Omgeving Eindhoven; Café Restaurant de Zwaan in Son en Breugel

Je leest hier de tegenhanger van een killende recensie die in de krant verscheen. Je leest hier lovende woorden over een horecazaak die al meer dan 200 jaar bestaat. Je leest hier ook lichte irritaties en spot een kookpuntje bij Kara. Wij willen Café Restaurant de Zwaan in Son en Breugel eren en niet ergeren... En ook jij kan meedoen.

Laten we eens wat liefde over de Zwaan delen, jullie waren op Facebook al begonnen met tig commentaren die het tegendeel van een negatieve recensie omschreven...

WANT Recensies kunnen killing zijn!

Afgelopen week verscheen er in het Eindhovens Dagblad een killer van een recensie over mijn oh zo geliefde thuishonk. Ik leerde hier kruipen, lopen, kaarten, werken, eten en katers... 

De recensie was knoerthard en daar werd heel wat van gevonden. Ook bij mij vlogen de emoties van standje chill naar pissig alom en het bereikte zelfs een licht kookpuntje. Bij Café Restaurant de Zwaan in Son verwacht niemand een sterrendiner, wil ook niemand. 

Pepersaus uit een pak? My ass! Niet waar, niet waar, niet waar. oops, ik verval meteen weer in irritaties ;-). Je mening geven mag, maar moet dit zo in de krant?! Met een foto van een jong horeca talent die met ziel en zaligheid zijn vak uitoefent? Dáár zou ik dan weer wel een discussie over willen voeren. Niet met Carla, zij doet gewoon haar werk en deelt enkel haar mening en bevindingen. Waar of niet, Carla is een mens en doet haar werk laten we haar vooral niet persoonlijk 'aanpakken'. Ik heb Carla wel eens gesproken, gewoon een aardig mens. Dus nergens voor nodig. 

We slaan even onze vleugels uit naar de Zwaan met al het moois wat zij Brabanders en heel veel andere te bieden hebben. Natuurlijk nog wel even een typische Kara-sneer naar het dagblad dat de recensie geplaatst heeft:

Heel de horeca kampt met personeelstekorten óók in Eindhoven en omgeving!

Dit soort uitingen werken niet mee aan een beter imago van deze branche. Sterker nog het schrikt af. Wij schrijven zelf alleen positief, als een zaak niet naar onze wens is zwijgen we online en gaan we offline een gesprek aan + geven we de ondernemer, het team en de zaak een nieuwe kans. Dus ik wil je even meenemen hoe ik Café Restaurant de Zwaan zie, hoe ik, als allerbeste culinair vertoever en uitblinkende Bourgondiër XXL de Zwaan zou omschrijven.

Op onderstaande foto's links Marnix, een rasechte lachebek met van nature sociale skills waar menig mens jaloers op is. Een vakman, harde werker en inspirator voor collega's. Rechts Jip; een lefgozer die de stap terug naar Son waagde en als jonge ondernemer doorgaat pakken.  Jip & Marnix zijn (samen met alle collega's) een ijzersterk team. Onder de wings van Odette kunnen we van beiden nog veel verwachten. Wip af en toe eens binnen en maak eens een praatje met de boys.

DE ZWAAN; EEN PLEK WAAR ZE JONG EREN EN VAN OUD LEREN!

Volgens ons is dit het veelzijdige bruine eetcafé nabij Eindhoven. In ieder geval wel een allersociaalste. Gelegen in Son & Breugel in de volksmond; 't Zwaantje.

Een comfortabele ontmoetingsplek voor jong en oud.
Voor iedereen, ieder moment én iedere dag. Om de liefde te vieren óf samen te verzachten.

Wat de pot hier schaft?

Een menukaart boordevol toegankelijke en ambachtelijke gerechten. Van lokaal gebak tot seizoenspecials. Of wat dacht je van de klassieke hardlopers “die echt niet van de kaart mogen” ze worden al jaar en dag door jong en oud genuttigd. Wie kent hem niet het 12-uurtje, de Hors D’oeuvre De Zwaan”, Oma’s uiensoep of de schnitzel du chef.

Een eetcafé met geschiedenis, zeldzaam!

Máár ook vernieuwing; ze eren oud én gaan met de tijd mee.
Door de impact van de vele generaties en het maar liefst ruim 200-jarig bestaan blijven kennis en netwerk behouden, klinkt gek is het niet. Hier volgen generaties lang elkaar op, de ondernemers, medewerkers en gasten. Wist je dat ze regelmatig maar liefst 4 generaties aan de bar hebben zitten? Bijvoorbeeld Opa Piet, papa Peter, dochter Ellen en kleinkind Finn. Of oma Jannie, zoonlief Hennie en daar weer dochterlief Emma van? Maar dat ook mama's en dochters in de bediening werken, waar oma vroeger achter de bar stond?

“Ons kent ons”

De Zwaan staat voor samen, in voor én tegenspoed. Van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat is hier leven in de brouwerij. Van koffietafels, zakelijke meetings en vergaderingen, een afscheidsceremonie, bijkletsen met een vriendin, tot een borrel met vrienden. Van trouwen tot rouwen en alles er tussen in. Voor jong en oud, hond, rolstoel en rollator vriendelijk.

Op zondag de voetbal en hockeytassen in de hoek en de jeugd aan de bar...
Doordeweeks de stamgasten proostend en pruttelend.

Een aanschuifgehalte van jewelste, hier kun je (thuis)komen;
De Zwaan is voor en mét iedereen. Van degelijke biljartavond tot borrel met het dak eraf en nooit meer naar huis willen.

Ben jij het met ons eens? Zin om iets liefs te doen?

Dan volg je op Instagram het account van de Zwaan door hier te klikken. Of op Facebook door hier te klikken.  Op deze pagina's kun je heel veel liefde achterlaten. Zin om extra liefde te schenken? Plaats dan een positieve recensie op Google of Tripadvisor! Daar help je ze echt mee. 

Meer lezen? meer weten? Hotspots ontdekken?

Download dan onze gratis te gebruiken applicatie lekker snel op je phone. Eindhoven en omgeving aan je vingertoppen! 

Download hier de app voor apple. Download hier de app voor android en anders

-------


Dislaimer: deze bourgondier is beter in eten dan schrijven. Spot je een foutje? Laat het ons even weten via info@eindhovensrondje.nl