8 x hoe en waar eet je oesters in Eindhoven?

Oesters serveer je op ijs. Waar of niet waar? Volgens Mara Grimm, die grondig onderzoek heeft gedaan is het niet waar. Je serveert ze op temperatuur van de zee waar ze uitkomen. 'In Zweden eet je ze dus op een lagere temperatuur dan in Frankrijk'. Mara onthuld eveneens dat oesters losmaken in Frankrijk eigenlijk een no-go is. Daar gelooft men dat lossnijden de versheid negatief beïnvloedt. In het boek 'de Eetiquette; zo eet je oesters, bitterballen en 99 andere klassiekers' lees je er meer over. 

Wat je nu wilt weten is waar je lekkere oesters in Eindhoven kan eten! Dus hier een lekker ziltig lijstje:

1. MERLIN SEAFOOD BAR

Beland je met de trein in Eindje dan zit je voor je het er erg in hebt, binnen luttele seconden op kruipafstand aan oesters te slurpen. Merlin Seafood Bar is een vis Valhalla voor Eindhovenaren. 

2. Cfood Bar - Down Town Gourmet Market

Eindhovens bekendste foodmarket heeft natuurlijk ook een afslag naar de zee. De Cfood Bar wisselt dagelijks van assortiment en biedt enkel dagverse vis. Soms rauw, uit het vet, op een broodje op een plateau of gewoon zo... uit het vuistje. Aan je mond, keer klokken, lichtjes bijten en voilà! De oesterproeverij is een leuke; zo leer je welke smaak jou het meest boeit. Ga jij voor de Gillardeau of fines claires?

3. HET STADSPAVILJOEN

Wat is er nou beter dan borrelen tussen het groen? Gezonde lucht snuffelen terwijl de cocktails en oesters zonder enige moeite naar binnen glippen. Kun je thuis luid aankondigen dat je even de natuur in gaat. Maar dan wel op z'n bourgondisch. 

4. Mood Strijp S / Keizersgracht

Naar Mood ga je voor de vele variaties van smaken. Hier knal je de tafel vol met vele Aziatische of Franse gerechten. Daarom ook een oester assortiment met meerdere smaken. Probeer hier de oester Tokyo style of gestoomde variant, verdomd lekker. 

5. Mei Wah Eindhoven

Doe Mei-Wah oesters! Op Kantonese wijze een parel uit de zee slurpen? Kan bij Mei Wah. De oesters bij Taks en Anouk hebben een internationale wauw-factor van jewelste. Sluit je ogen, slurp en enjoy!

6. GASTROBAR LUZT

De oesters glijden hier over de toonbank. Maar de absolute aanrader zijn toch echt de platters met allerlei goeds en overheerlijke oesters als centraal pronkstuk. Hier maak je jezelf en je online volgers heulemaal blij mee! 

7. Bar Republic

Borrelen op de Berg... De Kleine Berg bedoelen we dan hé, want dat is de place to be. De straat om te shinen om te blieken; zien en gezien worden... Wat nou als je geen zin hebt om te tafelen, en wel in go-with-the-flow? Dan schuif je aan bij Bar Republic met vrienden voor een borrel en bestel je daarna wat bites. OESTERSSSSSS! Op verschillende wijze. Echt een fanatieke oester-lover? Check dan de oyster sundays eens. Pareltje van een terugkomend 'event' wat ons betreft.

8. De Luytervelde

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; De Luyter is onze lievelings. De echte bourgondiër die van luxe en lang tafelen houdt heeft De Luytervelde hoog op het lijstje. Niet zo'n fan van gegratineerde oesters, dan moet je deze eens proberen bij Karin. Absoluut de lekkerste verwarmde oesters in Eindhoven.

Na alle oesters en wijn niet meer in staat om thuis te komen? 

Dan hebben wij de beste hotels van Eindhoven voor je!