Echt goed uiteten in Eindhoven; allemaal een beetje chique, fancy, classy en cool!

Even een paar vluggertjes, want uren scrollen helpt je ook niet. Als ik ergens heen ga, app ik vrienden wel eens of ze tips hebben... Leuk als ze dan heel fanatiek een lijst sturen met 20 goede restaurants, maar daar krijg ik de hik en keuzestress van.


Dus even een simpele, snelle lijst met een paar goede opties om uiteten te gaan in Eindhoven:
Richting fancy... niet super chique, wel mag je een jurkje dragen ;-)


El Puente

Heerlijk, anders, op niveau, maar geen sky-high prijzen. Niet goedkoop, maar dat is tegenwoordig niets meer. Wel de moeite. Op korte termijn geen tijd? Doe het dan tijdens terrasweer. Want ik denk, oprecht! dat dit een van de betere terrasopties is voor een luxe lunch of goed diner. 


Gastrobar Luzt

Spijkerbroeken mogen hoor, maak je niet druk. Maar eens uitpakken en hakjes uit de kast of colbert om je breed getrainde schouders is hier ook dikke prima. Alles mag, alles is lekker, en alles is mooi. Hele fijne hotspot hartje centrum, midden op de Markt; Gastrobar Luzt

Thym by Parkzicht

Fijne spot, schuif aan op de ronde banken. Dat doet het op de een of andere manier altijd goed en oogt meteen wat meer fancy, hè? Of in een hoekje in het restaurant gedeelte achterin. Een big spot met echt heel goed eten. Kwaliteit staat hier hoog in het vaandel en dat proef en ervaar je. Fijne bijkomstigheid: parkeren is pal voor de deur mogelijk, hoge hakken proof dus! Klik hier voor het profiel van Thym by Parkzicht

Restaurant de Luytervelde

Oh boy; gotta say, favo! Deze zaak staat (dankzij Rob & Linda) al wat jaartjes in mijn top 3 van beste restaurants in Eindhoven. En dat zal ook zo blijven. Met Karin en Laurens aan het roer en Rob achter of boven de pan is succes een feit. De locatie? Niet midden in het centrum, maar dat mag de pret niet drukken. Trek een mooi pakkie aan, ga genieten en ga op culinaire reis in Acht. (Wat gewoon nog Eindhoven is hoor)

Kara heeft er in haar favorieten lijst ook iets over geschreven, klik hier.

La Dolce Vita

Italiaans, chique, goed en oerdegelijk! Heerlijke originele, Italiaanse klassiekers die dan ook zo opgemaakt worden. Geen gefrummel hier. Traditionele bereidingen, nee geen pizza's, hier ga je Italian Style netjes uiteten. Je mag dus op chique en ja, er ligt wit linnen op de tafels. Klik hier voor het profiel met meer informatie.

Le Cozy

Bistro achtig, niet superchique, maar hier is men graag wel goed gekleed. Mega lekkere gerechten (en pre-bites)
Een klassieke Franse cuisine met wat eigenwijsheden. Altijd aardig vol, dus reserveren is slim. Doordeweeks maak je heus een kansje op nog een spot, maar de weekenden?! Booming business hiero!

Restaurant Zarzo

Sterwaardig en dus hebben ze hem ook al een hele tijd. Restaurant Zarzo is high-end en daar word je naar verwend. De arrangementen zijn geweldig, de wijnkelder een parel van Eindhoven, might be the best! Adrian is van alle markten thuis, maar dat hij uitblinkt in perfectie en presteren op topniveau mag worden gezegd. Bezoek ook zijn andere restaurant Zuid eens. Een van mijn favo’s ;-)

L'Avenue de Franse wijnbar van Eindhoven

Hier tafel je niet aan grote ronde seats waarbij je ver van elkaar af zit. Knus, klein, compact en zo zijn eigenlijk ook de gerechten. Deelbaar, want dat hoort nu eenmaal bij een wijnbar. Denk aan oesters en andere delicatessen. Aan een malse steak op de plank pal voor je snufferd en goede flessen wijn in de koeler naast je. Een gevoel van uitgaan, dat overheerst meer dan het gevoel van uiteten. Lekker en leuk dus.

De Kazerne

Kun je gerust doen, je hoort er niet veel Eindhovenaren over. Maar goed, bijzonder, eens wat anders, erg lekker en meer. Bijvoorbeeld de wijnbar... Ga je met vrienden van ver? Boek dan meteen een kamer voor ze. Die zijn er beperkt, maar ze zijn er. De keuken? Divers! Toegankelijk met oprecht leuke prijzen. Helemaal niet shockerenden dat terwijl het interieur er zo fancy uitziet.

Er zijn er meer, dat weten we. Maar soms moet je gewoon even een selectie maken om het simpel te houden voor mensen met lekkere trek. Want, honger kennen we niet he. 

Buiten Eindhoven fancy chique uiteten? Dan bevelen we je Manca in Veldhoven echt van harte aan. Daar is overigens ook de eerste foto van die je in dit artikel ziet.