Buiten Eindhoven! Een roadtrip naar Bloemendaal aan Zee: Blendin, Blaauw en Branie

Dikke doei! Even weg van Eindje-fijntje. Even iets compleet anders. We nemen je mee op avontuur naar de Noord-Hollandse kust! Een roadtrip van Eindhoven naar Bloemendaal aan Zee, waar de wind je zorgen wegblaast en het strand lonkt. Stap in de auto, zet je favoriete playlist aan, en laat je verrassen door wat deze reis te bieden heeft.

Dat wij, met Eindhovens Rondje door horeca uit Bloemendaal aan Zee werden uitgenodigd was natuurlijk echt een shock! Ik kon het bericht eerst niet geloven, oprecht. Hoezo? Wij met onze Brabantse kontjes naar Bloemendaal? Of we niet eens langs wilden komen om een rondje Bloemendaal aan Zee te doen? Haha, volmondig ja! Want zee, weg, iets anders, inspiratie opdoen, afschakelen, proeven, geen bekende, alles nieuw en Ron Blaauw, wat kan daar aan mis?

‘Geen probleem, wij komen die kant op’. En zo geschiedde.

Hotel Blendin in Bloemendaal aan Zee: KEI DIKKE DOEN! SNEL BOEKEN.

Onze eerste halte was het hotel, want spullen droppen en wat keks aan om over het strand te struinen. We boekten Hotel Blendin, een spiksplinternieuw hotel direct aan het strand van Bloemendaal. Doei Eindhoven! Na hectische weken, zakelijk en privé, biedt Blendin een intieme sfeer met megavakantie vibes; het strand! Je voelt het, je ziet het, je ademt het …

Het interieur, oehlalalala it’s magic. Meine Gutte, wat een parel dit. Alles gloedjenieuw, zelfs nog hoekjes en knopjes die niet zijn gebruikt. Het personeel, zo fris als een hoentje, straalt goede zin en warme gastvrijheid uit.

Laid back in luxe! Niet anders te omschrijven.

Snel boeken als je het ons vraagt, de prijzen zijn nu ze nog te doen. Naar verwachting knallen die snel omhoog! (Mij lijkt dat de beschikbaarheid straks ook een dingetje is, zo mooi, zo fijn dus.) Oké, Uggs, mutsen, sjaals, en de welbekende slaapjassen aan! Vamos á la playa! Gepakt en gezakt door weer en wind, letterlijk want het regende pijpenstelen (wanneer niet in Nederland). Van dat kletsnatte weer, houden mijn moeders machtige krullen NIET! Pa’s nieuwe knie was ook niet bestemd tegen een uur durende wandeling op het natte strand, dus doen waar we allemaal goed in zijn; eten! Rara, van wie zou ik het hebben ;-)

Hier een impressie van Republiek Bloemendaal.

Next stop: Republiek Bloemendaal: verwarmen, knabbelen & wijnen

(Op kruipafstand van Blendin, mocht je lazy zijn, krullen of een nieuwe knie hebben)

Laat de stevige wind je zorgen wegblazen, terwijl je geniet van een knapperend haardvuur en een hele open uitstraling. Onze tweede stop is Republiek Bloemendaal, waar de elementen van de natuur de scepter zwaaien. De wind is hier niet te temmen, maar dat is precies waarom we hier zijn. Deze ‘hut’ laat je opwarmen met heerlijke gerechten, terwijl je geniet van het schouwspel van de onstuimige zee. Knabbelen en wijnen, dat is het devies. We zien een mix aan eten en drinken voorbijkomen, wij verkiezen een stevige lunch en een goed glas wijn (grapje, fles natuurlijk).

Relaxen, pimpen en shakala snel weer door!

In de so called lobby aka bar of lounge van Hotel Blendin legden mam en mijn liefde een kaartje (die twee duizenden er op los!) Paps en ik,.. Knabbelen, want de bite kaart riep ons … SERIEUS! Soms roepen gerechten mij; “Karaaaaaaa eet mij”.

Enfin, heb je een ander hotel geboekt of ben je er enkel voor een dag, toch Blendin bezoeken. Kan dus ook dikke prima voor een dip en nip. Mam won, zoals altijd en na een powernap en pimp sessie straalden we alle 4 als nooit tevoren.

Klaar voor een nieuw bourgondisch avontuur in Bloemendaal: Ron Gastrobar bij de C: Smaakvol, stijlvol en rebels.

Chef Koen van den Hurk, een Brabander in hart en nieren, verwent ons met zijn kunsten. Onder de bezielende leiding van horecagoeroe Ron Blaauw, staat Koen aan het roer van dit gastronomische schip en daar waren we al een hele tijd benieuwd naar.

Koen komt uit Son en Breugel, daar ken ik hem van. Zijn ouders runden tot voor kort Hotel La Sonnerie, Koen had andere plannen. Hij ambieerde van jongs af aan een andere kookstijl, niet de randzaken van een hotel runnen, wel de magie van hospitality. Een rasechte horeca-vent die menig prijs in de wacht sleepten. Van zilveren tot gouden bekroning. Koen werd als jonkie al snel opgemerkt. Prijzen en awards sieren zijn culinaire reis, en nu voegt hij de Brabantse touch toe aan deze te gekke locatie in Bloemendaal aan Zee.
Geen idee wat ons te wachten stond, stonden we enigszins versteld van de omvang van dit restaurant. In Son sprak men wel eens van; “Koen? Oh ja, die heeft een restaurantje in Bloemendaal”. Eat your heart out idiots! Restaurantje?! Hell no! Big one, big business en echt heel cool! Hier geen poespas, niets stijf, geen stilte. Reuring en rebelse eyecatchers. Het gevoel van strand, maar dan toch echt met een stout randje. Dát zal wel de Blaauw-touch zijn, die vent heeft lef!

De keuken? Want jij wil weten, wat krijg je hier te eten …


Beelden van Ron Gastrobar Bij de C

Fiske voor de smaakknoppen!

Geen omslachtige beschrijvingen, geen pagina’s vol met keuzes (haat ik) maar eerlijke gerechten die stout, stoer, en o zo luxe smaken. We begonnen met oesters, paling van Eveleens en oeuf mimosa, we genoten van mosselen, kokkels, een steak tartaar, van makreel. Van meer en meer. Haha, je bent bourgondisch of je bent het niet, hè. Ook mijn liefde, ook pap en mam houden van knabbelen, delen, proeven, wijnen en veel. Lucky me. Bij de C kan het allemaal. Arme ons, na al deze heerlijkheden moest het hoofdgerecht nog komen… gniffel ;-) 

Het hoogtepunt van de avond

Dat was oprecht de mix van alles, dát maakt het zo de moeite waard. Maar ook de côte de boeuf, terwijl ik geen gigavlees lief ben, pakte me bij de lurven. Zelf gekozen hè, dat ook nog. Ze komen het stuk aan tafel laten zien. Te veel vet? Te groot? Kies je toch een ander stukske. Deden wij niet hoor, mijn kennis reikt niet zo ver ;-) Ben maar gewoon een Eindhovens etertje, hè.

Ook het bijgerecht, de sla Romaine bestel hem! Zo lekker. Het dessert werd een spektakel met rook, waarbij de oerdegelijke kwaliteit samensmolt toen de verrassende rookshow wegebden …

Dus, waar wacht je nog op? Zet koers naar Bloemendaal aan Zee.

Waar Hotel Blendin, Republiek Bloemendaal en Ron Gastrobar bij de C je op zijn Bloemendaals bourgondisch laten genieten. Een mix van ontspanning, bourgondisch, Brabantse branie en culinaire rebelsheid wacht op je langs de Noord-Hollandse kust! Misschien waait de Brabantse gemoedelijkheid wel met je mee.
En oh ja, parkeren is hier een eitje. Bloemendaal denkt namelijk aan alles.
Ontspan, eet, drink, geniet en repeat!

Blendin, Blaauw En branie, doen dus!
Op naar bloemendaal.