Nieuw casual Indian restaurant in Eindhoven: Foodgasm

We zijn weer een stukje cultuur en smaak rijker in Eindhoven. Foodgasm, een casual Indiaas restaurant waar je authentieke smaken en vernieuwende fusion proeft, opende afgelopen week haar deuren. En wie stond, samen met de familie, als eerste binnen? De vreetberen van Eindhovens Rondje natuurlijk. Here's what we learned: 

Wij worden er warm van: jonge ondernemers die juist nu stappen zetten en gewoon een super concept uit de grond knallen. Authentieke Indiase smaken? Check! Authentieke mensen achter de counter? Check! Volle buiken en zweetneusjes van de overheerlijke smaken? Check, check dubbel check!

Echte smaken uit India

Afgelopen donderdag liepen we binnen bij Foodgasm aan de Kruisstraat. Een team enthousiastelingen wachtten ons op; de oprichters van dit nieuwe concept gaven ons meteen een persoonlijke tour. Ze leerden elkaar in Eindhoven per toeval kennen en spraken over de échte Indiase smaken die ze zo misten sinds ze neerstreken in ons kikkerewrt-loze landje. Wat als zij zelf die smaken naar hier haaldden? Zo ontsond een idee: Foodgasm.

De gasten begonnen hun rondje als expats in Eindhoven en breiden al snel uit naar een rondje Woensel West. Ambities alom, want ze willen er een keuse keten van maken. Indian food is geliefd, mits goed! En dat laatste werd door hun en vele expat collega's gemist. Ze schoven bij elkaar aan tafel, haalden de pannen uit de kast en de notitieblokken tevoorschijn, calculeerden en analyseerden avond na avond om vervolgens het dappere besluit te nemen om HET gewoon te doen. En met HET ontstond Foodgasm in Eindhoven. Als Eindhovenaar ben je dus gezegend met de scoop en first edition van iets wat nog wel eens heel groots kan worden. 

Casual Indian Dine-in

Casual dining, dus een hoog aanschuif gehalte, geen poespas en vooral heel veel aandacht voor smaak. Zoveel aandacht dat ze zelfs de chef-kok linea recta vanuit India hebben laten invliegen. Daarnaast staat een enorme kleioven waar onder andere naanbrood in wordt gebakken. En dat smaakt goed!

Ons favoriet? De Butter Paneer Masala; rijke smaak, smelt op je tong en toegankelijk voor non-spicy food lovers. Oh en ben je meer van zoet? Dan moet je de Rasmalai cake proberen. Deze lichtzoete (cheese)cake heeft een subtiele kruidige hint en opvallende smaak, een stukje gebak zoals je het vooral gewend bent. 

Delivery & take-away

Net thuis na een veel te lange dag en alles behalve zin om nog in de buurt van mensen te zijn? No problem. Foodgasm bestel je ook gemakkelijk online of voor take-away. De gerechten lenen zich perfect voor een verwen avond, dinner party zonder werk of snelle vullende maaltijd na het sporten. En plastic? Daar doet Foodgasm (bijna) niey aan! Alles wordt eraan gedaan om zo min mogelijk impacht op het milieu te hebben, daar houden wij van. 


Foodgasm is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 22:00. Kruistraat 93, 5612 CE Eindhoven.