Hotspot van de week! Een verstopte parel...

Good Food Republic: Stoutmoedig, tikkeltje rebels, anderzijds heel degelijk, bovenal anders dan anders en nog kneiter onbekend. Badass bourgondiers pak je bike of kekke pattas en hopsakee naar het NRE Terrein. Even zoeken en tadaaaaaaaa, aanschuiven maar.

Tot onze verbazing kennen weinig mensen deze ontzettend leuke hotspot. Welliswaar verstopt, dus dat kan de reden zijn, maar leuk joh! Kennen jullie de term Speakeasy Bar? Nogal een trend onder urbanhoppers en citytrippers. Men gaat op zoek naar de verborgen parels, naar de onbekende spots die jij als eerste ontdekt... want dat is leuk! Iets nieuws, geen massa... Is Good Food Republic, de hotspot waar wij het over hebben een speakeasy hotspot, denk je?

Niks nie speakeasy bar, speakeasy spot met food!

Eerst even uitleg over de term speakeasy, want die ben je wellicht vaker tegengekomen tijdens je zoektocht naar hotspots.

Een speakeasy bar is een geheime bar die ontstond tijdens de periode van de Amerikaanse drooglegging in de jaren 20. Tijdens deze periode was de verkoop en consumptie van alcohol verboden, maar speakeasy bars opereerden illegaal en in het geheim. Gasten moesten vaak een wachtwoord of geheime code kennen om binnen te komen. Het concept van een speakeasy bar wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt om een mysterieuze en exclusieve sfeer te creëren in bars waarbij vaak een knipoog wordt gegeven naar de geheime bars uit het verleden. Google maar eens, best vet namelijk!!

In deze zaak ‘speak-je-easy’, maar is niks geheim. De open keuken onthuld veel!

Welkom in de culinaire speeltuin van Eindhoven - Good Food Republic!

Geen speeltoestellen, wel een spot pal voor de deur om de kids ‘uit te laten’.
Enfin, hier draait alles om stoutmoedige smaken en verrukkelijke rebelsheid. Vergeet al die doorsnee eetplekken, want deze plek gaat je verwachtingen overtreffen. Hier kun je simpelweg; speedy en slow genieten. Dat wil zeggen dat je hier dus ook voor een quick to go terecht kunt. Een vlugge lunchvlucht of uren lang een teintje pakken in het zonnetje.

Is het vreemd? is het apart? is het bijzonder?

Absoluut niet! Wij maken het spannender dan het is, maar dan lees je tenminste door ;-). Good Food Republic is een lekker amicale plek om te genieten van waar je ook maar zin in hebt, gewoon een 'saai' opgewarmd watertje met smaak (thee) kan ook, hoor. Al biedt het assortiment ook wat verrassingen zoals lokaal bier!


Hidden spot, zoeken dus! Speakeasy?!

Op een verborgen pareltje genaamd het NRE terrein vind je Good Food Republic. Met een terras dat smeekt om ontspanning en een ambiance waar zelfs werken een feestje wordt, is dit dé plek waar veel mogelijk is. Klein van stuk, dus geen rumeur, simpel met stoute randjes. Ruig maar toch ook weer zo degelijk als maar zijn kan.

Hier ontdek je degelijke gerechten die niet aan poespas doen, maar door het stoute randje wel om te onthouden zijn. Of je nu op zoek bent naar een uitgebreide maaltijd of een snelle hap, bij Good Food Republic zit je dikke vette prima, met een hele andere sfeer dan bijvoorbeeld de Markt, Kleine Berg of andere ‘midden in de stad-concepten’. En vergeet niet dat je hier ook kunt afhalen, voor die momenten waarop je gewoon geen tijd hebt voor een uitgebreide food adventure.

de website? Die is onduidelijk, zijn we het mee eens...

Maar hey! Daar zijn ze toevallig op de achtergrond druk mee bezig. De concepten die je op de website (als eerste) tegenkomt voeren ze als bezorgservices (en to go) vanuit... tadaaa het thuishonk Goodfood Republic.

Deze concepten werden ten tijde van de lockdown massaal besteld en bezorgd (thuis). Omdat ze zo ontzettend goed in de smaak vielen, behoeften het team een bigger kitchen. Met de hoop op afscheid van de crisis gingen ze de uitdaging op deze locatie aan een om een fijne thuisplek te creëren voor iedereen die zin heeft in 'gewoon leuk'.