Dingen om te doen; van dansen in goud tot kennis vergaren

Opgewonden kirretjes, stiekem weer wat blosjes, stralende peepz want de zon scheen de afgelopen dagen rijkelijk over Eindhoven. Dat maakt de mens gelukkig. Niet meer, niet minder. Toch blijft terrasweer nog even uit en hebben we nog wat weken om te overbruggen. Wat kun je dan allemaal doen?Genoeg! Van smakelijk eten, kennis vergaren tot dansen tussen de glitters.

Weten wat er in Eindhoven te doen is? Download onze app en bezoek met regelmaat de pagina Things to do. Hier staan tabs onder met allerhande tips zoals een agenda gevuld met vette fiskes, bourgondische events, festivals en meer. Maar ook Eindhovense Rondjes, uitjes, activiteiten, musea en theaters. 

Lees snel verder voor een leuk lijstje met gezellige things to do.

DOEN - DANSEN - LEREN - LEVEN

Doen:  Area 51 // Urban Culture. 

Area 51 is een unieke plek in Eindhoven die al jaren in ontwikkeling is. Alle vormen van urban culture vind je hier terug. Van sportieve activiteiten tot urban culture zoals: spoken word, music, en dans. Dé plek waar alles draait om vrijheid en creativiteit. Activiteiten en evenementen, allemaal met een ruig internationaal randje. Meer weten? Check de website

Dansen: Club Vrijdag 14 April

Koop die ticket de vorige editie was uitverkocht. En terecht, wij waagde ons naar locatie Mylc op het Campinaterrein en werden weggeblazen van de ultieme uitgaanssfeer welke de organisatie van Club Vrijdag daar neer heeft weten te zetten. Glitters, glamour, bubbels, dj's, dansen... Dit is uitgaan zoals die volwassenen het wensen. Ook leuk voor jonkies? Kan maar de doelgroep is volgens ons toch echt 30+. 

Leren: 3D tekenen, mechanisch bouwen... Leren kan leuk zijn. Dit is een super uitje om je koters te gaan doen.

Kinderen van 8 tot en met 14 jaar gaan aan de slag met activiteiten zoals, knutselen, mechanisch bouwen, solderen, boren en 3D-tekenen. Met de 3D-printer worden voor jou leuke vormen gemaakt. Ben je wat jonger (5-8 jaar) en wil je meedoen? Je kunt knutselen met allerlei materialen en werken met de 3D-pen. Er is een vaste starttijd en de activiteit duurt 1,5 uur. Boek snel, want er zijn maar zes plaatsen per starttijd! Volwassenen kopen alleen een kaartje voor het museum. Kinderen die meedoen aan de activiteit hebben een museumkaartje nodig én betalen €3,- extra voor de activiteit.

Leven: eten is brandstof! Dus... veul eten ;-) 

Waar? Hier even een paar random smakelijke of spraakmakende spots waar je eens geweest wilt zijn.

  • Stadsbrouwerij 100 watt; place to be voor bieren en borrel bites.
    Met vaak vette events of bijvoorbeeld een rondleiding door de brouwerij...
  • Eindhovens enige visrestaurant! Merlin Seafood Bar shop je niet alleen verse vis voor thuis, hier borrel je aan de bar en knabbel je van een plateau fruit de mer of... je schuift aan tijdens een van de proeverij avonden. Die zijn al helemaal te gek. 
  • Mensen blieken en borrels bieten (bedoelen we bijten mee, maar rijmt niet).
    Rondje over de Kleine Berg en hopsa! je spot de elite van eindje, de upcoming fashion trends, vette boetiekjes, en horeca hotspots. Van Label, 2Balou en By Lotte voor de dames, Wildenberg en Mensroom voor de mannen. Schuif aan voor vino's bij L'Avenue, Bellevue of Lucie Cocina. Of waag een sexy of smooth pasje tijdens de After dinner club bij Bar Republic. Liever na het rondje gewoon neer poffen en goed eten? Le Cozy, The Roast Club of Stadsrestaurant Welp.
  • Onbekende keukens verkennen! Mega tof en smakelijk. Laat je verrassen door de Afrikaanse keuken bij Gezana of Indian food bij Foodgasm.
  • Bij Dinner in Motion kom je niet alleen voor het eten, maar ook voor de experience. Uiteten terwijl je om je heen én op tafel de meest prachtige beelden verschijnen.

Van Links naar Rechts: Brasserie Bellevue - Stadsrestaurant Welp - Foodgasm.