Tags: Staceys, Kroeg, Uitgaan, Corona, Interview

Café Staceys

Een feestje zonder zangers, avonden zonder borrels en geen geaai over je behang, het gemis van gezellig geouwehoer. Miss Stacey mist haar café. "Het ooit balen van moeten werken als andere vrij waren, ben ik nu gaan waarderen."

De pen van Eindhovens Rondje doet een rondje.  Johan Cruijf sprak ooit de wijze woorden "Elk nadeel heb z'n voordeel" en die blijven ons maar inspireren. Niet uit dan thuis, en leesvoer is ook voer. Onze pen gaat een rondje doen. De ondernemers hebben nu immers genoeg tijd om ons te voorzien van smakelijk en vermakelijk (lees) voer. Deze week doet de pen haar werk in de hand van Stacey Lathouwers, van ons lievelingscafé de Staceys, waar het altijd een feestje is.

Dus Stacey vertel eens, hoe gaat het nu?

"Ja, wat zal ik er van zeggen? Het gaat goed, ik ben uitgerust en klaar om weer van start te gaan, kipfit en klaar voor een feestje. Natuurlijk brengt corona heel veel spanning met zich mee, ik probeer er niet heel de dag mee bezig te zijn en te hopen dat we zo snel mogelijk weer open kunnen."

"Ik vul nu mijn dagen met heel veel sporten en veel wandelen. Het doordeweeks gezond leven en bewegen zat er al wel in. Het risico van ongezond eten en weinig beweging ligt natuurlijk op de loer met een eigen café. Gelukkig had ik dus doordeweeks al een fijn ritme van gezond eten en sporten. Dat houdt me nu op de been en van de bank. Want poh, het voelt soms toch zo doelloos zonder te werken en niks om mijn passie in kwijt te kunnen"Stacey's Passie

"Mijn passie is echt de horeca en álles wat erbij hoort. Met name de gezelligheid en dat je altijd verschillende gasten om je heen hebt. Maar ook de spontaniteit van de mensen die even binnen wippen om goeiedag te zeggen. Het no nonsense ouwehoeren, dat mis ik."

Zonder mijn cafeetje is er gewoon heel weinig aan. 

"Ik ben nu voor het eerst in 10 jaar een keer wél uitgeslapen, haha! Maar goed, doe mij alstublieft die bomvolle gezellige avonden maar, ook al is het bikkelhard werken alle dagen van de week."

"Mensen hebben vaak niet in de gaten wat wij behind the Stacey scenes nog allemaal doen ter voorbereiding, administratie, inkoop, planning, onderhoud, etc. De werkelijkheid is natuurlijk alles behalve de deur openen, plaatsnemen achter de bar, beetje lachen en de deur weer dicht trekken. Maar zoals gezegd, ik zou er alles voor over hebben om terug te kunnen naar de dagen van hard werken, gezelligheid en de good old Stacey vibes."

Het duurt te lang, ik sta hier al een tijdje...

"Davina Michelle's song werd plat gedraaid in ons café. 'Ik sta hier al een tijdje' was afgelopen week ineens schrijnend toepasselijk. Ik heb een behoorlijke tijd pal voor ons café staan turen naar de stille verlaten straten, kippenvel en eigenlijk bijna tranentrekkend. Ik mis iedereen enorm..."

"Ik heb nu niks om handen, niks moet echt. Waarom zou je van de bank afkomen? Wat vandaag niet lukt doen we morgen, we hebben toch heel de week niks te doen…"

"Ik probeer mezelf te behoeden want ik heb niet de ambitie om fulltime Netflix kampioen te worden. Daarom zet ik elke dag de wekker en probeer met goede zin de dag te beginnen. Heb ik die even niet? Dan zing ik mee met Tino Martin, Jeffrey Heese of Milan Milano en ik kan er weer tegenaan, mijn favoriete Stacey's muziek!"

blik achter de stacey schermen

Een Stacey throwback

"Wat voor mij de Stacey's bijzonder maakt is dat het altijd een feestje is. En dat het zo leuk en bijzonder is dat de gasten ons s' nachts nog komen bedanken voor de super leuke avond die ze hebben gehad, en zeggen dat ze ook nog zeker terug komen. En de overeenkomst tussen alle Stacey bezoekers is ook hilarisch! Iedereen lijkt er moeite mee te hebben optijd naar huis te gaan ;-)."

"Als ik even kijk naar de afgelopen periode vind ik toch wel het meest bijzondere dat ondanks alle regels die werden opgelegd, het ons toch gelukt is om er met alle beperkingen nog steeds iets gezelligs van te maken."

"Van jong tot oud en van arm tot rijk, de naam Stacey’s is een begrip in Eindhoven en omgeving. Ooh, is dat niet dat cafeetje met dat leuke behang!? Een warm en vooral gezellig gevoel, dat is denk ik wat wij met ons hele team de gasten weten en wensen te geven. Natuurlijk is onze muziek (die we zelf draaien) een veelbesproken topic, maar ook de artiesten die er komen als gast en maar wat graag de microfoon pakken. Wij proberen er met iedereen een feest van te maken, en daar doet dan ook iedereen op hun beurt weer graag aan mee. Zo moeilijk is het niet, haha."En je moeder dan?

Ons mam is gewoon een goud wijf! We zien elkaar nu aanzienlijk minder, normaal zijn we natuurlijk bijna altijd samen aan het werk. Deze tijden hebben me ook wel aan het denken gezet, "ons mam is echt geweldig". Een vakvrouw pur sang. Ze draait plaatjes afgestemd op de gasten. Ze voelt feilloos aan wanneer er een andere 'beat' in moet, wanneer verzoeknummers tegen haar principe in voor Eindhovens Rondje toch gedraaid moet worden ;-) Mam is extreem oplettend en heeft echt ooit ogen in haar achterhoofd. Ze houdt ons team scherp. Ik weet dat veel van onze gasten mijn moeder respecteren en daar ben ik trots op. 

Even over jou Stacey...

Wat eet je het liefste?
"Wat niet!? Hahaha, ik ben gek op gezond eten, maar ga ook graag ergens eten en dan laat ik me graag verrassen."

Welke bestel tips heb je?
"Ik hou van sushi en bestel graag bij Kyoto, voor een lekkere pasta bestel ik graag bij Il Ponte in Son."

Wat zijn jou favoriete zaken?
"Oeee, dit is moeilijk! Een van mijn favoriete is Doyy. Ook The Roast Club vind ik heel lekker."

Aan welke ondernemer geef je de pen door en waarom?
"Ik geef mijn pen door aan Ferry de Lits. Geen horeca ondernemer, wel een ondernemer met een heel groot horeca hart. Ook Ferry zijn wereld staat op zijn kop, van een spectaculair artiestenleven naar.... Tja Ferry vertel eens wat jij nu doet, wat je bezighoudt of een leuk sprookje, dat mag blijkbaar ook ;-) Bij deze krijg jij de Eindhovens Rondje pen."

Zin om het typische Stacey gevoel even te ervaren? Veilig en volgens de regels! Klik dan hier voor een feestje.