Nie stapelen nie, blijf met je fikkies van die borden!

Nie doen nie. Dit zijn dingen die je beter kunt laten in een restaurant. En nu horen we je denken; danku-de-koekoek het duurt overal gewoon te lang en ik help graag even een beetje mee, het tegendeel is waar. Je helpt het personeel niet, je ergert ze ;-)
Oke tikkeltje overdreven, ze vinden het heus super lief. Zodra je deze dingen weet, begrijp je waarom je bepaalde dingen beter niet kunt doen.Ennuh heb je aanvullingen op dit lijstje? Bring it on! Mail ze naar info@eindhovensrondje.nl of dm ons via social media.

Komt ie dan he! hier een lijstje met doe-maar-nietjes, hoe lief ook.

Borden stapelen, kappuh nou.

Horeca personeel heeft met bloed zweet en tranen tactieken geleerd om borden zo snel en slim mogelijk uit te halen en in de afwas te droppen. Natuurlijk in het belang van de gast, maar ook om zo steady mogelijk door de zaak te rennen met die stapels en om het zo efficiënt mogelijk in de keuken bij de spoel te droppen. Wat er gebeurd als jij gaat stapelen?

De meeste mensen stapelen lekker door en knallen daarna de niet zo stevige stapel op het tafeltje langs hun. Nie-doen-nie. Niet alleen die andere tafel wordt ook smerig (dus extra werk) ook jouw stapeltje is niet het meest handige bedacht. Wel lief though;-)

Ho-ho-hondentemmer...

Van koekoek, gefluit, geschreeuw tot geroepen worden als een hondje... doe maar niet. Blijf oogcontact zoeken en vraag dan subtiel. Natuurlijk ergeren wij ons ook als het lang duurt en dat is de laatste tijd dagelijkse kost. Maar om nou personeel als een hond te behandelen? Of ja hond? Hondjes worden vaak beter behandeld dan horeca personeel. Man, man wat krijgen ze het ooit te verdragen.

DON't TOUCH MIJN DIENBLAD...

Het ziet er allemaal kei gemakkelijk uit; tig borden op je arm, biertje tappen, cocktail shaken, dienbladje vol lopen. Alleen dat is het niet. Het vergt ervaring, precisie en een soort van turnsterachtige evenwicht skills om met een vol blad bier (of wijn) een terras over te vliegen. Dan staat Fleur met alle geweld op, of doet Claire even haar haren mooi (lees plots arm lomp de lucht in, pats! Dienblad bijna om). Of bedenkt moeke Monique dat de kinderwagen wel even ergens anders kan staan, vader Jacob staat op om zijn broek goed te doen en ga zo maar door... Van alle kanten onverwachte bewegingen, dus opletten geblazen. 

Eenmaal bij jullie tafel aangekomen hoeft alleen dat biertje nog te worden geserveerd. "ik help wel ff' loopt uit op een fiasco. Omdat jij namelijk onaangekondigd een biertje van het blad plukt, balanceert het blad ineens de andere kant op. Doet het personeel het zelf dan kunnen ze met fingerspitzen gevoel de juiste balans pakken. Zie jij niks van, doen ze namelijk onopvallend, onder het dienblad.

HELLO ADELE, IS IT ME YOU'RE LOOKING FOR...

Wanneer je ziet dat personeel jouw kant op glijdt met eten of drinken dan zou het chill zijn als zij het snel kunnen uitserveren. Iets met druk en door... 4 x vragen voor wie het witte wijntje is kost tijd. Na 3 x vragen voor wie de biefstuk is, verliest het kwaliteit! Nonsens? Niet dus. Veel gerechten garen door omdat de meeste restaurant keurig de borden van te voren verwarmen zodat jij geen koud gerecht krijgt... Leuk, lekker, slim en goede service, maar als dan de gasten nog even lekker hun verhaal lang afmaken en de bediening compleet negeren is dat best een gevalletje: HELLO! Nog niet over de blaren gesproken he,...

TIKKIE terug...

Hold your horses, dit geloof je niet. Maar dat apart betalen hé. Doen mensen dus nog steeds. TIKKIE sturen jongens. Veel makkelijker, sneller en fijner voor de horeca. Scheelt namelijk enorm veel tijd voor het schaarse personeel en jou kost het slechts enkele seconden. Op het moment dat de meeste mensen (veelal tegelijk) de rekening willen betalen gaan er of nog tig desserts over de pass of komt van alle hoeken en gaten de afwas terug. 

Run-run genoeg te doen en echt geen tijd voor het splitsen van een rekening met 12 personen. ' ik had tomatensoep ennuh... twee cola of ja en een salade'. Aan het einde van de riedel blijkt er iemand iets vergeten opgeteld te hebben, volgt een discussie en is het vaak dezelfde uit de groep die zegt; pak ik wel ff. Uit schaamte is dat he... niet omdat betalen leuk is.

DE DRUK OPVOEREN

Het duurt allemaal lang, I get it. Je geduld is op en je wil koffie. Je loopt naar de bar en besteld zelf wel even, kei lief van je, maar als we menig horeca medewerker mogen geloven is het best vervelend. Het voelt alsof je op je vingers gekeken wordt en het voelt alsof je een andere gast moet dissen omdat jij aan de bar staat te koekeloeren en dat stress geeft. 

Je ziet het misschien niet meteen, maar ook de barmedewerkers werken onder hoge druk. Tig bestellingen tegelijk en zo'n 30 latte, havermout, cappuccino, koffie verkeerd, doe maar een licht bruisje i.p.v. een volle schuim koffies moeten nog worden gemaakt... #dusdoei. Blijf zitten waar je zit en het personeel doet de rest. Mocht je het nu echt leuk vinden om bij de koffiecorner te koekeloeren ga dan werken als barista. Stiekem sexy cocktail shaker en maker skill in je? Dan is deze vacature te gek voor je ;-) 

Hou jij wel van zo'n kijkje achter de schermen?

Lees dan ook eens het verhaal van Iris Wischmann

Of kom deze kennis zelf delen bij één van onze gave vacatures