Rise of the laid-back koffiecultuur in Eindhoven

Down Under weten ze hoe belangrijk het is om even te ontspannen bij een lekkere kop koffie. Deze sfeer voel je ook zodra je bij ZwartWit Koffie aan het Victoriapark in Eindhoven binnenstapt.

ZwartWit Koffie, een duidelijk concept tot in de kleinste details doorgevoerd. Verschillende exotische smaken zwarte koffie en heerlijke witte varianten in de vorm van cappuccino’s, flat whites en latte’s. Kwaliteit staat voorop, dit kan ook niet anders met een La Marzocco Strada EP, een high-end espressomachine die zich de koning onder de coffeemakers mag noemen. Iets waar de eigenaren Jenko en Raymon met recht trots op zijn.

Het enthousiasme van de heren zie je in alles terug

ZwartWit wordt echt als een merk neergezet. Van een eigen koffiekrantje, coole caps tot leuke take-a-way koffiecups. Designer Willem van Kollenburg heeft de passie van de heren goed tot uitdrukking weten te brengen. De zaak doet eer aan de inspiratiebron uit Australië. Zowel Jenko als Raymon hebben een tijd in Melbourne in een koffiezaak gewerkt en zijn daar besmet geraakt met het koffievirus. Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn dat ze hun enthousiasme voor koffie mee naar Eindhoven hebben genomen.

De eigenaren weten ontzettend veel van hun kwaliteitsproducten af en delen hun kennis graag. Het goed geschreven eigen koffiekrantje is slechts één van de voorbeelden.

Wist je dat?
  • je thee niet met kokend water moet zetten, dan verbranden de theeblaadjes, dit zorgt voor een bittere smaak…
  • een souschef van een sterrenrestaurant heeft geholpen bij het opstellen van de mega lekkere ontbijt- en lunchkaart…
  • het kraanwater gefilterd wordt door een osmosesysteem, zodat jouw koffie en thee met het perfecte water gezet kan worden. Alles voor de beste kwaliteit!

Naast koffie is er nog zoveel meer te genieten bij ZwartWit. Heerlijke homemade lemonade en iced tea, verse thee (perfect op temperatuur) en een grote keuze aan broodjes. Comfort food om van te genieten. In Australië weten ze al dat ontbijt het belangrijkste moment van de dag is. In Nederland zien we gelukkig ook dat mensen steeds meer tijd nemen om uitgebreid te ontbijten. Wij snappen wel waarom. De versgebakken croissantjes van de ‘Mannen van Deeg’ en het ontbijt-broodje met kaas, avocado en een gepocheerd eitje zijn een meer dan goede reden om een keer ’s ochtends binnen te stappen bij ZwartWit. Neem plaats aan de grote houten leestafel, pak er een krantje of tijdschriftje erbij, geniet van een heerlijke kop Keniaanse koffie en begin je dag met een relaxte Australische vibe.

En ben je geen ochtendmens, no worries

Ook in de middag is er genoeg te genieten. Wat dacht je van een borrelplank met producten van Vershal ’t Veem of een broodje met gebraden kip en een lekker Vedett biertje erbij? Heerlijk, om een drukke dag mee af te sluiten. Cheers, mates!

 

 

 

 

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.