Het té gekke OST; onbekend - bekend terrein

ONBEKEND – BEKEND TERREIN

Niks nieuws aan voor de mannen die OST draaien. Louis en Swen opende in september Restaurant OST op Sectie-C. Voor vele een onbekend terrein, maar geen onbekende mannen. Vakmannen met een buitengewone voorkeur voor kaas, bier en wijn. Rapido rennen naar deze nieuwe hotspot hoor.

Sectie-C mag worden ontdekt 

Sectie-C is voor creatievelingen, makers en hersenkrakers. Sectie-C is OOK voor de minder creatieve mensen. Een te gekke plek om te verkennen. Geloof ons. Ga er gerust een Eindhovens Rondje doen. Omdat OST maar liefst 20 wijnen op de kaart heeft en deze allemaal per glas schenkt tippen wij je wandelend, fietsend, kruipend te gaan ;-). Parkeren kan overigens gemakkelijk net buiten het Sectie-C terrein hoor. 

geen OOO-SSS- TTTT, maar ost!

Even terug naar OST wat je dus ook gewoon uitspreekt zoals het er staat, geen OOO-SSS- TTTT, maar ost! En dat staat voor Kaas in het Zweeds. Louis en Swen werden als duo niet alleen landelijk, maar ook internationaal ingehuurd voor proeverijen en hun smakelijke kennis. Deze mannen bleken een uniek, ludiek en sterk duo... OST dus. En hallulujaaaa it’s good. It’s fun en meer.

NIET NEDERLANDS MEDITERRAANS

Veel menukaarten bieden klassiekers, want bekend, dus bestellen. OST is stout, OST is stoer en kiest zijn eigen weg. Een weg tussen Spanje en Libanon, een weg van Duitsland naar.... verweghistan en terug. Geen alom bekende gerechten. Wat wel?
Patserige producten die wij kaaskopjes vaak ‘verkeerd’ gebruiken. Geen weet hebbende van wat je er allemaal nog meer mee kunt doen en maken. De mannen van OST gebruiken hun selectief uitgekiende producten in stoere gerechten. Bij het zien van de kaart denk je de eerste keer; huh, okeeee?!! Laat ons je even bij voorbaat van gedachte veranderen; anders is niet slecht, anders is niet eng.

Anders is VET, GAAF, COOL, INSPIREREND, WERELDS en MACHTIG. ‘Goede prijzen, goede smaken’. 


Waarom wat anders dan?

Om te laten proeven dat bepaalde producten paradepaardjes kunnen zijn en geen bij-stukjes. Neem even de huisgemaakte paté met pruimen, kastanje en Pineau de Charentes (Franse drank van ¾ most, en ¼ cognac). Zo ruig krijg je het hartje centrum niet toch?

Wijnen van Varna
Vriendin Varna heeft de wijnen geselecteerd en verrast met het aanbod bij OST. Dat iedere wijn per glas geschonken wordt is erg aangenaam, want kiezen is lastig. Laat de mannen je adviseren, laat hun je helpen welke eet en drink opties het sterkst samen zijn. Vertrouw hun vakmanschap!

Even snelle swung naar hoofdgerechten;

Knolselderiesteak (die sous-vide gegaard is) of Stifado van kalfswang. Dan afslag naar de happenkaart; Kaas van Jokkmokk, (Inderdaad van de Tongelresestraat... en daar ken je dus mogelijk Louis al van) Eendenrilette of bijvoorbeeld gepofte rode en gele biet. (biet, peer, geroosterde walnoot, crème van Aurelie-geitenkaas, krent van kerstomaat en PX-Sherryazijn).

Staat er ook wat ‘normaals’ op? Ja, maar een beetje Bourgondiër gaat zich hier wagen aan wat nieuws en geniet van wat deze pure vakmannen voor je maken. Echt heel goed, echt heel bijzonder.

Meer, meer, meer. Alle rupsjes nooit genoeg kunnen hier hun lol op.

Proeverijen, terras, workshops, verhuur van ruimte, evenementen, theatervoorstellingen, thema-avonden en meer.

Een bijzondere kaart, een heerlijke no-nonsense vibe. Een sfeertje niks nie gloedjenieuw, steriel en stijf. Wel een soort van alles mag, alles kan. Old school tafels en stoelen, planten, decoraties, kunst, veel ramen dus licht, leuke muziek en wat speling met lampjes. Geen hutjemutje gehalte, wel ‘some space’, precies wat we nodig hebben in een hectische wereld.


It’s a hectic world and to be creative or to relax you sometime just need some space