Adrian Zarzo bouwt samen met Sunny Devens aan een heerlijk horeca imperium in Eindhoven

Na de succesvolle sterrenzaak Zarzo en zusje Valenzia zijn ook Sun en Bodega niet meer weg te denken in Eindhoven. Op slechts een paar 100 meter afstand van elkaar heeft topchef Adrian Zarzo inmiddels al vier succesvolle horecazaken op de kaart gezet, die voor ieder wat wils bieden. Van luxe wijnbar tot Michelinsterrenrestaurant. Zarzo is here to stay! Natuurlijk zijn wij reuze benieuwd naar het geheim van deze chef en horecaondernemer en gingen op onderzoek uit.

Traditie, temperament, teamwork en topkwaliteit

Zijn handen, dat zijn Adrian’s medewerkers en beperkingen bestaan niet. Koken vanuit je roots betekent mediterrane smaken. Een pepertje uit Baskenland, spicy mierikswortel, voor iedere trend is een Spaanse oplossing.

Inspiratie zit ‘m soms in het allerkleinste. Een glas wijn, een mooi verhaal, een ‘vergeten’ product waarbij je denkt: ‘Ik was vergeten dat ik je was vergeten, terwijl ik nooit iets vergeet.’ Een gezegde dat de keuken van de Spaanse Eindhovenaar typeert. In plaats van vergeten of vervelen: innoveren. Nieuwe smaken creëren, combineren en imponeren.

DSC02088
Innovatie en creativiteit

Zarzo: ‘Een grote chef zei ooit als je 1 onderdeel uit de keuken weg zou halen ben je gedwongen om wat anders te doen.’ Door een hitte bron weg te halen creëer je een heel rauw restaurant. Haal je in een seizoen het diepvrieselement weg, dan heb je geen ijs meer en moet je op een andere wijze ijs gaan creëren. Je kan dan natuurlijk nog wel koude dranken serveren, maar geen sorbets, gratinées of parfaits. Je wordt dan dus gedwongen om alles anders te benaderen. Adrian gooit er daarom met regelmaat een element uit! Het zorgt ervoor dat hij blijft innoveren en het team creatief blijft denken.

Kwaliteit staat altijd op 1

Recent werden er in Spanje nog 300 flessen wijn ingekocht. Eenmaal naast het bedachte recept bleek deze toch niet voldoende bij het gerecht te passen. Drie dagen voorafgaand aan de lancering van het nieuwe gerecht is besloten een andere wijn in te kopen. ‘Het werd achteraf wel de mooiste wijn-spijscombinatie van de lunch.’ Hij lacht erbij, zijn kracht: nuchterheid.

Uiteindelijk schonk Zarzo bij het diner een oude champagne uit 1992: uniek en schaars. Hier komt veelal zijn inspiratie vandaan. Het is natuurlijk super tof om de enige in Nederland te zijn die deze champagne mag schenken. ‘Beperk je tot iets, dan daag je jezelf meer uit.’

DSC02085

Brabantse invloeden

We lezen overal vooral over de Spaanse invloeden bij Zarzo, maar wij zijn benieuwd hoe Brabants Zarzo nou eigenlijk is, of anders gezegd welke Brabantse invloeden voert Adrian door?

Om te beginnen kent het team 2 strafregels 😉 Personeel moet bij te laat komen trakteren op worstenbrood en dan hoeven ze niet met goedkope rommel aan te komen. Het gaat tenslotte om smaak. Afijn, snijden medewerkers zichzelf in de vingers, dan bezoeken ze Bakkerij Renders, die hebben namelijk de beste Bossche bollen in Eindhoven. Het trakteren op Bossche bollen heeft Adrian meegekregen bij chef-kok François Geurds van Restaurant FG* te Rotterdam. Dit was overigens zijn laatste werkgever, hierna ging hij het grote avontuur aan met zijn eerste fantastische zaak in Eindhoven: Zarzo!

Zelf proeven

Wij vinden dat je Zarzo en de andere zaken by Zarzo gewoon vooral zelf moet proeven. Wij reserveren altijd graag voor je!

Wist je trouwens dat je via Eindhovens Rondje ook bij Bodega feestjes en borrels kunt regelen? We hebben al voor een aantal bedrijven geslaagde vrijmibo’s mogen regelen.

Instagram Zarzo
Instagram Sun by Zarzo
Instagram Bodega by Zarzo
Instagram Valenzia by Zarzo

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.