Queer Eindhoven leeft op

Queer en Eindhoven lijken twee termen die niet altijd hand in hand gaan. Helaas moeten we als Eindhovenaren toegeven dat we op het gebied van inclusiviteit soms best achterlopen. Best behoorlijk! Maar daar komt langzaam verandering in. Want Queer Eindhoven leeft op!
Queer? In het kort: alle mensen die zichzelf niet identificeren als hetero of cisgender. In het nog korter: de gezelligste, uitbundigste, uniekste en fijnste mensen.

Eindhoven investeert in inclusiviteit

Misschien heb je de kekke posters van Queer040 al voorbij zien komen in de stad. Hiermee wil Stichting Queer040 laten zien dat er, zelfs in het Zuiden, ruimte is voor iedereen. Want LHBTi+ jongeren trekken massaal naar de Randstad, waar ze vrijer en hopelijk blijer kunnen zijn. En dat is zonde, want deze jongeren brengen volop creativiteit en cultuur met zich mee.

Het broeit

Niet getreurd, de gays zijn hier! Langzaam maar zeker poppen er steeds meer initiatieven op vanuit Queer Eindhoven. Techno feestje hier, Drag Bingo daar. Eindhoven krijgt weer wat kleur! Natuurlijk zorgen wij ervoor dat we deze Queer events promoten via onze agenda, maar vergeet niet: deze events zijn opgezet door Queer mensen voor Queer mensen. Iedereen is welkom, maar wel gezellig blijven alstublieft.

Waar moet Queer Eindhoven zijn?

Hey! Lees je dit en denk je “ik ben queer as f*ck en wil onder mijn mensen zijn”? Heb jij even geluk, hierbij een aantal Queertastische opties voor een avond onder de regenboog:

Voor een avondje oergezellig stappen op Stratum. Lekker toegankelijk, bourgondisch en vol van kleur. Inclusief een terras om de avond op te beginnen.

Vooral bekend van hun Drag Bingo, DayDayGay organiseert tal van mooie events in Eindhoven. Iedereen is welkom zolang als je niet vies bent van kilo’s glitter natuurlijk.

Een ontmoetingsplek met een buurthuis gevoel. Lekker laagdrempelig en vooral een veilige plek.

Nog zo’n collectief van creatieve Queer Eindhovenaren. Zij organiseren het hele jaar door opvallende events zoals een Queer Barber Shop of een kledingruil-middag

Een klassieker is de beste zin! Café Genestho is al jaren gezelligheid ten top. Bruin café vibes maar dan met een regenboog tintje. Perfecte plek om uren flauw te lullen aan de bar.

Film en de LHBTi+ gemeenschap zijn al decennia intiem verbonden. Denk aan klassiekers als Rocky Horror Picture Show. Mede georganiseerd met ASML, DayDayGay, COC & Queerhoven is dit terugkerende event ook voor expats een perfecte ontmoetingsplaats. 

De volgende editie is op 16 september.

Een extravagant en terugkerend feest in Eindhoven. Club muziek, goeie outfits, de hele avond handjes in de lucht en heupjes in de rondte. Iedereen is hier welkom maar maak je wel op voor een avond vol queerness en plezier.