20 x horeca hotspots voor mannen

Zeg manneke waar ga je heen? Zo alleen, zo alleen. Genoeg te beleven in Eindhoven voor de mannen onder ons. Dit zijn de horecazaken waar je je als man thuis gaat voelen. Waar een relaxte en ongedwongen sfeer hangt, waar groepen vrienden terecht kunnen en waar de gerechten toegankelijk zijn. Gewoon niet te moeilijk, maar wel echte hotspots.

Ook prima geschikt voor iedereen die vooral houdt van gezellig, bourgondisch eten en toegankelijkheid. Daar hoef je geen vent voor te zijn natuurlijk. Speciaal voor jou gesorteerd, wat zijn we toch lief.

OVERDAG IN EINDHOVEN

Gezonde opties, no-nonsense service EN kneitergoeie koffie. Probeer de Breakfast bagel eens, kun je de hele dag op teren! 

Uit ontbijten zit niet echt in de Nederlandse cultuur, jammer want het is oh zo relaxt. Bij Meneer de Boer ben je als meneer zelf helemaal op je plek. 

Bovenin het centraal station van Eindhoven kijk je zo over de stad heen. Rustige omgeving waar je bijvoorbeeld met je (mannelijke) collega's ideaal zit voor een werkoverleg onder het genot van een lokale koffie. 

Voor de actieve man is het Stadspaviljoen in combinatie met een flinke wandeling door het Stadswandelpark een echte aanrader. Hier zit je midden in het groen en krijg je man-proof porties voorgeschoteld. 

In Nederland zijn de mannen nogal van het wielrennen. Speciaal voor deze actievelingen kun je terecht bij Wielercafe Cyklist. Maar geen zonder, ook de luiwammesen onder ons mogen hier gewoon aanschuiven. 

Dit is Gentleman stijl lunchen op de Kleine Berg. Hier kom je binnen in een warm bad en blijf je nog hangen tot in de late uurtjes. 

MAN-PROOF DINER

Slobber slobber hier een mals kippetje van het spit. Je ruikt het al op straat en eenmaal binnen valt het absoluut niet tegen. Perfecte tussenstop in een vriendenweekend als je het ons vraagt. 

We krijgen het heet van The Roast Club. Dit is voor de vleesliefhebbende mannen een waar walhalla. 

Och zo hip! De Burger is ondertussen niet meer weg te denken uit de Kerkstraat en serveert al jaren de beste burgers aan de Eindhovenaren. 

In de avondzon zit je goed bij het Stadspaviljoen. Tevens in het binnen ook perfect vertoeven. Iets meer high-end uitstraling maar de gerechten zijn toegankelijk voor iedereen. 

Net buiten het centrum ben je hier op je plek voor net wat andere keuzes. Geen poespas, wel goeie smaken en de sfeer is bourgondisch. 

Niet alleen op St. Patrick's Day is het hier een feest. Met grote pullen bier en nog grotere porties is dit alles wat je verwacht en hoopt van een Irish Pub. 

Wie kent de Spijker niet? Vooral bekend als hoogtepuntje in menig stapavond, maar ondertussen ben je hier voor een diner ook compleet aan het juiste adres. En mocht je dan toch willen dansen en sjansen hoef je alleen maar te blijven zitten. 

Lange fietstocht achter de rug met de mannen? Gooi die beentjes maar omhoog, bestel een wijntje en geniet samen met de fiets fanaten van Eindhoven. 

Zonder Ketelhuis geen Strijp-S. Deze hippe locatie is het hele jaar door the place to be als het aankomt op gezelligheid. 

De bediening wordt hier in één avond je beste vriend en het eten laat je ook keer op keer terugkomen. Denk klassieke gerechten, maar dan in een jasje anno 2022. 

Dit is fancy, typisch Eindhoven, altijd wat te doen, industriële toplocatie en gewoonweg de moeite waard.

DRANKJE DOEN MET DE MANNEN

Dit is fancy, typisch Eindhoven, altijd wat te doen, industriële toplocatie en gewoonweg de moeite waard.

 Oergezellig, altijd wat te zien en pal naast een bloemisterij. Kun je een bosje bloemen scoren op de terugweg om sorry te zeggen dat je zo vaak met je vrienden weg bent. 

Ook voor een drankje zit je goed bij het Ketelhuis. De locatie op het Ketelhuisplein zorgt ervoor dat je altijd wat te zien hebt en de sfeer is altijd godsakke goed! 

Mannen mogen ook gewoon genieten van cocktails. En daarvoor ben je bij het Stadspaviljoen aan het juiste adres. Hier giet je de cocktails naar achter met uitzicht op groen en borrelhapjes waar je u tegen zegt. 

We moeten hem nog een keer noemen. Want als je ergens goed zit in een vriendenweekend is het bij de Spijker. Dit is Brabantse gezelligheid zoals je het verwacht. 

Hou je van een borrel maar ben je wel net iets meer high-end gewend? Dan is Fifth NRE is perfecte combinatie van toegankelijk en chique voor jou. 

Als de Ieren iets kunnen, dan is het wel drinken. Dus zelfs in hartje Eindhoven zit je hier goed voor een avond flauw lullen, lachen en herrineringen creeëren. 

Dit is een bruin café zoals je het wil. Oergezellig personeel, karakter in ieder hoekje en zoveel drankopties dat jij en je vrienden hier nog lang gaan hangen. 

Klein is fijn. Zelfs voor mannen geld dat, laat je niets anders wijs maken. The Little One Bar is vooral kei knus en de perfecte start van je stapavond. 

Bier hier! Bij deze stadsbrouwerij proef je waarom Brabantse bieren wereldberoemd zijn. Al jaren de #1 volgens de reviews en wij kunnen dit alleen maar beamen! 

GEEN FAN VAN STILZITTEN?

Wat nog leuker is dan happen met de vrienden? Ondertussen competitief bezig zijn met Jeu de Boulen. Echt een aanrader! 


Meer tips voor mannen in Eindhoven?

Lees ze hier:

12 x Uitje met de mannen 

Man, man, man Eindhoven heeft alles voor jouw vent

6 x cadeaus kopen voor mannen in Eindhoven