zij hebben er al voor gezorgd dat de concepten naadloos op elkaar aansluiten, zonder dat je exact hetzelfde krijgt. In tegendeel, tegenhangers die elkaar versterken. Slechts enkele meters van elkaar vandaan.

NOG MEER FAMILIEOVEREENKOMSTEN VIEREN? 

Ook deze zaken zijn onderdeel van dezelfde families. 

Mood Strijp-s, Mood Keizersgracht, Mood Streetfood Eindhoven & Stadspaviljoen
Allemaal onderdeel van de Eveline Wu familie.

Thomas & Spijker
Broers en iconen van het Stratumseind.

Thym by Parkzicht & Pizzeria Hout
Binnenkort opent er zelfs een tweede locatie van Pizzeria Hout op Strijp!

Stads & Miss paddle
Zelfde gemoedelijk sfeer maar beide een geheel eigen concept.