3 x techniek proeven in Eindhoven

Van de High Tech Campus tot de TU, Eindhoven staat bekend als dé technische gangmaker. De Eindhovense horeca kan dan natuurlijk niet achterblijven. Hier wisselen we de codes en CPU’s in voor olijfolie en een grill, maar met net zo’n rete mooi resultaat. 

Wat het verschil maakt tussen een lekker dinertje thuis en écht culinair genieten in Eindhoven is techniek. Chef-koks hebben jaren gewerkt om de meest obscure kooktechnieken te beheersen, die gaan wel een stapje verder dan “wist je dat je broccoli ook kan stomen, super lekker!”. Infuseren, larderen, blancheren, braiseren, poffen, fermenteren, pocheren en meer; sommige van deze technieken zijn net zo lastig als ze klinken. Tijd om de technische kant van koken te vieren bij de Eindhovense horeca. 

Eindhovense Gastronomie bij Cocina Lucie

De gastronomische keuken van Cocina Lucie in Eindhoven vraagt om een bijna wetenschappelijk niveau van kennis. Dat is next-level uit eten. Hier staan de kooktechnieken vooral in dienst van overheerlijke en prikkelende smaken. Van gekonfijte limoen tot gefermenteerde knoflook. 

De soms langdurige transformaties die de producten ondergaan voordat ze op je bord belanden laten smaken vrijkomen die je simpelweg niet bereikt met alleen bakken en braden. Dit alles, gegoten in een authentieke Spaanse stijl, laat je het beste van gastronomie proeven. 

Bier bij 100WATT 

Ook onze meest geliefde drankjes hebben behoorlijk wat techniek achter de bubbels zitten. Het brouwen van bier is een wetenschap op zich. Benieuwd hoeveel er mogelijk is binnen dit proces? Leg dan alvast een goede bodem en kom bier proeven bij de stadsbrouwerij van Eindhoven

Of je nu alleen van zoet houdt of liever bier drinkt die zo zwaar is dat je na 1 glas al moeite hebt om ‘demissionair kabinet’ uit te spreken, voor ieder wat wils. Daarnaast hebben ze ook volop bijpassende hapjes om te delen (of niet). 

Turkse Lekkernijen in Eindhoven bij Turkoise

Veel bekende kooktechnieken komen uit de Franse en Italiaanse keuken. Maar ook buiten Europa worden volop technieken gebruikt om dat perfecte diner te bereiden. Hebben wij even geluk dat er in Eindhoven keuze genoeg is in wereldse keukens; Turkoise is hier een perfect voorbeeld van. 

Turkoise viert de authentieke Turkse smaken. Ze bewijzen dat eeuwenoude technieken ons nog steeds kunnen verrassen. Yoghurt (van origine een Turks woord) staat bij meerdere gerechten in de hoofdrol; de ideale lichtzure balans bij de pittig gekruide aubergine. Yoghurt lijkt zo gewoon, maar Turkoise brengt het naar een hoger niveau. 

Of de techniek nu eeuwenoud is of een recente doorbraak, één ding is zeker: in Eindhoven proef je de toekomst niet alleen tijdens Dutch Design Week. 

Ga jij dit weekend voor gastronomisch genieten of de wetenschap achter bier nog eens proeven?

Meer leren over bier?

Lees dan deze blogs

Eindhovens Borrel Rondje

100 Watt! De lekkerste bieren van de stad