Must read! Van platgebombardeerde stad naar....

Eindhoven: van plat gebombardeerde stad in de oorlog naar een multifunctionele en internationale city vibe waar menig stad jaloers op is.

Is het hoogste punt van de zoveelste wolkenkrabber bereikt? Dan beginnen ze bij de buren alweer aan de fundering... Eindhoven blijft groeien, blijft veranderen en bovenal, Eindhoven blijft bourgondisch. Want wat er ook gebeurd; eten moeten we, eten zullen we. Eten verbindt, zo ook op de Bergen.

12,5 jaar geleden brandden er in De Bergen a.k.a. het Luciferterrein weinig (horeca)licht. Het was er maar hot en happening leek ver weg. 12,5 jaar later is het the place to be voor een bourgondisch moment (gecombineerd met shoppen in fancy boutiques).

De Bergen; een rots die bijdraagt aan het bourgondische

Niet alleen Eindhoven maakte als stad in de afgelopen 12,5 jaar sprongen als het gaat om diversiteit, aanbod, eren van ambacht, internationaliseren en verleidingen die voor bezoekers en bewoners niet te weerstaan zijn. De Bergen draagt daar een joekel van een steen aan bij.

De Bergen; hip, bourgondisch, creatief, verbindend, verleidelijk en divers.

Van bagels, boutiques, wijnbar, Italiaans, bistro, brasserie tot Spaanse boutique bar en alles er tussenin. Koffie hotspots, kidsproof keuken, klassiek stadsrestaurant en boulen met bier. De Bergen is leuk voor iedereen. Altijd gastvrij en voor ieder moment.

Wat te verwachten in de Bergen?

Kekke panden, idyllische gevels, hippe boutiques, high-end merken, schoenen aan een touw, gamestores, stripboeken. Hap, slik, weg of liever lang proosten. De Bergen is kneiter bourgondisch en gastvrij. Hot en happening als je het ons vraagt. Divers in horeca-aanbod; van high-end, sterwaardig, chique tot snel en stoer.

Benieuwd naar details? Wat je waar kunt krijgen, wat er waar te doen is?

Wij zijn dé cityguide van Eindhoven en voorzien je van alles wat je wilt weten met een handige app (of website). Jij vult je wensen in door middel van een filter, en hopsakee de beste opties op je scherm. Klik, swipe, uiteten! Scroll eens een rondje op onze app en maak kennis met nieuwtjes, gossips, tips, een evenementen, agenda en meer ….