Tags: Koffie, Koffiebonen, Coffeetrend, Koffie hotspot, Koffiezaak, Thee

Koffie RondjeDesign, innovatie én heel veel koffie hotspots

We kunnen niet meer zonder! In het snel groeiende centrum van Eindhoven zijn de koffiebars dé netwerkplekken anno 2022. Aan de bar ben je in menig café bijna niet meer te verstaan en dat kan in deze daytime hotspots wel nog gewoon. We neigen allemaal steeds sneller naar NO-LO (No-Low Alcohol), bewust en healthy en ruilen de pinten en flessen wijn meer en meer in voor de gezonde opties. Zonder alcohol…

“A bad day with coffee is better than a good day without it!“

Eindhovens leukste koffie hotspots, koffietentjes, koffiebars, must visits…
Het maakt ons niet uit welke naam we het geven. Zolang de sfeer, smaak en koffie maar goed is 😉 En dat betekent overigens niet altijd een eigen extra-gebrande-specialty-kruidige-boon hoor. Van een bakje Illy zonder alle toeters en bellen kunnen wij net zoveel genieten!


Het Koffiehuisje

Creatief, alternatief, werkend, designend en ondernemend Eindhoven is hier te vinden. Het stadse shopgedruis met de typische ‘Primark’-massa zie je hier niet.

Je komt hier na je yoga les, om te werken, voor een zakelijke afspraak of een coffee date net buiten het centrum. Er hangt een heerlijke local city vibe, die in hartje centrum echt nergens te vinden is. Let wel op voor de deur is het betaald parkeren.

Het Koffiehuisje is te vinden in ‘t historische Philipsdorp; ideaal als je voor afslag Strijp kiest tijdens bijvoorbeeld een weekend weg in Eindhoven. Een culturele aanrader is de audiotour over het voormalige Philipsterrein in Eindhoven, Strijp-S dus. Een geluidswandeling vol verhalen over het verleden en het heden van het terrein. Niet suf, niet ouwbollig, niet langdradig, gewoon tof!

Adres: De Jonghlaan 32, Eindhoven

DENF Coffee

.

Start je dag met de allerlekkerste koffie, een goed gesprek met Daan (de eigenaar) en een brede lach op je gezicht. ‘Work or study like you’ve never done before’. Bij DENF is de akoestiek, lichtinval, service, stroompunten, wifi en sfeer ideaal voor serious business. Vergeet vooral niet een van de super smakelijke broodjes te testen.

Wat er allemaal op de kaart staat? Een smakelijk no-nonsense ontbijt, een gezonde lunch, geweldige wijnen én heerlijke hapjes. Oh en Eindhovens Rondje tip: schaf die sustainable (To Go) coffee beker designed by DENF gerust aan en fill it up!

Adres: Clausplein 4 (Witte Dame), Eindhoven


Coffeelab

Dé hotspot voor alle urban explorers. Een coffee jungle waar altijd iets gebeurt. Is het niet Jeroen Veldkamp die er allerhande innovatieve coffee trends en testen deelt, dan zijn het wel de goedgetrainde barista’s die een prachtshow opvoeren. Want koffie is een vak! En dat kan je bij Coffeelab zien, proeven, ruiken en voelen.

Een beetje het bruine café gevoel van vroeger; lekker amicaal, geen stiltes, in ieder hoekje wat te zien, inspirerende vibes en bijvoorbeeld magazines, een aanschuiftafel en natuurlijk een plek aan de bar. Maar dan wel trendy en doordacht. Sta je in de rij voor een To Go – die nooit lang duurt – dan zul je nog niet de helft van de poloraids of lekkernijen uit het schap hebben bekeken of je hebt je bestelling al in je hand. Oh en de locatiebij het station?Smelt je weg jongens. echt een pronkstuk als je het ons vraagt, ook als werkplek enorm aan te bevelen.

Adres: Stationshal
Adres: Leidingstraat 45, Eindhoven (voorheen Onder de Leidingstraat)


Meneer de Boer

Hier ga je ‘gewoon een bakske koffie’ drinken. Geen poespas, geen show, wel heel veel geklets, gelach en dus echt beleving. Maurice en Sabine maken er een feestje van, hun trots en passie voor de zaak spatten ervan af.

Yes, Breakfast All day! Al noemen wij het wel eens ‘Kletsen all day‘. Voel je je rot, ga een knuffel halen! Even geen inspiratie en zin in old school moppen, Maurice vrolijkt je weer op. Meneer de Boer is the place! De huiskamer van de stad waar hardop gelachen wordt. En ginne stress, wil je een momentje voor jezelf dan voelen deze twee kanjers dat piekfijn aan hoor!

Hangover of healthy? Sunny side up, wentelteefjes, zelfgemaakte muesli, pancakes, of een plateau vol lekkernijen…they got it on the menu. Genoeg op de kaart om vaker terug te gaan 😉

Adres: Keizersgracht 20, Eindhoven


Lucifer Coffee Roasters

Een idyllische koffieparel midden op de Kleine Berg met een mooi en vooral historisch verhaal. Het lichtstokje waar de naam ‘Lichtstad’ vandaan komt. Lees het verhaal hier.

Lucifer is een heerlijke plek waar een mengelmoes van mensen samenkomt. Het gezellige terras en fijne huiskamergevoel worden niet alleen gebruikt voor koffiedates of het lezen van een krantje, maar is ook een populaire werkplek voor velen.

What’s on the menu? Alles op het gebied van koffie, bonen, smaken en trends. Zelf gebrand, ofcourse! Er is ook meer dan voldoende variatie qua food: betaalbare sandwiches, verse croissants, homemade carrot cake en andere zoete lekkernijen, broodjes, yoghurtjes en natuurlijk ‘Eindhovens lekkerste koekske voor bij de koffie‘.

Adres: Kleine Berg 47, Eindhoven.

Wist je dat ze nog een locatie hebben nabij het Station?!Stadsbranderij Eindhoven – BeanBrothers

Brengt volgens eigen zeggen het betere bitter naar je toe. Niet meer alleen op events en bij bedrijven, maar ook als best verstopte koffiezaakje van Eindhoven.

Dit zijn geen kleine jongens meer! BeanBrothers voorzien niet alleen menig Eindhovense hospitality zaak van de lekkerste bonen, ze geven ook professionele barista trainingen en workshops voor starters. Ook leuk om een keer als bedrijfsuitje te organiseren.

De koffieboeren uit Costa Rica en Nicaragua krijgen het grootste podium van de BeanBrothers, want dat is het verhaal wat verteld mag worden. Het zijn ‘hun helden’.

De Stadsbranderij is te vinden in De Bergstraat, verstopt in een oud pakhuis en alleen in de weekenden geopend.

Adres: Bergstraat 14A, Eindhoven


En denk je nou; HEY! Ik mis er een paar…


You’re damn right!
In Eindhoven leeft de koffie scene! Dit zijn lang niet al onze favorieten, don’t worry we zullen er binnenkort meer uitlichten.