Wegwezen jullie! Denk verder dan je standaardneus lang is en zoek je bestelmenu ook eens buiten de gebaande paden.

Vorige week hebben we je meegenomen op trip naar Woensel West’s finest food zaken, deze week gaan we down south. Op naar Gestel (aka Gèèèèstel, op z’n Eindhovens).

Want, Gestel is hip and happening! De Hoogstraat bijvoorbeeld is in korte tijd getransformeerd tot een straat waar leuke, nieuwe zaken zich feilloos mixen met de gevestigde rotten in het vak. We gaan jullie meenemen in ons rondje Gestel, smeren wat honing aan onze kont en dan volgen jullie vanzelf, toch..? 😉

Jan en alleman

We beginnen bij de Rozenknop. Zo’n heerlijk bruin café waar Jan en Alleman te vinden is (was..) en een echte klassieker is in het lijstje van legendarische Eindhovense cafés. Nu we er niet meer met een Beerze aan de bar hangen, bestellen we er Surinaams/Javaans. Een heus Roti afhaalpunt bij de Rozenknop is geopend! Ben er als de Surinaamse kippen bij, want bijna elk weekend zijn ze kei uitverkocht.

Wijn shoppen doe je natuurlijk bij Varna

Even verderop stappen we binnen bij Varna. Geen eten, wel wijn! En Varna heeft nu iets leuks bedacht, want wist je dat Varna eigenlijk ook een super sfeervolle wijnbar heeft waar al liters goede wijnen zijn geproefd en boeken vol aan wijnkennis is gedeeld? Nu dit stil staat, hebben ze 2 te gekke wijnproefpakketten voor thuis! Een Autumn èn Stamppot wine experience. De Autumn box bezit 6 verschillende flessen, van fris naar rijk met uitleg en lekkere wijnspijs tips. De Stamppot wine experience geeft je 3 culinaire stamppot recepten (denk aan broccoli met gorgonzola stamp) met 3 x 2 bijpassende flessen wijn. Hoe leuk!?

Thais voor thuis!

Next. We hebben zin in Thais. Écht Thais. Thais voor thuis, één deur verder! De afhaalplek van restaurant Sala Thai welke een aantal straten achteraf, ook in Gestel zit. Authentiek Thais eten met fijne, handige menu’s. De keuze is er reuze en vergeet absoluut niet een berg satéstokjes mee te nemen. Met de hand geregen en de lichtpittige satésaus die je daarbij krijgt, is de lekkerste.

Beschamende pleziertjes uit Gestel

Bij de naam krijg je misschien je bedenkingen.. wat kan ik hier precies krijgen? Stap je binnen, beland je in een mooi verhaal. Guilty Pleasures is de frituurzaak van Peter en Jetty aan de Gestelsestraat. Een stel van in de zestig dat het na lang werken voor een baas tijd vond voor actie. Noemde we het een friettent, zou het een belediging zijn want het stel maakt alle snacks zelf (!) en staan zelf achter de vitrine. Onder andere op het menu: wildbal van hert en zwijn, risottokroket van 5 soorten paddenstoelen of een kaaskroket met kaas van de Genneper Hoeve.

Verborgen in Eindje’s mooiste park

De plek waar het bij goed weer uitpuilde van de families met kinderen en honden, fietsende vijftigers en midgetgolf lovers. Na een stevige tocht door het Genneper park was het Paviljoen Genneper Parken zo’n heerlijke plek om even bij te komen met koffie, taart of lunch. En yes, het lijkt erop dat de volledige kaart nu ook voor thuis is. Van broodjes, pizza’s en maaltijdsalades, tot high teas, borrelplanken en smoothies. Super gevarieerd en voor een goeie prijs. Paviljoen te ver om iets af te halen? Think twice, nie miepen! Afhalen wordt beloond met een fleske wijn bij besteding boven de €40,-.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.