Lekker lijstje; dit eet je met je handen

Fingerlicking good food! Niks van gelogen bij sommige Eindhovense zaken als je het ons vraagt. Hier eet je met je handen en daar is niks geks aan. Met je handen eten goor? Forget it. Volgens menig studie weet je beter maat te houden, geniet je intenser en smaakt het beter.


GEZANA ERITREAN RESTAURANT

Gezana betekent ’thuis’ in het Tigrinya (Eritrees) en dat merk je direct bij binnenkomst. Alle geuren zijn verbluffend en verleidelijk, de wasbakjes in allerlei maten ogen sensationeel, de geur van kruiden die niet direct te herkennen zijn én de bijzondere muziek…

Fast, fun, fresh en Mexicaans…

Bij Chidóz vind je Mexicaanse classics in een nieuw jasje. Legendary burritoz, tacos, salads en bowls, met verrassende ingrediënten van over de hele wereld.

Turks eten is meer dan alleen kebab en durum…

Wat dacht je van de köfte lam, een spies die je gewoon aan je waffeltje zet, even swipen met het mondje om het los te krijgen en smikkelen maar, ook de Pide met gehakt en ei doet het bij ons aan tafel altijd erg goed. Scoor je dus allemaal bij Ziya's Taste in de Down Town Gourmet Market

Ook het hautain Kleine Berg publiek eet met de handen…

Wat dacht je van oesters? Die zet je braaf met je handjes naar je mond. Wat dacht je van bites bij L'Avenue? Die prik je heus niet allemaal braaf met je vork... Bagels, point made, geen uitleg nodig toch. Stiekem eten we allemaal; bekakt, arm, dik, dun, man, vrouw, neutraal, lang, klein, slim, handig, klungel, vega, vleeslover met de handjes. Niks geks aan!

Het is rond en zakt naar je kont...

Een bagel eten met mes en vork? Geen beginnen aan. En wat wil nou? Eindhovens beste Bagelzaak zit o.a. op de Kleine Berg. Überhaupt een bagel eten is al een uitdaging, maar lekker is het wel. Wij eten deze het liefst met een allerdikste kater thuis voor de buis. Dan mag je namelijk gewoon knoeien, een keer likken aan de andere kant omdat het drupt, zonder dat het ordinair is. 

Én ze bezorgen vanuit twee Eindhovense hoeken, namelijk Strijp en de Kleine Berg. Dus het bezorg-gebied is behoorlijk breed. Onze favoriet? De smos, sesam anders is hij saai 😉

bie-bah-bellevue? Nee dit wil je nu!

Een seafood platter met een kliedergehalte! Bij Brasserie Bellevue serveren ze als een van de weinige in Eindhoven een kakelvers plateau met fruit de mer. Dat is een schaal vol met schelp- en schaaldieren en lekker dat ie is! Hautain vibes ten top hiero. 


Wil je nog meer lekkere lijstjes?

 Hier vind je de leukste lijstjes van Eindhoven