Smakelijke kijktips: watch en learn!


Kijktips voor thuis die met eten en drinken te maken hebben, die ons misschien wel iets leren of zullen inspireren. Want eet jij na het zien van The Game Changers nog dierlijke voeding? Of gooi jij ook radicaal jouw voedingspatroon om?

Netflix kijktips die ons meer vertellen over bijvoorbeeld nepwijnen die aan hoogstaande veilighuizen werden verkocht. Over voedsel dat we consumeren welke ons letterlijk ziek maken. Ennuh, de veelbesproken cannabis kookwedstrijd staat ook op de kijklijst.

The Game Changers

Mensen denken altijd dat je van vlees “groot en sterk” wordt. In deze documentaire laten ze zien dat dit totaal niet waar is. Ze geven hier ook voorbeelden van bekende sporters die dit dieet gevolgd hebben. De trailer kijk je hier.


Sour grapes

Documentaire over de veiling van de fijne en zeldzame wijnen die geteisterd worden door namaak en bedrog. Een vervalser raakte bevriend met rijken en machtige mensen en verkocht voor miljoenen dollars aan “nep” wijnen aan hoogstaande veilinghuizen. De bescheiden jongen Rudy Kurniawan praat niet veel over hoe hij aan zo veel vermogen kwam om deze wijnen aan te schaffen des tijds. Hij verwierf de reputatie van een wijnkenner en wist zich te omringen met een aantal van de vurigste wijnkenners uit de top van de wijn wereld. Maar toen Bill Koch, een groot wijn verzamelaar, ontdekte dat hij in zijn kelder voor miljoenen aan “nep” wijnen had liggen, start hij samen met een aantal anderen een onderzoek naar het grootste wijn schandaal van deze tijd.

Cooking on high

In de eerste cannabis kookwedstrijd ooit, bereiden twee chef koks gerechten met marihuana voor een jury van beroemdheden. Let’s get high op een veilige manier, gewoon thuis voor de buis, zonder hennep ‘enzo’.

Rotten

Onsmakelijk // realiteit. Deze documentaire duikt diep in het hart van de levensmiddelensector en onthult onsmakelijke feiten en geheime krachten die bepalen wat wij uiteindelijk eten. Kleine kijktip: na het eten pas aanzetten.

The Funder

Ray Kroch is een mislukte deur aan deurverkoper van milkshake machines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broer Mac en Dick Mc Donald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroch laat het restaurant van de twee broers franchise. Maar als Kroc aan boord stapt van het Mac Donald’s komen de broers er achter dat Kroc anderen plannen voor het bedrijf heeft en werkt de broer eruit en komt zijn beloftes niet na aan de broers.

Liever lazy luisteren met de oogjes toe? Lees dan hier enkele podcast tips.

Tags: coronatips, film, food, kijktips, leesover, Netflix, serie, to do