By Ivy Frencken

Ons Bourgondische Bergenmeisje Ivy Frencken heeft weer een heerlijk stuk geschreven over Café Staceys. Gotta love Ivy!


Mijn ultieme guilty pleasure, zo omschrijf ik het geweldige en vooral unieke Café Staceys vaak aan mensen die nog niet eerder van deze kroeg hoorden.

Want de Staceys was drie jaar geleden niet de meest voor de hand liggende keuze voor iemand van mijn leeftijd in mijn vriendengroep althans. Vanuit Amsterdam verhuisde ik terug naar Eindhoven en eenmaal gewend aan de kleine Bastille moest ik een waardige vervanger zien te vinden in het zonnige zuiden die aan mijn behoeftes kon voldoen.

Ik moet zeggen dat een aantal van mijn vrienden me dan ook niet snapte toen ik op de proppen kwam met dit piepkleine café.

Maar de aanhouder wint, ik sleurde ze allemaal wel een keer mee en zelfs de aller sceptischte onder hen vinden deze plek nu geweldig. Dat heeft namelijk een reden waar veel cafés een voorbeeld aan mogen nemen en dat is niet eens de muziek…

In de Staceys is er namelijk ALTIJD sfeer.

Kom je binnen op donderdagavond en is het net wat minder druk dan op de bomvolle vrijdag- of zaterdagavond? Dan zullen de gastvrouwen/eigenaresses Astrid en Stacey er alles aan doen om het jou naar je zin te maken. De ongedwongen sfeer waaruit duidelijk blijkt dat iedereen welkom is, heeft mij een aantal keer doen besluiten er gewoon even alleen naartoe te gaan.. . En hoewel ik spontaan allergische reacties krijg van alle borrels, sla ik hier toch altijd huppelend op Tino Martin HET Eindhovense shotje KOEKIES achterover.. (ik weet het… ik heb de ruggegraat van een visstick).

IMG_4583

Elke avond (behalve op woensdag, halen ze al die energie uit één vrije dag??!!) staan de tip top verzorgde dames altijd even enthousiast achter de bar. Jong, oud, vrijgezel, getrouwd, alles verzamelt zich hier en is even vriendelijk tegen elkaar.

Heb jij op vrijdag en zaterdag een plek aan de bar bemachtigd, dan moet je zorgen dat je deze niet verliest, deze zijn namelijk erg gewild.

Vanuit elke plek aan de ronde bar heb je een overzicht op de gehele kroeg en kan je zomaar in gesprek raken met je onbekende buurman of -vrouw. Met de meest fijne Hollandse hitjes en spontane optredens van onder andere Ferry de Lits is je avond daar compleet. Een plek om niet meer weg te gaan, geloof me, je komt toch bedrogen uit in een andere kroeg als je die avond eenmaal in de Staceys bent geweest.

Tot aan mijn volgende culinaire blog.
Houden jullie me in de gaten, zowel in de Staceys als via Eindhovens rondje? 😉

 

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.