Tijdens een weekendtrip naar Berlijn, Barcelona of Bologna struinde je toch ook uren langs de hipste, gezelligste wijken waar locals te vinden zijn? Want waar locals zijn, mot je wezuh! Why not in Eindje!? Wijk eens uit! Die hippe, kleurrijke, gezellige wijken buiten het centrum zijn hier namelijk om de hoek. Ga voor een virtuele tour of walk thru door de wijk die wij in dit artikel uitlichten. Online bestellen, of fysiek langs gaan. Hop-shop-bye, want plaatsnemen zit er voorlopig niet in. Zie en ervaar onze stad eens als elke andere toffe, grote stad in Europa en ontdek hoe leuk en lekker de verschillende wijken van Eindhoven zijn.

Westside stories

Welke plekken zijn het bezoeken waard, wat zijn die verborgen parels, waar vind je mooie verhalen en waar eet je iets waar je stijl van achterover slaat? Deze week; Woensel West. Een wijk in Eindhoven waar werelden samenkomen zoals ze nergens anders samenkomen. Van hoerenwijk (no offense) naar een plaats waar krachten worden gebundeld, waar passievolle ondernemers, rauwdouwers, excentrieke figuren, wereldse smaken én buurtbewoners op een ongekende manier elkaar versterken, vertrouwen en bouwen. Samen! Prachtig, werkelijk waar.

De gulle Griek

Alles vers, alles volgens authentieke Griekse recepten. “Altijd ben ik opzoek naar traditionele recepten, mooie spulletjes en bijzondere verhalen. En die bied ik je graag aan in mijn winkeltje.” Bij Sansha van de Gulle Griek ben je aan het goede adres voor goddelijk, Griekse to-go gerechten zoals spanakopita (spinazietaart) of Stifado met kritharaki en yiovetsi (stoofschotel uit een kleipot in de oven), maar ook voor bijzondere cadeautjes en echte Griekse delicatessen.

Yetunde & the Vintage Alter natives

Gek op funky, anders en out of the box? Bij Yetunde & the Vintage Alter natives (YATVA) struin je met gemak een uur rond. “Een hotspot waar urban, recycling, vintage, authenticiteit, soul & jazz, funk & food de sleutelwoorden zijn.”

La vita e Bella

Pizza! Alles, maar dan ook echt alles is er Italiaans. Het deeg met olijfolie uit eigen gaard in Zuid-Italië, net zoals de kaas, tomaten en de steenoven. De Italiaanse Michele verhuisde 6 jaar geleden naar Eindhoven en neemt je in haar La vita e Bella mee naar haar geboorteland. Intuïtie, cultuur en liefde zijn de ‘geheimen recepten’ die je proeft in de authentieke (take away) pizza’s. Check de website hier.

Falafel masters

De lekkerste vegetarische balletjes die er zijn. Arabische falafel veroverd de Edisonstraat. “Falafel is pure proteïne en zit vol antioxidanten. Met vlees wordt veel gemanipuleerd, wij zijn 100% eerlijk over onze producten.” Falafel Masters heeft ruime keuze in wat je er kunt afhalen. Falafel op een broodje, pita of tortilla. Met gegrilde groente, aubergines, linzensoep, humus of salade. Loopt het water je al in de mond? 

Eindhoven wereldstad toch!? Open your eyes, sta open voor een gesprekje op de hoek van de straat, kijk je ogen uit, verwonder en verwen jezelf!
En maak je niet druk, wij maken ons rondje nog af in een volgend artikel hoor. Want we missen er een paar 😉 Van Alles & Co, Chomicha en Jungle Café gaan wij heus nog uitlichten. Maak je niet druk, wel dik! Bestellen hè…

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *