Kara's Favorieten; Wat zijn jouw favo's Kaat?

En of ik, Kara oprichtster van Eindhovens Rondje, die vraag vaak krijg?! Hell yeah! Tig times a day.  Soms wel honderd times a day. En ja, dat is een moeilijke vraag want afhankelijk van moment, met wie, mijn bui en de trek is het antwoord heel vaak anders...

Stoute schoenen

Toch trek ik de stoute schoenen aan en noem hieronder enkele lievelingetjes van mij. Ik leef per dag, denk amper vooruit en geniet in het moment. Morgen is dus alles weer anders en staat een zaak die ik nu niet noem misschien wel op nummer 1.

Even geen rekening houden met wie ik vergeet, passeer of wat andere willen horen. Hier uit het hart mijn favo's:

Wakker maken voor een knuffeltje
of ... ETEN!

Voor knuffels ben ik altijd te porren, voor lekker eten ook wel ;-) Wat er op mijn wake-me-up lijst staat? 

 • Augurk
 • Dimsum met spicy saus
 • Watermeloen
 • Gesuikerde spekjes
 • Rob's Zuurkoolschotel
 • Takumi Ramen soep (Bestel de Spicy Ebi karaage) 
 • Alle prebites van Restaurant Zuid
 • Bellevue's uiensoep
 • Sam Fisser's healthy lunches
 • Mano's vlinderpasta
 • Mam's witlof of macaroni

Waar ik graag eet?

De Luytervelde! Altijd in mijn top 3. Die hoef ik niet eens meer te benoemen of uit te schrijven. De Luyter is absoluut een topper op alle vlakken. Karin, Laurens, de tuin, het interieur, de beste gerechten, fijne wijnen, shit toch weer aan het verkopen. Ik zwijg! De Luytervelde absoluut mijn favo dus. Wat nog meer? 

1. Restaurant Zuid

En dan niet volgens de regels, maar gewoon alles van de pre-bite kaart op tafel en soms x 2. So, so, sorry Adrian. Maar you know, I love it. Opvolgend nog wel een hoofdgerecht, hoor. Maak je niet druk, ik ben een schranskampioen XXL categorie Guinness book of records. 

2. Restaurant Mei Wah

Bij Taks en Anouk, niet meer thuis. Want take-away is foetsie-foei-doei. Dat doen ze niet meer. Opzich een gemis, anderzijds gewoon vaker richting de Leenderweg gaan. Probleem opgelost, en god-oh-god wat een straf... echt erg hoor. Lovely! Alles! Lekker! Fingerlicking yum-yum. 

3. Sala Thai

Niet fancy, niet hip. Wel spicy, wel bijzonder en niet goed voor je buikje. Stoppen met schranzen is geen optie. Alles moet op! Eeuwig zonde deze glorie te laten staan of erger weg te laten gooien.

4. Bellevue

Claire, dat op de eerste plaats. Dan Danny, ook allerfijnst als gastheer. En dan de rest van het team. Staan er ook allemaal zowat van begin af aan, maar dat terzijde. Bellevue ook omdat de ambiance subliem is. Het is uiteten met het gevoel van uit. Delicious Franse gerechten een magisch interieur en groot dus best wat gasten en dat allemaal samen maakt het een oh zo fijne plek. 

5. Lucie Cocina

Bummer dat je behoorlijk ver vooruit moet reserveren voor een spot in het weekend, maar de moeite. Het loont om vroegtijdig je agenda te trekken en blokkeren. Spaanse sferen en smaken kunnen mij altijd gelukkig maken!

6. Restaurant OST 

Kent geen mens denk je nu he? Juist dat maakt het voor mij als bourgondische knabbelkont heerlijk om hier aan te schuiven. Zit ik op de Kleine Berg dan hoor je 'alweer... och ge zult ook eens niet aan het eten zijn, gij zult oew dikke kupke wel houden, moet jij geen blogjes schrijven'. Zit ik bij OST op Sectie C. Dan hoor ik niks! Proef ik Baskisch, Frans, Spaans, Turks of god weet wat. Proef ik puur en geniet ik van gezelligheid. Met gewoon een goeie pot bier of kei lekker wijntje (per glas). Love OST! 

7. Merlin Seafood 

Nog zo'n spot die weinig mensen bezoek, of te weinig naar mijn zin. Echt lekker! Vis, vis, vis. En ja een miepmauwende vriend(in) die dat niet lust, sleur ik met gemak mee. Daar maken ze ook met liefde en aandacht een stukje vlees of iets vega's voor. Linda (de eigenaresse) is ook nog eens kei leuk, dus Kaatje komt hier graag. 

8. Skybar Vane

Semi decadent, semi sexy. Waarom sexy? Omdat ik hier ongegeneerd handje-handje kan zitten met mijn liefde. De barbites zijn de big triggers om mij in de lift te krijgen naar de bovenste etage. Het uitzicht over heel Eindhoven is magisch! De urban en internationale vibes helpen ook een handje en af en toe een fancy cocktail (die ik drink als water en waar ik vervolgens dan altijd weer koppijn van krijg) zijn hier echt de best in town.

9. Takumi 

Helemaal kak dat het bezorgen zo'n beetje onder de graszoden is gekropen en dat je in de spitsuren in de rij moet staan, maar reden genoeg om buiten de spits hier de beste en meest spicy soepen te scoren. 

10. L'Avenue

Op de eerste plaats Sabrina, gewoon een heerlijk wijf. Dan het terras midden op de Kleine berg en opvolgend het complete plaatje, veel bekende, lekkere bites en vino-vino-vino.

Sow, dat was mijn top 10 van today. Morgen is de lijst anders, want ik ben zo wispelturig als het weer in Nederland. Morgen staat Proeflokaal de Gaper bovenaan, een van de zaken van Youri en Iris (Luzt, Paviljoen Genneperparken of 100 watt) Fusion food van Venus bij Flavor & Spice, of schuif ik aan bij Tim van het Stadspaviljoen. Bij de een kom ik graag voor het allerlekkerste eten, bij de ander omdat ik van de ondernemer hou, het personeel lief vind of omdat het stoeleke zo fijn vind.