Vega, vega, verdomd lekkere hotspots

Vegetarische of veganistische gerechten. Iedereen loopt ermee weg en gelijk hebben ze! Niet alleen mega gezond, ook super lekker en kei diervriendelijk. Hier een paar Eindhovense vega(n) tips recht uit ons hart...Het leven is leuk als je lief bent ;-) Liefdevol eten is leuker en niet zo moeilijk. Want skip je het vlees of de vis dan zijn er nog tig te gekke opties voor lekker en leuk uiteten in Eindje.


Even een korte introductie. Vegetarische gerechten zijn gerechten waarin geen vlees of vis wordt verwerkt. Veganistische gerechten zijn gerechten die voor 100% bestaan uit plantaardige bestanddelen. Dus in je vega salade wel een eike, in je vegan salade niet. Steeds meer mensen beginnen de vega(n) hype te volgen met het gevolg dat er nieuwe vega(n) restaurants de deuren in Eindhoven openen, try them!

Calypso - A must visit try

Met de titels 'Beste vegetarische restaurant van Nederland' én 'Restaurant van het jaar in Eindhoven' staat Bar Bistro Calypso hoog op ons lijstje! Deze bistro met een gezellige huiskamersfeer heeft niet alleen een uitgebreide drankkaart, maar beschikt ook over een volledig plant-based menu! Ja ja, helemaal vegan dus!

In de gerechten die kakeltjevers worden bereid, zitten alleen maar plantaardige ingrediënten. Wij kiezen zelf graag de 'kebabwrap' met plantaardig kebab vlees, die is om van te smullen! Geen zin om langs te gaan? Calypso biedt binnen Eindhoven ook een bezorg- en afhaaldienst aan! No nonsense en extra lief tafelen hier.


Vegan Junk Food Bar - Vette hap, vegan style


Wie tegenwoordig nog denkt dat vegan eten saai is, moet een bezoekje brengen aan deze vegan tent die nét haar deuren heeft geopend, hier in hartje Eindhoven! De Vegan Junk Food Bar laat zien dat veganistisch eten niet per se heel gezond is, maar vooral heul erg lekker kan zijn. Ze geven een volledige nieuwe twist aan klassiekers zoals Mac 'n Cheese en kapsalon! Zoo verrekes lekker dat je bijna niet gelooft dat het vegan is!
Bij Albrecht - een culinair hoogtepunt


Met ruim 20 jaar ervaring in de branche is Manfred Albrecht een echte horeca tijger die maar één grote passie heeft, namelijk groente! In alle vormen, kleuren, soorten en maten weet hij groente om te toveren tot ware kunstwerkjes. 


Dit maakt Bij Albrecht dan ook een ware vegan hotspot. Deze fine dining experience is er eentje die wij iedereen aanraden. Alle producten worden lokaal geworven en zijn dan ook volledig biologisch. Je kan dan ook met een gerust hart uitgaan en bij iedere hap niet alleen genieten van de gerechten, maar ook van het idee zijn dat je bijdraagt aan een betere wereld. 
VEGAN HEROES - VEGA, mega lekker


Eten waarbij je gaat watertanden. Of je nu een die-hard veganist bent, het voor het eerst probeert of iets daar tussenin; bij Vegan Heroes ben je aan het juiste adres. Wraps, burgers, loaded fries, hot-dogs, sandwiches en andere heerlijke snacks zijn hier te vinden. En dat allemaal super vega!
Jungle Café - (Jungle) oase aan rust


Even snel binnen hoppen voor een healthy kokos bowl als ontbijt, of tijdens je koffiepauze smullen van een carrot cake. In deze plantbased lunchroom kom je zeker toe aan al je trekjes. Overheerlijke vegan latte? Die maken ze bij Jungle Café met alle liefde en plezier voor je, want koemelk, dat serveren ze niet hoor! Veel te passé ;). Ook de kleintjes kunnen zich goed vermaken, in het klim- en klauterrek zijn ze urenlang zoet en kan jij pas echt genieten van een rustplekje in de binnenstad! Bekijk hier nog meer kidsproof tips. Zelf een vegan maaltje knutselen?

Neem hier eens een kiekje:

Duurzame markt op het Wilhelminaplein