Ons favoriete straatje midden in de stad, de Kleine Berg, groots in daden, diensten en natuurlijk smaakniveau’s.

Yuri Wiesen draagt er zijn steentje aan bij. Hij valt niet zo op, schreeuwt niets van de daken, doet zijn kunst(je) en zit altijd vol. Zonder reservering weinig kans. Niet toegankelijk? Onzin, bij Wiesen lunch je bijvoorbeeld voor een prima prijs! Bij menig restaurant ben je meer kwijt en die hebben niet eens de bekroning van Michelin.

Al acht jaar lang dient Yuri Wiesen zijn gasten en dat doet hij niet alleen. Samen met zijn team en partner in crime Jessie, waarmee hij ook nog eens getrouwd is, verkreeg hij vijf jaar na de opening de Michelinstatus. Midden in het centrum van Eindhoven, op de Kleine Berg, klassiek-modern met invloeden vanuit de hele wereld.


Hoofd vol creaties

Stap je over de drempel van Wiesen, dan voel je de warmte die de zaak uitstraalt, een woonkamergevoel in een cosy setting, exclusief en toch gezellig en gemoedelijk. Geen massa hier, letterlijk en figuurlijk, aandacht voor gasten en smaken is vanzelfsprekend in dit restaurant. Maar het allerbelangrijkste, dat is en blijft de kwaliteit van gerechten en mind blowing dishes. En die komen niet uit een boekje maar zo uit het hoofd. Want heeft hij een goed idee, dan laat de uitwerking niet lang op zich wachten bij Yuri Wiesen. Zit er iets in zijn hoofd, dan wordt het ’s middags al geserveerd. Soms heeft een goed gerecht maar twee minuten nodig. Én een mooi bord, want schoonheid zit niet enkel van binnen.

Kunst in een mooi lijstje

Dat blijkt wel als de chef ons meeneemt in zijn domein, de keuken en ons een kijkje geeft in zijn bijzondere servieskelder, althans, die naam geven wij het. In de compacte ruimte bewaart hij zijn servies met zorg. Naast liefde voor food heeft Yuri een zwak voor mooi servies. Veelal aardse tinten, net even wat anders. Verschillende vormen, maten, materialen, perfect gesorteerd én gefotografeerd zodat alles na gebruik weer netjes op z’n plek komt. Het oog wil ook wat, toch?

WA? Worstenbrood van een sterrenchef?

Naast sterrenchef van Michelin-zaak Wiesen, is Yuri Wiesen ook een van de topchefs die meewerkt aan de Sterrenbox van Houben Worstenbrood. Samen met Michelin-chefs Soenil Bahadoer, Dick Middelweerd en Adrian Zarzo ontwikkelde hij een bijzondere receptuur voor een Mieneke.  Da’s een worstenbroodje maar dan net wat kleiner. En worstenbrood hoort bij de familie Wiesen. Een gewoonte die er bij het gezin is ingeslopen tijdens kerst: “Wakker worden met de geur van vers brood en de handgedraaide worstenbroodjes die pa zelf maakte, ieder jaar weer speciaal.” Voor de innovatieve samenwerking met Houben dit keer geen verse broodjes naar het recept van pa Wiesen, maar de beurt aan de chef-kok himself om een blijvende herinnering te creëren. High-end horeca meets Brabants worstenbrood.

Wiesen’s worstenbrood

Op slechts een paar vierkante meter tovert het Wiesen-team iedere keer opnieuw bijzondere creaties op tafel. Voor deze ene keer een speciaal Mieneke. Eentje met niet te hard, wit brood en heel belangrijk: een worst die niet te vet is, want dat is volgens Yuri Wiesen het geheim van een goed worstenbroodje. Daarbij houdt de chef rekening met het seizoen bij de ontwikkeling van receptuur. Aardse smaken van eekhoorntjesbrood, truffel, afgemaakt met een crunch van noten. Water loopt je in de mond toch?! En het vlees mag dus niet te vet zijn want dat gaat niet samen met truffel, daarom gebruikt de Eindhovense kok gehakt van kip. Het eindresultaat? Een elegant Mieneke, puur en zacht van smaak. Een elegantie die past bij dit restaurant.

Schermafbeelding 2018-12-10 om 19.28.53


Onze kersttip

Gun jezelf een kerstcadeautje en ga hier een keer eten. En is het net boven je budget, ga dan voor de ultieme Brabantse variant: de Sterrenbox. Gun niet alleen jezelf maar ook anderen de ervaring van high-end horeca. Een origineel kerstgeschenk, kwaliteit en smiling faces gegarandeerd!

WA? De Sterrenbox!

Prijs: slechts 39,50 niet gek voor 25 sterren Mienekes he!
Wil je de Sterrenbox als relatiegeschenk of kerstpakket inkopen en uitdelen? Doen!
Wij arrangeren dit graag voor je. Wat natuurlijk helemaal te gek is, is De Sterrenboxen laten uitdelen vanuit de Houben Foodtruck, gewoon bij jullie op de zaak! Benieuwd naar de mogelijkheden mail ons. Na ontvangst is de box 5 dagen houdbaar en in de vriezer zelfs nog 5 maanden.
Te bestellen via: info@eindhovensrondje.nl

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *