Oktober: things to do in Eindhoven

Proef bier of design. Smijt met ballen of ga curlen. Bezoek een museum of een gevangenis. Escape uit een angstaanjagend vette opdracht of werp met bijlen. Nog niet gesproken over de diversiteit qua restaurants in Eindhoven ;-)


WAT TE DOEN IN OKTOBER? 

Een keer wat anders? Een keer gek? Bijzonder, buiten gebaande paden? Van proeven tot vertoeven, van doen tot laidback. Liever blijven zitten waar je zit en alles op je af laten komen? Het kan in Eindhoven. Sportief als je bent behoefte aan activiteiten waar de spiertjes warm van draaien? Hier volop tips voor de durfals of lazy eaters.

DUTCH DESIGN WEEK '22

Wa nou Dutch?! Kei Eindhovens dit grandioze evenement. Eindhoven vormt zich in deze week om tot meest beweeglijke, creatieve, bijzondere en gastvrije stad. Wereldwijd boekt men tickets voor dit evenement. De Hotels zijn al maanden van tevoren volgeboekt. Toch wat tips nodig? Klik hier voor Hoteltips in Eindhoven.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.


Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

Klik hier voor het volledige programma overzicht van DDW'22

Wat je waar kan eten? Ons ook ieder jaar een raadsel, makkelijk vindbaar maken ze dit niet. Maar ieder jaar blijkt er weer volop bourgondisch aanbod te zijn. Fooddesigners zijn overal vertegenwoordigd, maar op de website minder op een voetstuk, niet erg. Gewoon op pad gaan en je laten verrassen, net zo leuk weten wij.

Mocht je tijdens de Dutch Design Week bij je favo restaurant willen eten, boek dan op tijd. De stad ontploft echt!

ECHT EINDHOVENS; TECHNIEK, DESIGN, KENNIS EN BOURGONDISCH.

Wat als het héél anders kon? Eten in verschillende fantasiewerelden, zonder dat je zelf van tafel gaat. Dat is de realiteit bij Dinner in Motion. Wat wil nou in de maand oktober? Ze houden een dinner voor daredevils! Dineren in een scary night thema bij Dinner in Motion.

Ga uit van een avond lachen, griezelen en genieten van het heerlijke eten. Kom langs tussen donderdag 27 en maandag 31 oktober om deze experience te beleven. Tip: vergeet niet om snel je plekje te bemachtigen! Dinner in Motion bevindt zich midden in het centrum van Eindhoven, in de Piazza. Met meerdere parkeergelegenheden in de buurt en het NS-station op steenworp afstand is dit een ideale locatie!

GRIEZELEN IN DE LICHTSTAD

Een immersive experience omgetoverd in Halloween sferen? Dat moet je natuurlijk zelf ontdekken! Kom met je vrienden of familie naar de Halloween editie van Motion. Iedere ochtend is het Happy Halloween Kids Time voor kids t/m 12 jaar. Kom verkleed, laat je schminken of doe de Halloween speurtocht. 

In de middag kunnen ook volwassenen gezellig griezelen en draait de normale Halloween programmering. Laat je verrassen door knipogende pompoenen en loop over een spannende begraafplaats.

Meer info & tickets te boeken via link.

Liever lobster, kreeften & sunny afternoon

Lekker lebberen aan lobsters! Klinkt zo ordinairder dan het is ;-) Onze favoriete hotspot van het moment; Merlin SeafoodBar gooit op zondag 30 oktober haar deuren open voor cozy lobster sunday afternoon.

Van 15:00 tot circa 19:00 proef je diverse bereidingen van kreeft, verschillende kreeften en natuurlijk very much vino's.

Wij zijn erbij! Jij?
Klik hier voor meer informatie over Merlin Seafood bar.

cabaret: ontroerend en hilarisch

De voorstelling 'Broeden' volgens de kenners: Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van twee ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes, met verbeelding als laatste reddingsboei.

Klik hier voor meer informatie.

DE BESTE SINGER SONGWRITERS VAN EINDJE

De beste Singer Songwriters treden hier op – speciaal voor jou.
Durf je het zelf aan om de microfoon vast te pakken? Dat mag bij Café Restaurant Eindhoven gewoon! Neem je instrument mee en maak gebruik van de Open Mic.
Vóór Eindhovenaren – dóór Eindhovenaren.

Dit evenement is elke laatste zondag van de maand dus ook op 30 oktober
Tijden: 14u00 – 17u00
Toegang is GRATIS.


EN DAN NU MEER OVER ETEN EN DRINKEN ;-)

Om maar even in de euforie van Max Verstappens kampioenschap te blijven hier een vliegensvlugge lijst met aanbevelingen om eens een keer te gaan eten:

Random tips:
- Wereldse gerechten bij Restaurant El Puente
- Kantonees fine dining bij Restaurant Mei Wah
- Borrelen bij Bar Republic
- Vleeslovers rennen naar The Roast Club
- Bourgondisch genieten in bistro sferen doe jij Bistro Sophie
- Flavor and Spice (Oosterse Fusion)
- Restaurant Sala Thai (Thaise keuken)

Lekker luxe:
- Restaurant de Luytervelde
- Restaurant Zuid
- Restaurant Zarzo
- Restaurant Wiesen

Wat er nog meer kei gezellig is? Boulen en bijten! 

Dit doe je bij Boules & Bites op de Dommelstraat. De combinatie van food, drink, jeu de boules en gezelligheid in een urban ambiance. Een ideaal uitje voor groepen, verjaardagen, personeels- of bedrijfsuitjes, maar ook voor andere groepsactiviteiten zoals een familiedag of een originele teamactiviteit. Een beleving voor jong en oud!