Deze gastblog is geschreven door Pleun van Leven in letters, Pleun reageerde op onze oproep om restaurants zoveel mogelijk te steunen in deze bizarre tijden! De volgende mail kwam binnen:

Mijn naam is Pleun en ik schrijf!  Ik kan hier natuurlijk een heel verhaal vertellen over wie ik ben en wat ik doe, maar daar heb ik sinds kort een prachtige website voor (www.leveninletters.nl) met daarop ook een blog! Ik schrijf over alles wat me bezighoudt. 

Ik woon in Eindhoven (waar anders?!) en ben gék op koken, lekker eten en drinken! Heb bovendien zelf jaren in de horeca gewerkt dus ik weet als geen ander hoe het er aan toe gaat achter de bar en in keukens 😉 

Twee weken geleden ging ik met manlief, wat vrienden en onze oudsten (7 jaar) uit eten bij Restaurant 1910. Een spontaan idee. Als jullie het leuk vinden, kan ik een blog schrijven over 1910 en uit eten met kinderen? Zonder kindermenu’s natuurlijk 😉   

“Let’s do that Pleun! Tof dat je deze ondernemer juist nu wil steunen. Gebruik ons platform, ons podium! Schrijf en send it!” Wij plaatsen jouw blog met liefde! BRING IT ON!

Mag ik u voorstellen: onze dochter. Fijnproever vanaf het moment dat ze de melk links liet liggen en vooral enorm jaloers als papa en mama wéér uit eten gaan.

Ons favoriete restaurant in Eindhoven is Restaurant 1910. Gelegen op de hoek van het Wilhelminaplein, met uitzicht op de parkeerplaats waar dagelijks vele zuiderburen hun bolide parkeren. Om vervolgens dit prachtige restaurant de rug toe te keren en een eindje verderop hun portie vertier te scoren.

Wij houden het liever bij goed eten en zijn regelmatig te vinden bij 1910. Nog nooit hebben Bas, Monique en hun team ons teleurgesteld. Best knap, want we hebben al heel wat goede restaurants bezocht en zijn behoorlijk kritisch.

Kan je het je nog herinneren? Een paar weken geleden; een bomvolle stad en geen plek op vrijdagavond…

Laatst gingen we met vrienden en hun dochter de stad in voor een kindvriendelijke vrijdagmiddagborrel. De kleine broertjes logeerden elders dus de jongedames hadden het rijk alleen. Het bleek overal hartstikke druk, alsof we toen allemaal al voelden dat dit wel eens een van de voorlopig laatste avondjes uit was. Voor de deur van het overvolle borrelcafé belde ik naar Restaurant 1910. Eigenlijk zaten ze vol, maar er kon nog wel een plekje gecreëerd worden. Dag borrelplank.

Hallo serieus diner!

Dochterlief was blij. Eindelijk mocht ze mee naar een “echt chique grote-mensen -restaurant”. We werden hartelijk ontvangen en de jongedames keken hun ogen uit. We bestelden een verrassingsmenu, waarbij de kinderen stiekem hun voorkeur mochten aangeven. De een wilde vis, de ander vlees en “als voorgerecht graag iets met gerookte zalm”, aldus de fijnproevers. Dat zalm niet op de kaart stond was een klein detail, maar natuurlijk geen enkel probleem voor de keuken! Wij genoten zoals altijd van verrassende gerechten, begeleid door heerlijke wijnen.

Natuurlijk kon als afsluiter koffie mét huisgemaakte limoncello niet ontbreken (proéf dat spul mensen, het is geweldig!). Het meest genoten we van de manier waarop de dames in de watten werden gelegd. Ze gaan vaker mee eten, maar dit keer was het op een iets andere plek dan ze gewend zijn.

De bediening behandelde ze met alle egards en de dames stráálden.

En niet onbelangrijk, ze vonden de gerechten heerlijk!
We wisten al dat het eten bij 1910 geweldig is, de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend en de bediening super, maar het predicaat kindvriendelijk kan daar nu aan worden toegevoegd. Begrijp me niet verkeerd; geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om er met onze 3-jarige zoon te gaan eten. Hij breekt de tent af, dat doe ik ze niet aan. Maar met wat oudere kinderen is het een fijne plek om ze nieuwe culinaire avonturen te laten beleven.

With a little help…

De deuren van 1910 zijn nu tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Nee, ik heb geen aandelen, maar vind dat we juist nú lokale ondernemers moeten steunen. Door bijvoorbeeld een cadeaubon aan te schaffen om later dit jaar lekker te gaan eten! Zwanger of een allergie? Ook daar draaien ze hun hand niet voor om!

Gewoon doen dus, die cadeaubon. Zij blij en geloof me, jij uiteindelijk ook! Voor nu: take care….voor straks: eet smakelijk!

Liefs Pleun!

www.leveninletters.nl
Instagram Leven in letters
Facebook Leven in letters

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *